Ga naar verslagen

Clubnieuws  2018

De Turfracers feliciteren Rens en Marlie van der Haas met de geboorte van hun dochter  Isa   !!


   De Turfracers feliciteren hun Voorzitter Jan en Rieky Verhees met hun 40 jarig huwelijk !!  

 

                                 


Verslagjaar

2017 2016 2015 2014 2013 2012  2011 2010 2009   2008 2007 2006


2018

EUROL / VEKA in Halle op 18-08-2018

Verslag ASUZ wedstrijd in Kessel op 12-08-2018

EUROL / VEKA in Holterhoek op 28-07-2018

EUROL / VEKA in Rosmalen op 07-07-2018

Verslag ASUZ wedstrijd in Overloon op 01-07-2018

EUROL / VEKA in Noordbergum op 09-06-2018

EUROL / VEKA in Haarle op 26-05-2018

Verslag ASUZ wedstrijd in Horst op 13-05-2018

Verslag ASUZ wedstrijd in Baarlo op 22-04-2018

Verslag ASUZ wedstrijd in Leudal op 15-04-2018

Verslag ASUZ wedstrijd in Ysselsteyn op 08-04-2018

Verslag ASUZ wedstrijd in Horst op 27-02-2018


 


EUROL / VEKA in Halle op 18-08-2018

Uitslag Halle     Tussenstand na vijf wedstrijden    Bron: www.decrozz.nl

Nr: 619 John Verberk hield in Halle de eer voor de Turfracers hoog : Een schitterende tweede plaats bij de Toerwagens.

Plaats in de tussenstand na Halle : 6

Inhaalmanoeuvre van John Verberk die hem naar de tweede plaats brengt voor nr:604 Seppe Aerts.

Nr: 350 Mariska Verhees wist zich met een vijfde plaats in de kleine finale Sprint 1600 niet te kwalificeren voor een plaats in de finale. Plaats in de tussenstand na Halle : 19

Ook voor Nr: 301 Rens van der Haas verliep de kleine finale Sprint 1600 niet volgens plan. Een crash met Nr: 303 Jimmy Hop maakte een eind aan zijn ambities voor Halle. Een podiumplaats in 2018 is verder uit het zicht geraakt. Plaats in de tussenstand na Halle : 6


Verslag ASUZ wedstrijd in Kessel op 12-08-2018    Uitslag :  12 aug. Kessel

Boeiende ASUZ Kampioenscross in Kessel op 12 augustus 2018.

In Kessel en omgeving is autocrossen iets wat bij de mensen in het bloed zit. Dat bleek wel weer toen opnieuw duizenden mensen toestroomden om geen seconde te missen van de beruchte “Nacht van Kessel”. Zelfs tijdens de kwalificatie wedstrijden in het voorprogramma liep circuit “Keizersveld” al vol. De nachtcross verliep loeispannend en terwijl de 86 starters de duisternis in crossten dunde het veld stevig uit. Uiteindelijk was de winst voor nr. 21 Chiel v.d. Eerdweg uit Kessel en het feest tijdens de afterparty in de grote tent was uitbundig, gezellig en vriendschappelijk. Kon niet mooier. Ja, ook dat is onderdeel van het autocross gebeuren bij de ASUZ waarbij ook acc. “De Turfracers” bij is aangesloten. Dan denk je dat er op de zondag na die roemruchte nacht wel enkele Turfracers aan de start zullen staan, immers autocrossen is ook in Liessel en omgeving een oude traditie met mooie historie en prachtige verhalen. Helaas.

Nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond houdt manmoedig de eer van de Turfracers hoog.

Weer staat hij er alleen voor en doet wat hij kan om een rol te kunnen spelen in de erg snelle en zeer spannende Toerwagen klasse waar het publiek vaak de adem inhoudt omdat er zo enorm op het randje gecrost wordt aan de kop, waar afgelopen jaar turfracer Danny Janssen nog zo glorieus het kampioenschap kon wegslepen. Nu doet Hendrik zijn uiterste best om, iedere cross opnieuw waarvoor hulde, te voorkomen dat zijn cluppie in vergetelheid raakt in een organisatie waar toch veruit de meeste crossers het crossen geleerd hebben. In Kessel werd Hendrik 18e in het dag klassement.

Nieuwe kansen zijn er in het weekend van 1 en 2 september 2018 in Siebengewald bij de Zilveren Vogels, zou mooi zijn als Hendrik wat “compeneej” zou krijgen.


EUROL / VEKA in Holterhoek op 28-07-2018

Uitslag   Tussenstand na 4 wedstrijden  Bron: www.decrozz.nl

John Verberk maakt ditmaal de verwachtingen waar : 1 ste bij de tourwagens !!  Plaats in de tussenstand na Holterhoek : 12

 

Rens van der Haas werd 5de in de finale Sprint 1600. Op jacht naar podiumplaats in 2018. Plaats in de tussenstand na Holterhoek : 4

Mariska Verhees wist zich in de kleine finale Sprint 1600 niet te kwalificeren voor een plaats in de finale. Plaats in de tussenstand na Holterhoek : 18


EUROL / VEKA in Rosmalen op 07-07-2018

Uitslag   Tussenstand na 3 wedstrijden  Bron: www.decrozz.nl

Voor Rens van der Haas was het ditmaal feest bij het NK in Rosmalen : een prachtige eerste plaats bij de Sprint 1600 !!

Plaats in de tussenstand na Rosmalen:  6

Mariska Verhees wist helaas in de kleine finale van de Sprint 1600 geen finale plaats te bemachtigen. Ze werd regelmatig geplaagd door brandstof problemen.  Plaats in de tussenstand na Rosmalen:  18

Voor John Verberk was het voor de derde maal in successie pech. Door een tik verloor hij een achterwiel in de 2de manche en werd het geen finish. Daardoor moest hij op 2 punten na de finale aan zich voorbij laten gaan. Plaats in de tussenstand na Rosmalen:  23

Pieter Mennen was ditmaal niet van de partij bij de Sprint 2000. Plaats in de tussenstand na Rosmalen:  30

Op naar Holterhoek op 28 juli.


AUTOCROSS IN DE VLAMMENDE HITTE VAN OVERLOON OP ZONDAG 01 JULI 2018.   Uitslag: 1 juli Overloon 

De baan lag er dankzij de inspanningen van vele handen perfect bij ondanks het feit dat de vergunningen pas op het allerlaatste moment binnen waren. Veel water moest er gedurende de cross op worden gebracht om de crossers en het publiek een goed zicht te bieden. Toch was er op de baan niets te merken van enige zomerse loomheid, in tegendeel, er werd enorm geknokt in het sterke startersveld om de prijzen en daar was het publiek uitermate dankbaar voor, temeer omdat een verkoelend briesje af en toe ervoor zorgde dat de zon behalve de aarde niet ook nog het publiek zou verschroeien.

 

NR. 952 JOHAN V.D. EIJNDEN UIT LIESSEL MOEST IN ZIJN EENTJE DE EER VAN DE TURFRACERS REDDEN.

En dat deed Johan in de eerste manche van de Standaard klasse uitstekend. Hij laveerde in een volle startgroep behendig en met het nodige lef door het drukke veld en nestelde zich op de derde plek waar hij manmoedig en met groot vakmanschap stand hield, ondanks verwoede pogingen van veel concurrenten om hem daarvan af te krijgen. Een goed begin. In het verder verloop van de cross werd het minder met Johan en sloeg het pechduiveltje toe waardoor de eindklassering na zo’n imponerend begin met de 13e plaats overall toch wat tegen viel.

Op 11 en 12 augustus 2018 staat er weer een cross weekend op het ASUZ programma, met op zaterdag de grote Nacht van Kessel cross en op zondag weer een ASUZ kampioenscross. Benieuwd wie dan, vanuit de Turfracers, de club eer hoog komen houden.


EUROL / VEKA in Noordbergum op 09-06-2018

Uitslag        Tussenstand na 2 wedstrijden

Helaas zette voor de Turfracers de malaise van Haalte zich in dezelfde mate voort in Noordbergum.

Alleen voor Rens van der Haas was er een tiende finaleplaats in de Sprint 1600 weggelegd.

Ondanks dat zowel Mariska Verhees en Pieter Mennen de kleine finale wisten te bereiken zat er voor geen van beiden een finale plaats in.

Voor John Verberk was het de tweede wedstrijd in successie dat hij stilviel met een defecte motor. Erg frustrerend allemaal.

Maar de volgende wedstrijd op 7 juli in Rosmalen biedt weer nieuwe kansen.

Turfracer John Verberk bij DeCrozz.nl: 

De Volvo doet nog niet wat het moet doen aldus de Brabander.

🎥🎤 John Verberk kent nog geen succes in de toerwagenklasse. De Volvo doet nog niet wat het moet doen aldus de Brabander. #NKautocross pic.twitter.com/IvHzqpu2sC

— DeCrozz.nl (@DeCrozzNL) 9 juni 2018


4 Turfracers zijn de strijd aangegaan voor het Nederlands Kampioenschap 2018 op zaterdag 26 mei te Haalte.

        

Uitslag     Tussenstand na 1 wedstrijd

In de Toerwagens John Verberk  met nummer 619

In de Sprint 1600 Rens van der Haas met nummer 301

In de Sprint 1600 Mariska Verhees met nummer 350

In de Sprint 2000 Pieter Mennen met nummer 120

Helaas is Haalte een valse start gebleken voor de Turfracers met alleen voor Mariska Verhees een 9de finaleplaats in de Sprint 1600 klasse.

Er wordt hard gewerkt om 9 juni in Noordbergum van een andere uitslag te voorzien. De messen zijn geslepen.


CROSS WEEKEND IN HORST OP 12 EN 13 MEI 2018    Uitslag :  14 mei Horst

Op zaterdag werd er bij fantastisch weer een spannende zeer druk bezochte en zware avondcross gereden die alles bood wat je daarvan kunt verwachten. Het was een echte happening.

Hoe triest zag de baan er op zondag uit toen een constante regen er bezit van had genomen en ze extra moeilijk en zwaar werd. Het stopte maar niet en daarom werd er nadat alle klassen twee manches hadden gecrost in goed overleg besloten om af te zien van de finales en de einduitslag te bepalen a.d.h. van de resultaten uit die twee manches.

TWEE TURFRACERS AAN DE START BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Duidelijk was dat nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel en nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel erg veel moeite hadden met de omstandigheden en wellicht dat ze ook een beetje ritme misten doordat ze de voorgaande twee crossen niet aan de start stonden. Toch deden ze wat er maximaal mogelijk was op deze baan waar maar moeilijk grip te krijgen was voor de spinnende banden. In de einduitslag vinden we Ralf terug op de 7e plaats en Twan op plek negen. In een veld van vijftien starters is dat toch goede middenmoot.

NR. 124 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL SCHITTERT IN DE DERDE MANCHE BIJ DE SPRINTERS.

Veel sprinters uit de Nederlandse top stonden er in Horst aan de start voornamelijk om te testen voor de volgende NK wedstrijden. Het publiek kon daar echt van smullen. Mariska scoorde in haar gloednieuwe sprinter in de eerste manche de vierde plaats maar vooral in de derde manche (Sprinters rijden er in totaal vier) schitterde ze door die op overtuigende wijze op haar naam te schrijven. Wat een snelle combinatie is die nr. 124. Het bracht haar in de dag uitslag de vijfde plaats. Maar ze is helemaal klaar voor het grote werk.

IN OVERLOON STAAT DE VOLGENDE ASUZ KAMPIOENSCROSS GEPLAND OP ZONDAG 1 JULI 2018.


GEEN DEELNEMENDE TURFRACERS IN BAARLO OP 22-04-2018    Uitslag :    22 april Baarlo


 GEEN DEELNEMENDE TURFRACERS IN LEUDAL OP  15-04-2018   Uitslag :   15 april Leudal


TURFRACER NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL OP EREPODIUM IN YSSELSTEYN.  Uitslag:  8 april Ysselsteyn

Zondag 08 april 2018 stond een vastberaden Twan van Gaal aan de start bij de Standaardklasse in Ysselsteyn. Hij heeft boze plannen dit seizoen wat zich bij de openingscross van de ASUZ in Horst al aankondigde en hij ging door op de ingeslagen weg. De eerste manche kon er mee door, maar ook niet meer dan dat. Twan brandde echt los in de tweede manche waarin hij zich naar de kop van het veld croste en daar ondanks verwoede van even fanatieke tegenstrevers niet meer vanaf te krijgen was. In de finale startte hij opnieuw sterk en haalde eruit wat er maar uit te halen was en dat was de derde plaats. In de dag uitslag bracht hem dat ook de uitstekende derde plaats en dus het erepodium bij de Standaardklasse. Wat als die eerste manche…….

 

Veel minder verliep de cross voor nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel, alles wat maar mis kon gaan ging ook mis waardoor hij slechts helemaal achter in de dag uitslag terug te vinden is. We kennen Ralf goed genoeg om er van overtuigd te zijn dat dit slechts een grote uitzondering is.

VEDETTEN VAN DE TURFRACERS WORDEN GEMIST BIJ DE TOERWAGENS.

Door omstandigheden zien we de kampioen 2017 Danny Janssen uit Liessel voorlopig niet terug op de baan om zijn titel te verdedigen. Ook Jan Verhees uit Liessel laat nog even op zich wachten. Daardoor moest nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond de Turfracers eer maar verdedigen. Hij deed dit zo goed als mogelijk maar verder dan de 16e plaats kwam hij toch niet.

A.S. Zondag 15 april 2018 zijn er weer nieuwe kansen voor de Turfracers in Baexem. Om 11:00uur barst daar het cross geweld weer los.


TURFRACERS OPENEN SEIZOEN IN HORST MET KLEINE AFVAARDIGING.  Uitslag: 25 maart Horst 

Traditioneel vindt de opening van de ASUZ kampioenscross reeks plaats in Horst. Dat was dit jaar niet anders en bij een stralend lente zonnetje stond er een groot deelnemersveld aan de start op zondag 25 maart 2018 aan het Peeldijkje in Horst. 

De crossers hebben de hele winter gesleuteld en allerlei nieuwe technische snufjes bedacht en gemonteerd. In theorie misschien super maar de praktijk moet het dan toch altijd nog uitwijzen. Vandaar dat er bij zo’n seizoenstart crossers vanuit het hele land en uit diverse cross organisaties aan de start staan om te testen. Dat duurt zo totdat de eerste NK cross op het programma staat en maakt het voor de toeschouwers extra interessant om te zien. Je ziet crossers die je normaal alleen op RTL7 aan het werk te zien krijgt.

 

Bij A.C.C. “De Turfracers” waren enkele vaste starters helaas nog niet zover dat ze aan de start konden verschijnen waardoor we alleen in de Standaardklasse spektakel van enkele toppers konden zien. Wat daarbij opviel was dat nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel zich weer meteen in de kijker croste door in iedere manche fanatiek mee te knokken om de eerste plaatsen. In dit grote startveld gaat het erg hard en fanatiek toe. Je moet de grenzen op zoeken als je echt mee wilt doen en dat is aan Twan wel toevertrouwd. Overal zie je Twan ineens op duiken, soms met succes, soms lukt het niet. That’s all-in the game. Twan is er een meester in en daar gaan we nog veel van genieten dit seizoen. In Horst werd hij vierde in een startveld van 24. Dat is zeer veelbelovend.

Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel mag er ook zijn in deze klasse, ook vaak prominent aanwezig met sterke acties. In Horst hield ook hij de eer van de club hoog met zijn achtste plek in de eindrangschikking.

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG WEER AAN DE START IN HORST BIJ DE SPRINTERS.

Het werd een copy van het seizoen 2017 waarin Hans de eerste cross aan de start stond. Ook in Horst gebeurde hem hetzelfde als toen. Hij viel stil in de eerste manche en startte niet meer in het vervolg. Laten we hopen dat het dit jaar niet ook zijn laatste seizoenstart is zoals toen. We zien hem graag erbij met zijn eigen stijl die hem in het verleden toch vaak ereplaatsen opgeleverd heeft.

Volgend weekend op eerste Paasdag staan we weer aan de start in Kessel. Hopelijk staan er dan weer meer Turfracers aan de start.

 

 


     2018 Auto Cross Club ACC De Turfracers.  Design by Harry Channelstreet.    Harry Channelstreet