A.C.C.  De Turfracers: A family of autocross lovers for more than 38 years !!

     Weekblad voor Deurne Sport Geboren Isa van der Haas       Uitslagen autocross 2015    


Verslag ASUZ wedstrijd in Someren op 28-10-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in Liessel op 21-10-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in Neerkant op 14-10-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in De Rips op 07-10-2018

 


Verslag ASUZ wedstrijd in Someren op 28-10-2018   Uitslag:  28 okt. Someren

 

NR.952 JOHAN V.D. EIJNDEN UIT LIESSEL PAKT PODIUMPLAATS IN SOMEREN BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Op zondag 28 oktober 2018 werd het ASUZ Kampioenscross seizoen afgesloten met de 12e cross in Someren. De baan die er door het Hurky team was neergelegd was bijna een kopie van de baan een week eerder in Liessel. Lange rechte stukken en uitdagende bochten met zand als ondergrond.

Twee Turfracers aan de start in de Standaardklasse waarvan nr. 952 Johan v.d. Eijnden ondanks een valse start in de tweede manche het beste presteerde. Johan mengde zich vooral in de finale fanatiek in de strijd en dat leverde hem dan ook de derde plaats op. Door de dubbele punten die in de finale te verdienen zijn werd hij ook derde in de einduitslag van die dag. Een prima prestatie en mooie afsluiting van zijn seizoen. Nr.940 Twan van Gaal uit Liessel ondervond veel extra problemen in zijn gevecht met deze baan wat ervoor zorgde dat hij uit eindelijk met een plaats in de achterhoede genoegen moest nemen.

 

NR. 658 HENDRIK VAN HELMOND UIT HELMOND GOEDE MIDDENMOTER BIJ DE TOERWAGENS.

Dat liet Hendrik ook in Someren weer zien door als vierde overall net buiten het podium te vallen. Hendrik heeft toch een fijn seizoen gecrost ofschoon hij er af en toe als Turfracers soms alleen voor stond, verdedigde hij zijn club eer altijd met alles wat hij in zich had.   

Laten we hopen dat hij in het nieuwe ASUZ seizoen 2019 gezelschap krijgt van wat aanstormend nieuw talent bij de Turfracers.

 

De ASUZ Kampioenshuldiging 2018 vindt plaats op zaterdag 17 november 2018 in The Pilot in Ysselsteyn.  

 


Verslag ASUZ wedstrijd in Liessel op 21-10-2018  Uitslag:  21 okt. Liessel

 

Strakke baan aan de Lariksweg in Liessel.

Zondag 21 oktober 2018, het herfstzonnetje scheen uitbundig en er was door De Turfracers een prima crossbaan aangelegd die veel spannende manches uitlokte. De baan was prima van lengte en doordat de bochten niet al te ruim waren moest er goed gestuurd worden en zagen we veel stuivertje wisselen aan de kop. Ook genoten we van de aanwezigheid van bovengemiddeld veel Turfracers aan de start. Een fraaie en spannende cross waar het talrijke publiek volop van heeft genoten.

 

NR. 952 JOHAN V.D. EINDEN UIT LIESSEL STERKSTE TURFRACER BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Met de zevende plaats in de dag uitslag liet Johan zien dat hij qua crossen best een aardig partijtje mee kan blazen. Vooral zijn zesde plaats in de finale was prima. Nr. 941 Thijs Derix uit Neerkant vinden we terug op de negende plaats en als derde Turfracer pakte nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel de 12e plaats waarbij dient te worden aangetekend dat Twan in de eerste manche bij een fikse scrimmage was betrokken.

 

WINST BIJ DE TOERWAGENS VOOR NR. 624 JOHN VERBERK UIT BAARLE-NASSAU.

Geweldig om te zien hoe John zijn bijna ontembare paardenkrachten in bedwang wist te houden. Super om hem bijna letterlijk over de baan te zien vliegen. Hij was ongenaakbaar wat ook bleek uit zijn beide manche overwinningen en de winst in de finale. Nr.658 Hendrik van Helmond zagen we in de Tweede manche finishen als prima derde en dat bracht hem overall op plaats vier.

 

NR. 150 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL SCHITTERT BIJ DE SPRINTERS.

Spannend om te zien hoe de Turfracers, die veelal NK’s crossen, als ze bij de ASUZ aan de start staan laten zien waartoe ze in staat zijn. Zo konden we weer eens genieten van de grote kwaliteiten van nr. 150 Mariska Verhees uit Liessel. In een ijzersterk startveld croste ze naar winst in de tweede manche en naar de derde plaats in de finale. In de dag uitslag bracht haar dat de derde plaats. Opnieuw genieten voor het dankbare publiek.

De voorlaatste cross van het ASUZ seizoen 2018, georganiseerd door A.C.C. De Turfracers uit Liessel werd een succes voor de crossers en de organiserende vereniging. De afsluitende en twaalfde cross wordt gehouden a.s. zondag 28 oktober 2018 in Someren. 

 

Nog een keertje in dit seizoen als Turfracers samen aan de start als fijne afsluiting van alle cross competities in 2018.

 


 

Verslag ASUZ wedstrijd in Neerkant op 14-10-2018  Uitslag: 14 okt. Neerkant

 

TURFRACERS IN VOORBEREIDING OP THUISCROSS.

Op de grens van Neerkant en Asten lag aan de Gruttoweg weer een echte zandbaan die door De Peelracers weer was voorzien van enkele pittige bochtencombinaties. Het was op deze zondag 14 oktober 2018 zonnig, maar regelmatige windvlagen zorgden ervoor dat het publiek af en toe een beetje werd gezandstraald. Ook de crossers hadden daar uiteraard last van. Hardheid en vastberadenheid waren gevraagd.

Daarvan bezit nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel genoeg zoals ook weer bleek uit de manier waarop hij in de Standaardklasse opnieuw naar de achtste plaats in de dag klassering croste. Hij haalt echt het maximale uit zijn wagen en dat valt op zo’n echte zandbaan niet mee. Bovendien was de baan ook nog behoorlijk lang wat extra veel van de wagen vergt.  Toch bleef Twan constant en heeft hij zijn “oude” routine weer helemaal te pakken. Net op tijd om te schitteren in de aankomende thuiscross van De Turfracers.

Bij de Toerwagens was het nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond die weer eens acte de préséance gaf. Hendrik is back! Dat is een goede zaak en hij moest duidelijk weer in het ritme komen, maar misschien dat de 7e plaats overall genoeg voor hem was om ook a.s. zondag weer van zich te laten horen. Daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen.

 

DE THUISCROSS VAN DE TURFRACERS A.S. ZONDAG 21 OKTOBER 2018 STAAT VOOR DE DEUR.

Er wordt weer gerekend op vele helpende handen zodat deze cross op de grens van Liessel en Deurne perfect kan verlopen. We zitten in de eindfase van het ASUZ cross seizoen 2018 en dat wil zeggen dat er op iedere cross beslissingen vallen voor de ASUZ kampioenschappen 2018. Daardoor zijn de zenuwen uiterst gespannen bij de crossers en krijgt het publiek vaak spectaculaire manches voorgeschoteld. Daarvoor moeten de omstandigheden optimaal zijn en dat kunnen de Turfracers zoals ze in het verleden vaak genoeg hebben bewezen prima organiseren.

MET Z’N ALLEN!

 


 

Verslag ASUZ wedstrijd in De Rips op 07-10-2018   Uitslag:   07 okt. De Rips

 

NR.940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL HOUDT EER VAN DE TURFRACERS HOOG.

Dat deed hij door aan de start te verschijnen bij de cross op zondag 7 oktober in De Rips. In de Standaardklasse waar het altijd kraakt en knettert stond hij wederom zijn mannetje door in dit grote startveld overeind te blijven tussen allemaal vechtende rivalen. Dat is een beetje eigen aan deze klasse waar iedereen gaat voor het behalen van op zijn minst het podium van de ASUZ kampioen 2018 en daar vaak alles voor over heeft. Met alle gevolgen van dien.

 

STANDAARDKLASSE FINALE ONDER VOORBEHOUD.

Voor het eerst in de geschiedenis van de ASUZ werd besloten om de einduitslag van de Standaardklasse niet definitief vast te stellen. De Technische Commissie had enkele gebreken geconstateerd bij een tweetal wagens en omdat daartegen beroep mogelijk is wordt er pas in de loop van deze week over beslist, wat mogelijkerwijs tot uitsluiting zou kunnen leiden. Vandaar dat de finale en de eind uitslag onder voorbehoud gecrost zijn.

Daar zit je dan als crosser lekker tussen, altijd reuring bij de Standaardklasse. Dat maakt die klasse trouwens ook wel extra boeiend. Twan van Gaal hield zijn hoofd koel en croste op deze lange zandbaan strak naar de achtste plaats in de voorlopige eindrangschikking. Prima resultaat in een startveld van 18 crossers.

De volgende cross is a.s. zondag 14 oktober 2018 in Asten.

Kijken welke Turfracers daar de club eer hoog komen houden.

 


CROSS AGENDA 2018  Still to go in 2018


ASUZ

 

 Finished  


 

EUROL / VEKA

 

Finished


Uitslagen CROSS  2018


ASUZ          Tussenstand na 11 wedstrijden

 

25 maart Horst     8 april Ysselsteyn     15 april Leudal     21+22 april Baarlo    12+13 mei Horst   1 juli Overloon   11+12 aug. Kessel 

 

    1+2 sept.  Siebengewald     7 okt. Rips     14 okt. Neerkant   21 okt. Liessel   28 okt. Someren 


 

EUROL / VEKA      Registratie lijst 2018   Eindstand na 6 wedstrijden  Bron: www.decrozz.nl

 

26 mei Haarle     9 juni Noordbergum     7 juli Rosmalen     28 juli Holterhoek     18 aug. Halle     15 sept. Bunnik

 


     © 2018 Auto Cross Club ACC De Turfracers. Design & Maintenance 2006-2018 by  Harry Channelstreet . Harry Channelstreet Retired not Expired !

 

Stalling Verhuur Verhees  Het ideale adres voor het stallen van Uw Camper, Boot, Caravan en Oldtimer.

Gunstig gelegen voor regio Eindhoven, Venlo, Deurne, Meijel, Someren, Asten, etc. direct nabij afslag 37 Liessel

van snelweg A67     www.stallingverhuur.eu