A.C.C.  De Turfracers: 38 years of performance in ASUZ and EUROL/VEKA

     Weekblad voor Deurne Sport John Verberk Nederlands Kampioen Keverklasse 2016       Uitslagen autocross 2015    


 

      

 

Verslag ASUZ wedstrijd in Baarlo op 22-04-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in Leudal op 15-04-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in Ysselsteyn op 08-04-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in Horst op 27-02-2018

 


 

GEEN DEELNEMENDE TURFRACERS IN BAARLO OP 22-04-2018    Uitslag : 22 april Baarlo

 


 

 GEEN DEELNEMENDE TURFRACERS IN LEUDAL OP  15-04-2018   Uitslag :   15 april Leudal

 


 

TURFRACER NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL OP EREPODIUM IN YSSELSTEYN.  Uitslag:  8 april Ysselsteyn

Zondag 08 april 2018 stond een vastberaden Twan van Gaal aan de start bij de Standaardklasse in Ysselsteyn. Hij heeft boze plannen dit seizoen wat zich bij de openingscross van de ASUZ in Horst al aankondigde en hij ging door op de ingeslagen weg. De eerste manche kon er mee door, maar ook niet meer dan dat. Twan brandde echt los in de tweede manche waarin hij zich naar de kop van het veld croste en daar ondanks verwoede van even fanatieke tegenstrevers niet meer vanaf te krijgen was. In de finale startte hij opnieuw sterk en haalde eruit wat er maar uit te halen was en dat was de derde plaats. In de dag uitslag bracht hem dat ook de uitstekende derde plaats en dus het erepodium bij de Standaardklasse. Wat als die eerste manche…….

 

Veel minder verliep de cross voor nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel, alles wat maar mis kon gaan ging ook mis waardoor hij slechts helemaal achter in de dag uitslag terug te vinden is. We kennen Ralf goed genoeg om er van overtuigd te zijn dat dit slechts een grote uitzondering is.

VEDETTEN VAN DE TURFRACERS WORDEN GEMIST BIJ DE TOERWAGENS.

Door omstandigheden zien we de kampioen 2017 Danny Janssen uit Liessel voorlopig niet terug op de baan om zijn titel te verdedigen. Ook Jan Verhees uit Liessel laat nog even op zich wachten. Daardoor moest nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond de Turfracers eer maar verdedigen. Hij deed dit zo goed als mogelijk maar verder dan de 16e plaats kwam hij toch niet.

 

A.S. Zondag 15 april 2018 zijn er weer nieuwe kansen voor de Turfracers in Baexem. Om 11:00uur barst daar het cross geweld weer los.

 

 


 

 

TURFRACERS OPENEN SEIZOEN IN HORST MET KLEINE AFVAARDIGING.  Uitslag: 25 maart Horst 

Traditioneel vindt de opening van de ASUZ kampioenscross reeks plaats in Horst. Dat was dit jaar niet anders en bij een stralend lente zonnetje stond er een groot deelnemersveld aan de start op zondag 25 maart 2018 aan het Peeldijkje in Horst. 

De crossers hebben de hele winter gesleuteld en allerlei nieuwe technische snufjes bedacht en gemonteerd. In theorie misschien super maar de praktijk moet het dan toch altijd nog uitwijzen. Vandaar dat er bij zo’n seizoenstart crossers vanuit het hele land en uit diverse cross organisaties aan de start staan om te testen. Dat duurt zo totdat de eerste NK cross op het programma staat en maakt het voor de toeschouwers extra interessant om te zien. Je ziet crossers die je normaal alleen op RTL7 aan het werk te zien krijgt.

 

Bij A.C.C. “De Turfracers” waren enkele vaste starters helaas nog niet zover dat ze aan de start konden verschijnen waardoor we alleen in de Standaardklasse spektakel van enkele toppers konden zien. Wat daarbij opviel was dat nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel zich weer meteen in de kijker croste door in iedere manche fanatiek mee te knokken om de eerste plaatsen. In dit grote startveld gaat het erg hard en fanatiek toe. Je moet de grenzen op zoeken als je echt mee wilt doen en dat is aan Twan wel toevertrouwd. Overal zie je Twan ineens op duiken, soms met succes, soms lukt het niet. That’s all-in the game. Twan is er een meester in en daar gaan we nog veel van genieten dit seizoen. In Horst werd hij vierde in een startveld van 24. Dat is zeer veelbelovend.

Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel mag er ook zijn in deze klasse, ook vaak prominent aanwezig met sterke acties. In Horst hield ook hij de eer van de club hoog met zijn achtste plek in de eindrangschikking.

 

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG WEER AAN DE START IN HORST BIJ DE SPRINTERS.

Het werd een copy van het seizoen 2017 waarin Hans de eerste cross aan de start stond. Ook in Horst gebeurde hem hetzelfde als toen. Hij viel stil in de eerste manche en startte niet meer in het vervolg. Laten we hopen dat het dit jaar niet ook zijn laatste seizoenstart is zoals toen. We zien hem graag erbij met zijn eigen stijl die hem in het verleden toch vaak ereplaatsen opgeleverd heeft.

Volgend weekend op eerste Paasdag staan we weer aan de start in Kessel. Hopelijk staan er dan weer meer Turfracers aan de start.

 


CROSS AGENDA 2018


ASUZ

 

25 maart Horst     1-4 Kessel Afgelast     8 april Ysselsteyn     15 april Leudal     21+22 april Baarlo     29 april Someren

 

12+13 mei Horst     1 juli Overloon     11+12 aug. Kessel     1+2 sept.  Siebengewald     7 okt. Rips     14 okt. Neerkant

 

21 oktober Deurne ( Liessel )


 

EUROL / VEKA

 

26 mei Haarle     9 juni Noordbergum     7 juli Rosmalen     28 juli Holterhoek     18 aug. Halle     15 sept. Bunnik

 


Uitslagen CROSS  2018


ASUZ

 

25 maart Horst       1-4 Kessel Afgelast      8 april Ysselsteyn     15 april Leudal     21+22 april Baarlo     29 april Someren

 

12+13 mei Horst     1 juli Overloon     11+12 aug. Kessel     1+2 sept.  Siebengewald     7 okt. Rips     14 okt. Neerkant

 

21 oktober Deurne ( Liessel )


 

EUROL / VEKA               Registratie lijst 2018

 

26 mei Haarle     9 juni Noordbergum     7 juli Rosmalen     28 juli Holterhoek     18 aug. Halle     15 sept. Bunnik

 


     2018 Auto Cross Club ACC De Turfracers. Design & Maintenance 2006-2018 by  Harry Channelstreet . Harry Channelstreet Retired not Expired !