Ga naar verslagen

Clubnieuws  2016

   Felicitaties bij de geboorte van Emma Jacobs- Janssen 


                 Klik op foto voor vergroting 

       Felicitaties bij de geboorte van Jop Janssen 

              Zoon van Danny Janssen & Mieke Kellenaers

 

 

 

 

 

 


In Memoriam  Petra Mennen

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Petra Mennen.

Helaas bereikte ons het droevige bericht dat op zaterdag 19 november 2016,  Petra Mennen plotseling is overleden op 45 jarige leeftijd.

Petra kennen wij als de vrouw van Pieter Mennen, die we met regelmaat op de autocross wedstrijden zagen als fanatiek supporter, waarbij ze de steun en toeverlaat van Pieter was.                  

Ook was zij de rechterhand in hun eigen bedrijf, PML lasbedrijf.                                                             

Petra was een gewone, opgewekte, zorgzame vrouw en moeder vol van liefde en goedheid.

Waarom nu? Waarom zo vroeg? Waarom zij? Er zijn gewoon geen woorden voor…

Onze gedachten gaan uit naar Pieter, de kinderen, Rian-Twan-Mieke, familie, vrienden en dierbaren.

We wensen hen heel veel sterkte toe met het verwerken en dragen van dit grote verlies.

Namens het bestuur en de leden van ACC De Turfracers

 

 

 

 


Felicitaties van De Turfracers voor onze verslaggever Vic met zijn Koninklijke Onderscheiding op 26 april 2016.

     


    Turfracer Rens v/d Haas voor de derde maal Nederlands Kampioen Sprint 1600 !!! 


   Turfracer John Verberk nieuwe Nederlands Kampioen Keverklasse. !!! 


  Turfracer Jan Verhees Tweede bij ASUZ Kampioenschappen Toerwagens. !!! 


Verslagjaar

2015 2014 2013 2012  2011 2010 2009   2008 2007 2006


2016                         Uitslagen 2016


Verslag ASUZ autocross in Neerkant op zondag 23 okt. 2016

Verslag ASUZ autocross in Ysselsteyn op zondag 16 okt.  2016

Verslag ASUZ autocross in de Rips op zondag 2 okt.  2016

NK 2016 in Hieslum op zaterdag 17 sept. 2016

Verslag ASUZ autocross in Brouwhuis op zondag 11 sept.  2016

Verslag ASUZ autocross in Siebengewald op zondag 4 sept.  2016

NK 2016 in Benschop op zaterdag 3 sept. 2016

NK 2016 in Reutum op zondag 21 augustus 2016

Verslag ASUZ autocross in Kessel op zondag 7 augustus 2016

NK 2016 in Lochem op zaterdag 23 juli 2016  

Verslag ASUZ autocross in Overloon op zondag 17 juli 2016

NK 2016 in Rosmalen op zaterdag 9 juli 2016

NK 2016 in Benschop op zaterdag 18 juni 2016 

Verslag ASUZ autocross in Horst op zondag 12 juni 2016 

NK 2016 in Albergen op zaterdag 28 mei 2016

Verslag ASUZ autocross in Someren op zondag 1 mei 2016

Verslag ASUZ autocross in Baarlo op zondag 24 april 2016

Verslag ASUZ autocross in Liessel op zondag 17 april 2016

Verslag ASUZ autocross in Budel op zondag 3 april 2016

Verslag ASUZ autocross in Kessel op zondag 27 maart 2016

Verslag ASUZ autocross in Horst op zondag 20 maart 2016


Verslag laatste ASUZ autocross van 2016 in Neerkant op zondag 23 okt. 2016

MIST BIJNA SPELBREKER VOOR ACC DE PEELRACERS UIT NEERKANT.

Elf uur, zondagmorgen 23 oktober 2016, de baan in Asten Heusden werd omhuld door een deken van mist. Verder was alles startklaar maar de mist maakte een start onmogelijk omdat de veiligheid op geen stukken na gewaarborgd kon worden. Wachten was het devies, wachten en kijken hoe e.e.a. zich ging ontwikkelen. Zou de laatste cross van het boeiende ASUZ seizoen 2016 eindigen in een echte anti climax? Besloten werd om de jury bus te verplaatsen en alsof d’n duuvel ermee speelde, deze actie was amper afgerond toen ineens de mist verdween als sneeuw voor de zon. Om 12:45uur kon de eerste groep van start. Het seizoen einde was gered en ontwikkelde zich tot een spannende cross met stralende ASUZ kampioenen aan het einde.

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL EN NR. 629 WILLEM JACOBS UIT NEERKANT OVERHEERSEN BIJ DE TOERWAGENS.

Het is hier al vaak geschreven dat Jan Verhees  bij de ASUZ eigenlijk van een buitencategorie is in deze klasse. Slechts motorische problemen kunnen hem van de overwinning afhouden en dat komt niet zo vaak voor. Toch zal Jan bij de Huldiging der Kampioenen 2016 niet op het hoogste podium staan, daar staat de crosser die gemiddeld het beste gepresteerd heeft Patrick Lichteveld uit Siebengewald. Jan mistte dit seizoen twee crossen en dat is zo goed als onoverbrugbaar.

Dit maakte dat Jan met 2 bekers huiswaarts keerde: 1ste plaats voor hem zelf en 2de plaats voor clubgenoot Willem Jacobs ( bij ASUZ bekend onder de naam Jabobs ) die verhinderd was bij de prijsuitreiking. Na een uitermate sterk seizoen deed Willem er in Neerkant/Asten voor thuispubliek nog een schepje bovenop wat resulteerde in een prachtige 2de plaats achter Jan tot vermaak van het talrijke publiek.

TURFRACERS GEVEN EXTRA KLEUR AAN DE STANDAARDKLASSE.

In de eerste manche startte nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel erg sterk en pakte  resoluut de kop om die vervolgens niet meer af te staan. Echter kwam er vanuit de start het signaal dat de start van Ralf vals was, waardoor hij werd verzet naar de laatste plaats in die manche. Ralf stond zeer geteisterd aan de start van de tweede manche, hij moest en zou wraak nemen voor die eerste manche en warempel, hij croste schitterend naar de tweede plaats in de tweede manche. In de finale deed hij er alles aan om de concurrenten opnieuw een loer te draaien, maar die vlieger ging dit keer niet op. In de dag klassering pakte hij uiteindelijk de toch nog zeer verdienstelijke vijfde plaats.

Voor nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel stonden er andere belangen op het spel. Twan stond vierde in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2016 en deze 14e cross zou hem zelfs nog een plaatsje hoger kunnen brengen  want de derde plaats lag nog binnen bereik. Echter al snel werd duidelijk dat het Twan niet mee zat in Asten, het was niet zijn baan, te plakkerig en ook nog met chicane. Twan deed er alles aan maar verder dan de zesde plaats overall bracht het hem niet. Toch hebben de Turfracers zich kranig geweerd en de eer van de Turfracers beslist hoog gehouden. De definitieve einduitslagen van het ASUZ seizoen 2016 volgen tijdens de grote huldiging der kampioenen op 19 november in The Pilot in Ysselsteyn.

UITSLAGEN NEERKANT


 


    Turfracer Rens v/d Haas voor de derde maal Nederlands Kampioen Sprint 1600 !!! 

Rens ( 301 )crosste in manche 1 naar pl:1, manche 2 naar pl:2 en manche 3 naar pl:1 om in de finale op pl:4 te eindigen en zo Nederlands Kampioen Sprint 1600 te worden.

  

  


   Turfracer John Verberk nieuwe Nederlands Kampioen Keverklasse. !!! 

John ( 407 ) crosste in manche 1 naar pl:4, manche 2 naar pl:3 en manche 3 naar pl:1 om in de finale op pl:1 te eindigen en zo Nederlands Kampioen Keverklasse te worden.

 

   


Verslag ASUZ autocross in Ysselsteyn op zondag 16 okt.  2016

NR.624 JAN VERHEES UIT LIESSEL OPPERMACHTIG IN YSSELSTEYN.

Op  zondag 16 oktober 2016 stal Jan opnieuw de show op de niet echt gemakkelijke baan in Ysselsteyn. Niet gemakkelijk slaat dan vooral op de zanderige ondergrond die vooral aan de boskant erg kleverig werd waardoor er ook bij deze cross weer meer kwam kijken dan alleen hard gaan. Dat Jan ook dat beheerst liet hij weer eens duidelijk zien. Hij crost eigenlijk zijn hele leven al en als je denkt dat er inmiddels wel wat sleet op zit heb je het helemaal mis want Jan laat zien dat hij het crossen tot in de puntjes beheerst met al zijn ins en outs. Daardoor heeft de rest van het veld het nakijken. Daarnaast beschikt hij over top materiaal dat in eigen beheer tot in de finesses wordt door ontwikkeld totdat er het maximale uitgehaald wordt en dat is met de motor die nu in zijn wagen ligt het geval. In het begin van het seizoen was het nog lang niet top maar zorgvuldig door ontwikkelen maakt hem helemaal top. Het zal niemand verbazen als deze motor volgend seizoen gaat schitteren op de NK’s.

In Ysselsteyn won Jan in ieder geval weer alle manches bij de Toerwagens inclusief de finale.

Nr: 629 Willem Jacobs uit Neerkant blies ook zijn partijtje stevig mee wat hem een fraaie 6de plaats opleverde  in de dag rangschikking en ook nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond stond weer aan de start bij de Toerwagens en hij haalde opnieuw het maximale uit zijn wagen wat hem een 12e plek opleverde.

 NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL MOET HARD KNOKKEN IN DE STANDAARDKLASSE.

Twan stond er in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2016 nog kansrijk (vierde) voor, met het oog op een podiumplaats. In Ysselsteyn lukte het niet helemaal om daar nog dichter bij te komen mede door problemen met zijn racebril in de eerste manche. Als je geen 100% zicht hebt wordt het met al dat opspattend zand extra moeilijk en hulp bleef ondanks herhaalde verzoeken uit. Des te knapper is het dat Twan er toch nog de zesde plaats overall uitsleepte. Nr. 952 Johan v.d. Einden uit Liessel had meer moeite met de zware omstandigheden ofschoon hij er alles aan deed om zich zover mogelijk naar voren te knokken. Maar dat deden de collega’s allemaal wat overigens een mooie strijd opleverde en voor Johan resulteerde in de 12e  plaats in de dag rangschikking.

 NR. 109 PIETER MENNEN UIT LIESSEL LAAT KRACHT ZIEN BIJ DE SPRINTERS.

Pieter rijdt eigenlijk zijn wedstrijden bij de NK’s en dat met veel succes. Als hij dan eens een keertje bij de ASUZ aan de start staat zie je dat ook wel weer terug, ofschoon hij daar ook flink aan de bak moet om te kunnen domineren. Dat lukt hem uiteindelijk wel en levert hem de dag zege op.

 A.s. zondag 23 oktober 2016 staat de 14e en laatste ASUZ cross van het seizoen 2016 in Neerkant op het programma. Het zal er in enkele klassen nog fanatiek aan toe gaan want ook dit jaar zal pas dan beslist worden wie zich de  ASUZ kampioenen  2016 mogen noemen.

Natuurlijk zijn de Turfracers daar ook weer prominent bij.

Uitslagen Ysselsteyn


Verslag ASUZ autocross in de Rips op zondag 2 okt.  2016

TURFRACERS WEER OP PODIUM IN DE RIPS OP 02 OKTOBER 2016.

Het was een heuse premiŤre in de Rips. Muziekvereniging Concordia zag door het organiseren van een ASUZ kampioenscross een goede mogelijk om de kas te spekken en kreeg daarbij van alle kanten veel hulp. Dit resulteerde in een zeer succesvolle en drukke cross die in stralend weer begon en alleen bij het ingaan van de finales wat regenbuien kende.

NR.940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL WEER STERK IN STANDAARDKLASSE.

Twan haalde opnieuw alles uit de kas om de dreigende concurrentie van zijn lijf te houden. En die concurrentie is in de Standaardklasse niet misselijk. Toch hield hij zich opnieuw staande want in de eerste manche croste hij naar de derde plaats en in de finale werd hij vierde. Ook in de tweede manche deed hij stevig mee om de ereplaatsen. In totaal was het opnieuw genoeg voor de derde plaats in het dag klassement, waarmee hij nog steeds in de race is voor een van de drie ereplaatsen op het eindpodium van het ASUZ kampioenschap 2016. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel wist zich met de achtste plaats ook redelijk staande te houden op deze baan die zich als redelijk zwaar laat omschrijven zoals door verschillende crossers wel werd bevestigd. “De baan plakt”, was een veel gehoorde mening en dat maakte het weer extra zwaar.

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL GEKLOPT DOOR SLECHT ZICHT BIJ TOERWAGENS.

Jan leek probleemloos opnieuw naar een overwinning te crossen doordat hij de eerste twee manches wist te winnen. Dan zou het in de finale toch ook moeten lukken. Echter daar stak zijn grootste concurrent nr. 687 Patrick Lichteveldt uit Siebengewald een stokje voor. Patrick scoorde in de manches twee tweede plaatsen en leek zich tevreden te stellen met de tweede plaats overall. Echter een fikse regenbui veranderde de baan in een redelijke modderpoel tijdens die finale en daardoor werd Jan totaal verrast, hij zag geen hand voor ogen meer en moest bijna helemaal van het gas af, de modder maakte zijn bril ondoorzichtig. Bij Patrick was dat minder en toen die in de gaten kreeg dat Jan ineens een stuk langzamer werd trapte hij nog eens extra op het gas en dat bracht hem steeds dichter bij Jan en er zelfs voorbij. Jan kon niet anders dan het laten gebeuren. Door de dubbele finale punten greep Patrick alsnog de dagzege. Jan boog het hoofd en moest zich neerleggen bij de tweede plaats in het dag klassement.

Clubgenoot Nr. 629 Willem Jakobs uit Neerkant eindigde in de finale op plaats 6 wat hem de 5de plaats in het dag klassement opleverde.

 Nog twee crossen te gaan in dit ASUZ seizoen en dan zijn alle kampioenen bekend. Het is in de meeste klassen nog best spannend en die spanning is ook voelbaar langs de baan en zal alleen maar toenemen. Op 16 oktober in Ysselsteyn en op 23 oktober in Neerkant, tenminste als het weer geen roet in het eten gooit want dan zou het zomaar nu al klaar kunnen zijn wat we uiteraard niet hopen.

De Turfracers zullen er in ieder geval alles aan doen om het ASUZ kampioenspodium 2016 te halen. 

Uitslagen De Rips


NK 2016 in Hieslum op zaterdag 17 sept. 2016

Uitslagen Hieslum: Kever  Sprint 2000  Sprint 1600     Eindstand NK Autocross 2016

Net als in 2015 zijn er in 2016 weer 2 clubleden Nederlands Kampioen geworden.


    Turfracer Rens v/d Haas voor de derde maal Nederlands Kampioen Sprint 1600 !!! 

Rens ( 301 )crosste in manche 1 naar pl:1, manche 2 naar pl:2 en manche 3 naar pl:1 om in de finale op pl:4 te eindigen en zo Nederlands Kampioen Sprint 1600 te worden.

  

  


   Turfracer John Verberk nieuwe Nederlands Kampioen Keverklasse. !!! 

John ( 407 ) crosste in manche 1 naar pl:4, manche 2 naar pl:3 en manche 3 naar pl:1 om in de finale op pl:1 te eindigen en zo Nederlands Kampioen Keverklasse te worden.

 

 

 

   


Turfracer Pieter Mennen crosst in Hieslum naar plaats 7 bij Sprint 2000.

Pieter ( 103 ) crosste in manche 1 naar pl:4, manche 2 naar pl:4 en manche 3 naar pl:8 om in de finale op pl:7 te eindigen. Hiermee is hij 4de geworden in de eindstand Sprint 2000.

     


Turfracer Mariska Verhees crosst in Hieslum naar plaats 9 bij Sprint 1600.

Mariska ( 350 ) crosste in manche 1 naar pl:11, manche 2 naar pl:1 en manche 3 naar pl:3 om in de finale op pl:9 te eindigen. Hiermee is zij 14de geworden in de eindstand Sprint 1600.

 

     


Verslag ASUZ autocross in Brouwhuis op zondag 11 sept.  2016

BROUWHUIS 11 SEPTEMBER 2016 TURFRACERS IN THE PICTURE!!!

Er staan telkens niet veel turfracers aan de start bij de ASUZ crossen, maar toch lukt het ze steeds weer om een duchtig partijtje mee te crossen. De baan in Brouwhuis is verraderlijk. Je hebt lange rechte stukken waarin je heel hard gaat en dan duik je telkens met z’n allen de krappe bochten in. Kaasje voor het publiek want dat kreeg geweldig veel sensatie voor geschoteld.

JAN VERHEES TROK WEER AAN HET LANGSTE EIND BIJ DE TOERWAGENS.

Jan lijkt wel ontketend de laatste crossen en vast besloten om alsnog een greep te doen naar de ASUZ kampioenstitel bij de Toerwagens. Ook in Brouwhuis was hij weer te sterk voor de naaste concurrenten en stond hij te stralen op het hoogste podium. Op de 8e plaats vinden we nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond terug.

NR.952 RALF SEIJKENS UIT LIESSEL GAAT ALS EEN TREIN BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Ralf crosste zeer sterk, won de eerste manche en werd tweede in de finale. Dat was uiteindelijk genoeg voor de tweede plaats in het dag klassement. Voorwaar een prima prestatie.

Als nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel niet was uitgevallen in de finale was hij ook beslist hoger geŽindigd dan de 9e plek nu.

Er zijn nog drie ASUZ kampioenscrossen te gaan. Te beginnen op 2 oktober in de Rips. De Turfracers doen nog volop mee voor hoge klasseringen en wie weet zelfs voor de titels.

UITSLAGEN BROUWHUIS


Verslag ASUZ autocross in Siebengewald op zondag 4 sept.  2016

TURFRACERS WEER IN DE PUNTEN OP ASUZ KAMPIOENSCROSS IN SIEBENGEWALD.

In Siebengewald stond weer het vierde cross weekend van de ASUZ op het programma met op zaterdag de vierde en afsluitende Nachtcross van het seizoen 2016. Dat Kampioenschap over vier crossen is op het nippertje binnen gesleept door nr. 4 Wilco Hoezen uit Baarlo met slecht 0,16 rondje voorsprong op nr. 50 Danny Lauf uit Siebengewald.

Op zondag kwamen de Turfracers weer aan de bak met uiteraard weer boze plannen.

 NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL WINT BIJ DE TOERWAGENS.

Jan moest er hard tegenaan want na de winst in de eerste manche moest hij in de tweede manche helemaal achteraan starten en hij moest alles uit de kast halen om uiteindelijk nog de derde plaats te pakken. In de finale moest het echt gebeuren en daar liet Jan geen gras over groeien. Hij crosste vakkundig naar de winst en daarmee de dagzege. Aan de Superfinale durfde hij zich niet meer te wagen omdat hij vond dat de motor wat erg warm werd en dat risico durfde hij terecht niet meer te nemen.  Nr 629 Willem Jakobs uit Neerkant eindigde in de finale op plaats 8.

 NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL WEER OP EREPODIUM BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Twan is gewoon erg goed bezig dit seizoen. Er wordt van alle kanten duidelijk rekening met hem gehouden want zijn concurrenten weten inmiddels wel dat Twan altijd ergens op de loer ligt om waar het kan foutjes van tegenstanders ongenadig af te straffen. In Siebengewald was hij ook weer scherp en dat leverde hem de derde plaats overall op. Als Nr. 952  Johan v.d. Einden uit Liessel niet door een botsing in de eerste manche buiten spel was gezet zou hij beslist hoger zijn gefinisht dan de zevende plaats in deze altijd spannende Standaard klasse.

 A.s. zondag 11 september 2016 gaan div. Turfracers weer aan de slag in Brouwhuis waar om 11:00uur weer gestart wordt en de Turfracers op de achtergrond nog diverse hand en span diensten verlenen aan de organiserende c.v. De Brouwhaasjes. We zullen er zeker weer bij zijn.

UITSLAGEN SIEBENGEWALD


NK 2016 in Benschop op zaterdag 3 sept. 2016

De zware terrein-omstandigheden in aanmerking genomen zijn er ook in Lopik goede resultaten behaald.

Uitslagen Benschop: Kever  Sprint 2000  Sprint 1600


Pieter Mennen Nr: 103 Sprint 2000   Finale plaats :6    Tussenstand Sprint 2000  PL: 4

                                 


Mariska Verhees  Nr: 350 Sprint 1600    Tussenstand Sprint 1600  PL: 22

                                   

Rens van der Haas Nr: 301 Sprint 1600 Finale PL 5  Tussenstand Sprint 1600  PL: 1

 

                                  


John Verberk Nr: 407 Keverklasse    Finale plaats :  7    Tussenstand Keverklasse  PL: 2

                                   


NK 2016 in Reutum op zondag 21 augustus 2016

En weer is er door De Turfracers een sublieme prestatie neergezet bij de NK autocross , ditmaal in Reutum !!!

Uitslagen Reutum: Kever  Sprint 2000  Sprint 1600


John Verberk Nr: 407 Keverklasse geŽindigd Manche 1: 4 Manche 2: 1 

     Finale plaats :   2    Tussenstand Keverklasse  PL: 1

                                   


Pieter Mennen Nr: 103 Sprint 2000 geŽindigd Manche 1: 4 Manche 2: 2 

   Finale plaats :   5    Tussenstand Sprint 2000  PL: 2

                                   


Mariska Verhees  Nr: 350 Sprint 1600 geŽindigd Manche 1: 14 Manche 2: 7  Manche 3: 1 Kleine finale: 1

Finale plaats :   10    Tussenstand Sprint 1600  PL: 19

                                   

Rens van der Haas Nr: 301 Sprint 1600 geŽindigd Manche 1: 2 Manche 2: 1  Manche 3: 10

  Finale plaats :   1    Tussenstand Sprint 1600  PL: 1

                                    


Verslag ASUZ autocross in Kessel op zondag 7 augustus 2016

 

TURFRACERS STRALEN BIJ ASUZ KAMPIOENSCROSS OP 7 AUGUSTUS 2016 IN KESSEL.

NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL BREEKT DEFINITIEF DOOR IN DE STANDAARDKLASSE.

In zijn beide manches pakte hij een derde en tweede plaats die hij in de finale bekroonde met de schitterende overwinning en daarmee de dagzege in deze harde en drukbezette klasse. De baan in Kessel ligt Twan blijkbaar erg goed ofschoon ze erg tricky is met klippen maar vooral door de enorm hoge snelheid die er mogelijk is, waardoor je de details vaak uit het oog verliest wat tot fatale gevolgen kan leiden. Niets van dat al is van toepassing op Twan. Hij croste perfect en scoorde maximaal.

Nr. 952 Johan v.d. Einden uit Liessel was ook goed bezig, wat heet, Johan won zijn tweede manche op schitterende wijze en werd overall achtste.

NR.624 JAN VERHEES UIT LIESSEL DOMINEERT DE TOERWAGEN KLASSE.

Zelfs de deelname van een aantal gerenommeerde concurrenten als gastrijders kon Jan niet van de dagzege afhouden. Hij won beide manches plus de finale waarbij gezegd moet worden dat het door een materiaal probleem net voor de finale ook anders had kunnen aflopen. Gelukkig voor Jan hield het defecte onderdeel toch stand.

Op een niet onverdienstelijke  9de plaats finishte clubgenoot Nr  629 Willem Jakobs uit Neerkant en Nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond eindigde op plaats 17.

 

NR. 177 RENS V.D. HAAS UIT DEURNE VOOR HET EERST DIT SEIZOEN AAN DE START BIJ DE ASUZ SPRINTERS.

Als Rens erbij is, is het altijd genieten geblazen zo ook in Kessel waar deze veelvoudig NK kampioen weer ging als een raket. Getuige de winst in zijn eerste manche en de derde plaats in de tweede. De derde manche was minder en in de finale pakte hij plek drie. Deze derde plaats bezette hij ook in het dag klassement.

Tijdens de Superfinale Sprint crosste hij de concurrentie volledig zoek en won die met overmacht.

Op 3 en 4 september 2016 is weer het cross weekend in Siebengewald waar op zondag een  nieuwe versie van de ASUZ kampioenscross 2016 op het programma staat. We hopen natuurlijk opnieuw dat de Turfracers ook hier weer hun sporen nadrukkelijk na laten.


Verslag ASUZ autocross in Overloon op zondag 17 juli 2016

WEINIG TURFRACERS OP ASUZ KAMPIOENSCROSS IN OVERLOON.

NK  wedstrijden slurpen veel energie op bij de Turfracers die daar vaak de sterren van de Hemel crossen. Als je tussen  dat NK geweld ook nog een ASUZ kampioenscross plant dan is het niet verwonderlijk dat de NK crossers hun materiaal even sparen. Dit was het geval op zondag 17 juli 2016 in Overloon. Daar lag een mooie baan van gemiddelde lengte met knappe bochten en een ondergrond waar minder dan een maand geleden nog asperges gestoken werd.

 NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL WEER BESTE TURFRACERS BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Twan haalt iedere manche weer het onderste uit de kast en scoort wat op dat moment maximaal haalbaar is. Dat houdt in dat hij gemiddeld steeds in de bovenste helft van de einduitslag terug te vinden is zoals in Overloon waar hij goed was voor een vijfde plaats. Op deze manier verzamelt Twan wel steeds punten voor het ASUZ kampioenschap 2016 en wie weet waar dit hem nog zal brengen. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel zit er ook steeds goed bij zo veroverde hij in de tweede manche de vierde plaats. Helaas werd hij na een sterk gecroste finale wegens een valse start van de vierde plaats terug gezet naar de laatste in die manche wat hem in de dag uitslag niet verder bracht dan de 7e plaats.

              

 NR. 658 HENDRIK VAN HELMOND UIT HELMOND HOUDT DE TURFRACERSEER HOOG BIJ DE TOERWAGENS.

Hendrik weerde zich kranig daar waar normaliter clubmakker nr. 624 Jan Verhees uit Liessel mede de lakens uitdeelt stond hij er alleen voor en het moet gezegd, Hendrik ging ervoor wat hem toch maar mooi de 6e plaats overall opleverde en waarmee hij enkele sterke concurrenten toch achter zich wist te houden.

 

In het weekend van 6/7 augustus 2016 is het weer te doen in Kessel met op zaterdag de beruchte Nacht van Kessel en op zondag weer de ASUZ kampioenscross. We hopen dat er dan meer Turfracers aan de start kunnen staan en wensen allen fijne vakantie en tot in Kessel.

Uitslag: Overloon  17 juli 2016


NK 2016 in Rosmalen op zaterdag 9 juli 2016      Uitslagen Rosmalen: Kever  Sprint 2000  Sprint 1600

John Verberk Nr: 407 Keverklasse geŽindigd op plaats  4.  Tussenstand Keverklasse PL:1

                                   


Pieter Mennen Nr: 103 Sprint 2000  geŽindigd op plaats  9.  Tussenstand Sprint 2000 PL:3

                                   


Mariska Verhees / Steve Otzer Nr: 350 Sprint 1600 geŽindigd Manche 1: 4 Manche 2: 11 Manche 3: 5

                                   


Rens van der Haas Nr: 301 Sprint 1600 geŽindigd op plaats  8.  Tussenstand Sprint 1600 PL:3

                                    


NK 2016 in Albergen op zaterdag 28 mei 2016           Deelnemers NK 2016

Weer een superprestatie voor De Turfracers.          Uitslagen Albergen

Verslag Albergen door AutoCrossNederland

John Verberk Nr:407 Keverklasse geŽindigd op plaats  2.

                                   


Pieter Mennen Nr: 103 Sprint 2000 klasse geŽindigd op plaats 1.

                                  


Rens van der Haas Nr:301 Sprint 1600 klasse geŽindigd op plaats 1.

                                   


Verslag ASUZ autocross in Horst op zondag 12 juni 2016

Helaas zijn de wedstrijden wegens bar slechte weersomstandigheden halverwege gestaakt. Hierdoor is er ook geen uitslag opgemaakt maar krijgt iedere deelnemende licentiehouder wel 15 punten toebedeeld.


 

 

 

   Mariska Verhees  in actie op zondag 12-6-2016 in Kerkdriel

 

 

 

 


Verslag ASUZ autocross in Someren op zondag 1 mei 2016

TURFRACER NR.124 JAN VERHEES UIT LIESSEL WEER TOP IN SOMEREN.

Jan moest duidelijk even wennen aan de baan in Someren die ook nog voorzien was van een chicane. Dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche bij de Toerwagens de winst aan zijn grote concurrent Patrick Lichteveld uit Siebengewald moest laten. In de tweede manche liet Jan niets meer aanbranden en ook in de finale was hij de sterkste na mooie gevechten die hem als beloning de dagzege opleverde.  Nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond had meer moeite met deze baan en dat zorgde er ook voor dat hem een plaats in de achterhoede restte.

 

                

 

NR.940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL GOED BEZIG IN DE STANDAARDKLASSE.

Twan begint steeds beter in het ritme te komen van een winnaar. Dat werd in Someren meteen goed duidelijk. Hij pakte in de eerste manche de vierde plaats, won de tweede manche en werd derde in de finale. Dat is zeer veelbelovend en leverde hem het derde treetje op van het podium van het overall klassement.

Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel leverde ook een prima prestatie door strak naar de vijfde plaats overall te crossen door onder andere zijn tweede manche met overtuiging te winnen.

Voor de Turfracers wordt de Standaardklasse iedere cross interessanter met deze twee ijzers in het vuur.

              

 

NR.107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG OP DERDE PLEK IN EERSTE MANCHE BIJ SPRINTERS.

In het sterke veld dat aan de start stond in Someren is dat een prima prestatie die hem in de einduitslag op de 9e plaats bracht bij de Sprinters.

 De Turfracers waren mede organisator in Someren, samen met het Hurky team en dat liep gesmeerd Ze hadden het goed voor elkaar daar in Someren en de samenwerking was perfect. We gaan nu enkele rustige weken in wat betreft ASUZ crossen. Verschillende Turfracers zullen in die periode wel actief zijn bij de NK’s. De ASUZ’ers zijn weer aan zet in het weekend van 11 en 12 juni 2016 in Horst.


Verslag ASUZ autocross in Baarlo op zondag 24 april 2016

KONINGSCROSS IN BAARLO STRIJDTONEEL VOOR TURFRACERS.

Op zondag 24 april 2016 was het weer raak in Baarlo op “Raceway SoterbŤk” en dan weten de crossers dat daar een snelle niet al te lange baan ligt die veel eisen stelt aan crosser en materiaal. Dat is dan ook gebleken immers de Konings nachtcross op zaterdag had de baan al stevig geteisterd. Op vallend was opnieuw het grote aantal toeschouwers dat aanwezig was en weer dik in de duizenden liep. Er viel dus veel roem te behalen in Baarlo.

NR.940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL WINT EN VERLIEST BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Zo wist Twan in de eerste manche de vijfde plaats te veroveren en de tweede manche zelfs te winnen. In de finale ging het echter helemaal mis door technische tegenslag en daardoor was de negende plaats overall het hoogst haalbare. Clubmakker nr. 952 Johan v.d. Einden uit Liessel reed ook niet verkeerd, vooral als je weet dat dit zijn eerste cross was in deze wagen waar normaal Ralf Seijkens achter het stuur zit. Hij werd zelfs derde in de tweede manche. Overall behaalde hij de 12e plaats.

MISLUKTE EERSTE MANCHE KOST NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL DE DAGZEGE BIJ DE TOERWAGENS.

Jan stond in die eerste manche helemaal achteraan in het grote startersveld en wat hij ook deed, hij kon maar niet echt naar voren komen steeds reden daar weer collega’s in de weg. Soms heb je dat. Het enige wat je kunt doen als reactie daarop is vol gas die tweede manche in en ook de finale doorknallen. Dat deed Jan weer op de van hem bekende wijze met overmacht. Tweemaal winst was echter net niet genoeg voor de dagzege. Hij moest zich neerleggen bij de tweede plaats in het dag klassement.

NR.107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG IN DE MIDDENMOOT BIJ DE SPRINTERS.

Hans eindigde in een veld van 11 starters op de verdienstelijke 6e plaats overall en dat is een puike prestatie aangezien er weer een aantal NK rijders aan de start stond om te testen.

A.s. zondag 1 mei 2016 staan we in Someren aan de start waarna  er een aantal weken rust heerst op het ASUZ front en er tijd is om nog even door te sleutelen om nog meer uit de cross wagens te halen voor het tweede gedeelte van het ASUZ cross seizoen 2016.

 

Impressie van Nachtcross

 


Verslag ASUZ autocross in Liessel op zondag 17 april 2016

Uitslagen Cross Liessel

SPANNENDE TURFRACERS AUTOCROSS IN LIESSEL OP ZWARE BAAN.

Op zondag 17 april 2016 hadden de tractoren al de handen vol voor de start met het door de blubber slepen van alle 170 deelnemers naar het rennerskwartier.  Maar ook dat verliep eigenlijk uitstekend waaruit maar weer eens bleek dat A.C.C. de Turfracers beschikt over een geweldig contingent vrijwilligers die allemaal aanpakken waar dat maar nodig is. Het klusje werd geklaard en om 11:15 uur stonden de talrijke bolides brullend aan de start van een prima georganiseerde cross waaraan zo'n 800 bezoekers veel spanning en plezier hebben beleefd.

Cross Liessel in drone-vlucht

  

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL WEER DE BAAS BIJ DE TOERWAGENS.

Jan rekende resoluut af met de kampioen 2015 in de toerwagen klasse, nr. 687 Patrick Lichteveldt uit Siebengewald. Patrick kon eindelijk beschikken over zijn nieuwe motor en kon hij direct na de start enige partij bieden aan Jan, maar die zette een tandje bij en toen was het verschil meteen duidelijk.  De winst was voor Jan dat werd  wel erg duidelijk. Maar de concurrentie zit niet stil dus de uitdaging blijft.

 

 NR.940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL ZIT DICHT BIJ EREPODIUM VAN DE STANDAARDKLASSE.

Twan haalt iedere cross alles uit zijn wagen en dat levert hem vooralsnog in een erg druk bezette groep een derde, tweede en vierde (finale) plaats op. In de dag rangschikking werd hij ook vierde, maar het verschil met de nummer drie wordt steeds kleiner. Een kwestie van tijd?

Nr. 952  Ralf Seijkens uit Liessel lukte het om tijdens de manches twee vierde plaatsen uit het vuur te slepen waardoor hij best wel kansrijk aan de finale kon beginnen, helaas sloeg het pechduiveltje toe en moest Ralf de strijd staken.

 

NR.124 MARISKA VERHEES UIT BAARLE-NASSAU EN NR. 107 HANS JANSEN UIT KRONENBERG  IN DE ACHTERHOEDE BIJ DE SPRINTERS.

Daar is echter wel een verklaring voor te geven, immers in de eerste manche direct na de start raakten nr. 124 Mariska Verhees uit Baarle-Nassau en nr. 109 Pieter Mennen uit Liessel elkaar zodanig dat de wielen in elkaar haakten en dat was einde oefening in die manche.  Mariska vond zich uiteindelijk terug op plek 10 overall. Pieter kwam sterk terug  wat hem uiteindelijk naar de derde plaats overall bracht.

Nr.107 Hans Janssen uit Kronenberg strandde op de 9e plaats overall nadat ook hij kennis maakte met het pechduiveltje en ook niet op eigen kracht de baan kon verlaten.

 

 DEBUUT VOOR TURFRACER NR.512 JOHN VERBERK UIT BAARLE-NASSAU IN SPORTKLASSE PLUS.

John stond vol plannen aan de start bij de Sportklasse Plus en was vooral van plan om ervaring op te doen. Dat heeft hij geweten, de collega’s vlogen er zo heftig op dat hij het slechts met lede ogen kon aanzien. Oei, daar moet met de monteurs gezocht worden naar extra PK’s en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

A.C.C. “De Turfracers” kan terug zien op een geslaagde cross en blijkt altijd terug te kunnen vallen op een groot draagvlak en dat belooft weer heel wat voor de toekomst. A.s. Zondag 24 april 2016 kunnen de Turfracers weer schitteren op de Koningscross in Baarlo.

  

Inschrijven:

www.asuzcross.nl

  

 

 


Verslag ASUZ autocross in Budel op zondag 3 april 2016

ZANDBAAN IN MAARHEZE VERLANGT UITERSTE VAN CROSSERS.

Op zondag 03 april 2016 was al vanaf de eerste manche duidelijk dat MAC Budel voor een zware baan had gezorgd die voor menig crosser grote problemen opleverde. Was het niet technisch dan wel qua conditie. Toch weerden de Turfracers zich erg sterk en lag dit type baan ze wel.

             

 NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL BLIJFT SCHITTEREN BIJ DE TOERWAGENS.

Het gaat allemaal niet vanzelf bij Jan. Hij moet telkens vol aan de bak omdat er sterke concurrentie op de loer ligt die hem het vuur na aan de schenen legt. Toch crost hij de sterren van de Hemel. Hij schuwt geen enkel gevecht en beslist, zoals in de eerste manche het pleit voor zich in de allerlaatste meters. Het publiek kan zijn ogen nauwelijks geloven. Sensatie alom. Jan flikt het hem weer en crost zo naar de dagzege waarbij zijn overmacht steeds duidelijker wordt.

 

Nr.940 TWAN VAN GAAL EN NR. 952 RALF SEIJKENS UIT LIESSEL STEEDS NADRUKKELIJKER AAN HET FRONT BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Nr.940 Twan van Gaal uit Liessel wordt steeds gretiger, volgens de wedstrijdleider gaat hij iets te vaak net over het randje, maar voor het publiek is het super gaaf wat hij doet. De gedrevenheid spettert ervan af. Twan straalt echt uit dat hij dit seizoen om de podiumplaatsen wil knokken en dat maakt het zo mooi. Met de sterke derde plaats overall is het begin gemaakt. Liefst op het randje en er net niet overheen, dan heb je dat weer.

Het lijkt er ook wel op dat clubmakker nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel een beetje door dat vuur van Twan wordt aangestoken. Want ook Ralf sluipt stiekem verder naar voren en met de zesde plaats in Maarheze is dat veelbelovend.

 

NR.124 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL WORDT TWEEDE EN NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG DERDE BIJ DE SPRINTERS.

Wat wordt Mariska ieder cross sterker. Vriend en vijand zullen het erover eens zijn dat zij razendsnel went aan haar nieuwe bolide en zich er steeds beter in thuis voelt. Als je ziet welk geweld er in Maarheze aan de start stond, dan onderstreept dat extra hoe sterk deze tweede plek is. Welke capriolen de concurrentie ook uit haalt Mariska stoomt strak, slim en soms gewaagd op naar het front. Dat wordt nog genieten dit seizoen.

 

Wat ook echt de moeite van het vermelden waard is, is de derde plaats overall van nr.107 Hans Janssen uit Kronenberg. Hans voelde zich duidelijk thuis op deze zandbaan en sprokkelde genoeg puntjes bij elkaar om het erepodium van de dag winnaars te halen. Dat zag er goed uit met twee Turfracers op twee en drie op dat zo begeerde podium.

 

VEELBELOVEND ALLEMAAL VOOR DE THUISCROSS OP 17 APRIL 2016 IN LIESSEL WAAR DE LEDEN VAN A.C.C DE TURFRACERS WEER KUNNEN LATEN ZIEN DAT ZE SAMEN OPNIEUW IN STAAT ZIJN OM OOK ZO’N PRIMA CROSS TE ORGANISEREN.


Verslag Cross in Kessel op zondag 27 maart 2016

TURFRACERS HALEN ALLES UIT DE KAST BIJ PAASCROSS 2016 IN KESSEL.

Weer was het genieten voor het talrijke publiek van het gevecht om de dagzege bij de Toerwagens tussen nr. 615 Leon van Eerd uit Soerendonck en nr. 624 Jan Verhees uit Liessel. Jan startte in de finale met twee zwaarbevochten manche overwinningen op zijn naam. Leon had een eerste en tweede plek in zijn manches veroverd waarbij die tweede plek achter Jan was. In de finale zijn dubbele punten te verdienen. Dat was dan ook duidelijk te merken, er ontspon zich vanaf de start een gevecht op leven en dood zo leek het wel waarbij Leon in de laatste ronde beslissend toesloeg en als winnaar over de finish kwam. Daarmee werd hij ook de dag winnaar. Jan redde het net niet maar heeft naar eigen zeggen wel volop genoten van dit titanengevecht.

 

NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL VLOOG ER IN DE TWEEDE MANCHE IETS TE HARD IN.

Dat kostte hem de fraai, maar iets te heftig, bevochten derde plaats in de tweede manche en daardoor kon Twan een goed resultaat in de dag uitslag wel vergeten. Dat gold niet voor nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel die sterk crossend de 8e plaats in het dag klassement veroverde in deze heftige klasse waar altijd van alles aan de hand is en heel veel gebeurt. Geweldig spannend voor het publiek, iedere manche opnieuw.

 

NR.124 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL BEGINT FLINK TE WENNEN BIJ DE SPRINTERS.

Mariska heeft niet veel tijd nodig om zich thuis te voelen in deze toch niet alledaagse klasse. In de tweede manche finishte ze zelfs op de tweede plaats en dat zegt erg veel over haar ambities. In het dag klassement croste ze sterk naar de vierde plaats waarmee ook het podium in zicht komt. Wie weet waartoe dit in de loop van het drukke ASUZ seizoen 2016 nog kan leiden.

 

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg deed ook weer van zich spreken, vooral zijn sterke start in de tweede manche was opvallend en deze bracht hem uiteindelijk ook op de derde plek in die manche. In de dag klassering was de negende plek zijn deel en in dit sterke startveld is ook dat een goede prestatie. Hans heeft na die enorme crash in 2015 de draad weer sterk opgepakt.

 

A.s. zondag 3 april 2016  is het v.a. 11:00uur weer raak in Budel, met opnieuw kansrijke Turfracers.  

            


Verslag cross in Horst op zondag 20 maart 2016

TURFRACERS STARTEN SEIZOEN 2016 VOL OVERGAVE IN HORST.

Zondag 20 maart 2016 was het dan eindelijk weer zover. Het autocross seizoen 2016 barstte weer los. Het zijn de Paradijsracers uit Melderslo die tekenen voor de openingscross in Horst aan het Peeldijkje.

TERUGKEER NR. 624 JAN VERHEES  BIJ TOERWAGENS BELOOFT SPEKTAKEL.

Jan heeft zich een jaar als actief crosser op de achtergrond gehouden, maar  heeft  zijn toerwagen  toch weer van stal gehaald en met zijn monteurs eens flink onder handen genomen. En dat was te merken. In de 1ste manche sloeg het noodlot toe door een gebroken aandrijfas, maar in de 2de manche knalde Jan hard van start en liet de concurrentie  ver achter zich. In de finale van hetzelfde. Slechts  de malheur in de eerste manche voorkwam voor Jan de dagzege. Hij finishte met de derde plaats overall op het podium.

NR. 658 HENDRIK VAN HELMOND uit HELMOND behaalde in de tweede manche  van de tourwagens een verdienstelijke derde plaats en werd 10e overall.

Zeker ook niet verkeerd en een veelbelovende start voor het nieuwe seizoen.

                  

 

NR.952 RALF SEIJKENS EN NR. 940 TWAN VAN GAAL:  TWEE BELANGRIJKE TURFRACER PIONNEN IN DE STANDAARDKLASSE.

Met nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel en nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel heeft A.C.C. De Turfracers WEER twee kansrijke crossers in deze klasse. Dat lieten beiden ook vandaag weer zien door regelmatig voorin mee te knokken om de ereplaatsen. En we weten van beiden dat ze die kunnen veroveren als het een beetje mee zit in deze overvolle klasse waar de vonken vaak vanaf ketsen.  In Horst reikte het tot de 7e plaats voor Ralf en de 15e voor Twan.

 

               

COME BACK VAN NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG LEVERT HEM DE ACHTSTE PLAATS OP IN DE SPRINTER-KLASSE.

Hans kon het seizoen van 2015 wegens een enorme crash niet uit crossen en moest een aantal crossen missen. Dat deed Hans met pijn in het hart want hij wil gewoon niets anders dan ertussen zitten en gassen met die handel. Het vele sleutelen en de schade herstellen gedurende het winterseizoen heeft zich geloond, want in Horst deed Hans weer waar hij zo sterk in is. Gedegen mee crossen, een plaatsje opschuiven waar dat kan en punten sprokkelen. Dat kan hem aan het eind van het seizoen best wel weer eens succes opleveren. We zijn  benieuwd.

DEBUUT NR. 124 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL IN DE SPRINTER-KLASSE

Je kunt het de koningsklasse van de autocross noemen. Deze wagens ontwikkelen zo'n hoge snelheid dat het publiek altijd  wordt verzocht om te gaan staan om  tijdig te kunnen reageren. Zo'n overstap is niet niks en daarom gebruikt ze de 1ste crossen om vertrouwd te raken met wagen en snelheid. Dat is in Horst niet moeilijk, NK crossers uit heel het land testen hier hun materiaal en  geniet  het publiek van al dat geweld. Mariska probeerde de volle manches uit te crossen om  ervaring op te doen wat in de dag rangschikking resulteerde in de 11e plaats.

 

 

 

 

 

Zo, de kop is eraf, we zijn weer wat wijzer geworden over de kansen in dit seizoen en vervolgen de strijd a.s. Paaszondag 27 maart 2016 in Kessel.

 

 


Uitslagen 2016

ASUZ

Horst   20 maart 2016                     Kessel  27 maart 2016            Budel  3 april 2016

     Liessel  17 april 2016                   Baarlo 23-24 april 2016           Someren 1 mei 2016

Horst 12 juni 2016           Overloon  17 juli 2016              Kessel  6-7 augustus 2016

Siebengewald 3-4 sept. 2016             Brouwhuis  11 sept. 2016         Rips  2 oktober 2016

   Leudal 9 okt. 2016   ( gecanceld )       Ysselsteyn 16 okt. 2016           Neerkant 23 okt. 2016


        Eurol/VEKA NK 2016

         Albergen  28 mei 2016                        Rosmalen  9 juli 2016                      Reutum 21 aug. 2016

                                                                                                  Kever  Sprint 2000  Sprint1600             Kever  Sprint 2000  Sprint 1600 

                                              Benschop 3 sept. 2016                    Hieslum  17 sept. 2016              Einduitslag Eurol/VEKA NK 2016

                                            Kever  Sprint 2000  Sprint 1600           Kever  Sprint 2000  Sprint 1600

             

 


     © 2015 Auto Cross Club ACC De Turfracers.  Design by Harry Channelstreet.