2013

Ga naar verslagen

Clubnieuws

Geboorte Jelle Jacobs

 

Geboorte Joep Seijkens

Geboorte van Stef van Gaal

 


Verslagjaar

2013


KAMPIOENSHULDIGING 2013

Rens van der Haas NK Kampioen Sprint 1600 2013

Ischa v/d Vossenberg  Euro-Pokal Kampioen klasse 4 2013  


TURFRACERS OP PODIUM BIJ ASUZ KAMPIOENSHULDIGING 2013.

Het hoogste treetje was dit seizoen niet weg gelegd voor een Turfracer, ofschoon het er vooral bij de Sportklasse Plus maar net naast ging. De tweede plaats van nr. 578 Coen Mennen uit Helmond in deze supersnelle en keiharde groep is van zeer grote klasse. Vooral als je dan ook nog bedenkt dat die beslissing pas in de laatste cross in Neerkant is gevallen. Het had toen ook nog het hoogste treetje kunnen worden. Uiteindelijk is het gelopen zoals het is gelopen en die unieke, vaak adembenemende, gevechten om de leiding in deze klasse zullen ons bijblijven als een van de hoogtepunten uit het ASUZ seizoen 2013.

 

NR.2 ISCHA VAN DE VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN UITBLINKER BIJ JUNIOR CUP.

Vooral de tweede seizoenshelft was helemaal goed voor Ischa. In de eerste helft speelde materiaalpech hem te vaak parten, maar toen dat eenmaal was opgelost croste hij de sterren van de Hemel. Dit bracht hem op de tweede plaats tijdens de grote kampioenshuldiging in The Pilot in Ysselsteyn. Tel hierbij dat fantastische NK kampioenschap 2013 Jeugd bij de Europokal op en er is echt wel een vette reden voor een feestje.

Nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne deed het ook goed en had misschien het erepodium wel gehaald als ze de laatste crossen nog had meegestreden, nu werd het de 4e plaats voor Chantal. Broer Bart v.d. Putten wordt steeds beter getuige ook zijn 8e plaats overall. Op plaats 29 vinden we Aniek Ripperda uit Olst terug. De 33e plek is voor de rookie  Elin  v.d. Vossenberg  uit Ysselsteyn en op plaats 36 vinden we Julian van Neerven uit Deurne terug.

 

PODIUM VOOR NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN BIJ NK JEUGD.

Ook Jens heeft te maken gehad met veel pech dit seizoen, des te knapper is zijn derde plaats die voor hem loon naar werken was. Hij stond niet voor niets te stralen op het kampioenspodium in Ysselsteyn.

Bij de cross karts veroverde Jens als beginneling de verdienstelijke 4e plaats en broer Ischa startte slechts enkele keren wat hem naar de 10e plaats leidde.

Lei Janssen uit Ysselsteyn werd tiende bij de Kevers en dat is voor Lei wat het momenteel is.

 

GEVECHTEN IN DE STANDAARDKLASSE 2013 ONGEňVENAARD.

Daarvan maakte nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel de eerste seizoenshelft volop deel uit en zijn wegens een zeurende blessure vervanger in de tweede seizoenhelft, Piet van Gennip uit Deurne zette die strijd vrolijk, nou ja vrolijk, soms ook verbeten verder. Het leverde de 4e plaats op. Nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel kon zich ook vaak in die strijd mengen en dat bracht hem de 6e plaats. Op de tiende plaats vinden we nr 952 Ralf Seijkens uit Liessel terug.

Mariska Verhees uit Liessel heeft zich vanaf de tweede seizoenshelft volledig geconcentreerd op het NK waardoor zij in de einduitslag pas op de 19e plaats terug te vinden is. Op de 21e plaats vinden we dan nog nr. 901 Sander v.d. Werf uit Den Bosch terug.

 

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL NEEMT AFSCHEID VAN KAMPIOENSTITEL BIJ DE TOERWAGENS.

Daar heeft Jan bewust voor gekozen. Hij heeft de kampioenschappen in deze klasse de laatste jaren  aan elkaar geregen en daarom heeft hij dit seizoen veel tijd vrij gemaakt om voor dochter Mariska optimale condities voor haar NK aspiraties te scheppen. Des te knapper is zijn 3e plaats op het erepodium 2013.

 

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG MEEST CONSTANTE TURFRACER BIJ DE SPRINTERS.

Door steeds erbij te zitten, maar niet helemaal voorin sprokkel  je gedurende het seizoen toch genoeg puntjes bij elkaar om zesde te worden.  Nr. 120 Barend Nagel uit Someren werd 9e, Dave Swinkels uit Lieshout 13e en direct daarachter vinden we nr. 90 Harrie v.d. Putten uit Deurne terug, die slechts enkele keren deelnam.

Bij het Superkampioenschap Sprint vinden we tot slot nr. 578 Coen Mennen uit Helmond op de derde plaats terug.

 

Het seizoen 2013 is over, het was er een met voor de Turfracers pieken en dalen en als dieptepunt natuurlijk de afgelasting door slecht weer van de voorlaatste seizoencross. Toch zagen we Turfracers vaak meedoen voor de winst en konden we genieten van veel strijd.

Dat werd op de grote Kampioenshuldiging op zaterdag 2013 dan ook terecht groots gevierd. Het was genieten geblazen met crossers onder elkaar.

In 2014 begint iedereen weer met een blanco lijst en daar zal tijdens de lange winterpauze heel wat over af gediscussieerd worden. Daar is de winter tenslotte ook voor. Tot aan de start in 2014.

Voor de actuele informatie houd de website www.asuzcross.nl in de gaten.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


NK Koudum 21 september 2013

Rens van der Haas NK Kampioen Sprint 1600 2013 !!

                                              In aktie                                                                                     Inhuldiging

Klik voor vergroting          

Klik voor vergroting


Euro-Pokal  zaterdag- zondag 14-15 september 2013

 

Ischa v/d Vossenberg  Euro-Pokal Kampioen jeugd klasse 4 2013 !!

In aktie                                                                         Inhuldiging

  

klik voor vergroting                  Klik voor vergroting

Klik voor vergroting

 


 


ASUZ SEIZOEN 2013 EINDIGT MET UPS EN DOWNS VOOR DE TURFRACERS.

In Asten was zondag 20 oktober 2013 de laatste cross van het seizoen 2013. De organisatie was in handen van  a.c.c. De Peelracers uit Neerkant. Het was een zeer zware baan, bijna een driehoek met zelfs nog een chicane erin verwerkt op de zanderige en zuigende ondergrond. Ga er maar aan staan.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND GRIJPT NAAST ASUZ KAMPIOENSTITEL 2013 IN DE SPORTKLASSE PLUS.

Coen heeft ons de laatste crossen fantastisch crosswerk laten zien. Hij won de ene na de andere cross en had zelfs met 2 punten voorsprong de leiding in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2013. Maar toen kwam deze allesbeslissende, laatste cross. Coen deed al het mogelijke, maar zijn grootste belager nr. 552 Rob van Lierop uit Deurne stak ook in bloedvorm en ook voor hem stond het kampioenschap op het spel. De strijd die zich ontwikkelde was adem benemend en uiteindelijk werd Coen toch verslagen. Een harde klap die verwerkt moet worden en degenen die Coen dit seizoen gevolgd hebben weten dat de punten in de seizoenstart zijn blijven liggen en niet in de slotfase. Die was fenomenaal. Coen finishte in Asten op de derde plaats overall.

 

NR.624 JAN VERHEES UIT LIESSEL WEER ONBEDREIGD WINNAAR BIJ DE TOERWAGENS.

Petje af voor deze klasbak die dit seizoen veel tijd heeft gestoken in de NK aspiraties van dochter Mariska, waardoor hij lang niet alle ASUZ crossen aan de start stond. Nu kan Jan er vrede mee hebben dat ook een ander eens een keertje ASUZ kampioen 2013 in deze klasse kan worden.

 

PRACHT OVERWINNING VAN NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN BIJ NK JEUGDKLASSE.

Als dat materiaal dit seizoen toch eens vaker heel was gebleven, dan was Jens een serieuze kandidaat voor het NK geweest. Dat hebben we in Asten weer kunnen zien waar hij de complete concurrentie het nakijken gaf.

 

STANDAARDKLASSE IS UITGEVOCHTEN.

Bijna kun je dat letterlijk zo stellen, wat ging het er in deze groep heftig aan toe. Het hele jaar door op het scherpst van de snede en af en toe zelfs over het randje. Dat was in Asten niet anders. De Turfracers handhaafden zich met wisselend resultaat in deze klasse. Nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel werd 7e, direct gevolgd door nr. 926 Piet van Gennip uit Deurne. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel vinden we terug op de 14e plek.

 

WEINIG TURFRACERS BIJ DE JUNIOR CUP.

Nr. 2 Ischa van de Vossenberg uit Ysselsteyn was er natuurlijk wel bij. Hij croste ogenschijnlijk op zijn gemakkie, getuige ook zijn uiteindelijk 11e plaats in de dag uitslag. Nr.4 zusje Elin v.d. Vossenberg veroverde de 21e plaats en nr. 24 Julian van Neerven uit Deurne kwam als 29e over de finish.

 

Nu is het tijd om het seizoen nog eens door het hoofd te laten gaan en alle emoties te verwerken om zo met z’n allen de kampioenen waardig en uitbundig te kunnen huldigen op zaterdag 16 november 2013 op het grote ASUZ Kampioenen feest in The Pilot in Ysselsteyn.   

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

GENERALE REPETITIE VOOR TURFRACERS IN BUDEL.

Immers a.s. zondag  13 oktober 2013 wordt in Liessel weer heel hard gecrost. Het is dan de voorlaatste cross van het seizoen 2013 en ieder puntje telt. Slechts in de Jeugdklassen zijn de kampioenen bekend. Bij de rest is het gevecht nog volop gaande. Daar willen de Turfracers natuurlijk maar wat graag deel van uitmaken en daarvoor werd in Budel op zondag 6 oktober 2013 alles op scherp gezet.

De baan in Budel  was driehoekig en enorm zwaar. De crossers waren blij dat ze erdoorheen kwamen en velen liepen tegen behoorlijk wat mechanische problemen aan.

 

NR. 926 PIET VAN GENNIP UIT DEURNE STERK BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Je moet er niet gek van staan te kijken als Piet a.s. zondag zomaar voor de winst in Liessel gaat. Hij wordt steeds beter en weet de snelheid die in deze wagen zit volop te benutten. Hij werd tweede overall in Budel en was daar erg blij mee. Op de 7e plek vinden we nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel terug, daarmee bleef hij nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel twee plaatsen voor. Nr. 901 Sander v.d. Werf uit Den Bosch vinden we terug op de 16e plaats.

 

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL WEER ONGENAAKBAAR BIJ DE TOERWAGENS.

Het is dat Jan niet meedoet voor het ASUZ kampioenschap 2013 anders zou hij dat weer glansrijk op zijn naam hebben kunnen schrijven. Niet voor niets was in Budel het hele veld weer kansloos.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND DENDERT MAAR DOOR.

Ook in Budel leverde Coen weer een fantastisch gevecht in de Sportklasse Plus en sloot dat opnieuw winnend af. Hij neemt daarmee ook de leiding in de strijd om het ASUZ kampioenschap 2013 in de Sportklasse Plus. De Superfinale Sprint werd ook weer een prooi voor Coen, who else?

Bij de Cross karts  kon nr. 1 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn zich niet mengen in het gevecht om de winst getuige ook zijn 5e plaats overall.

 

NR. 77 BART V.D. PUTTEN UIT DEURNE STERKSTE TURFRACER BIJ JUNIOR CUP.

Met de tweede plaats liet Bart andermaal zien over heel veel talent te beschikken om het puike materiaal waar hij in kan crossen ook naar de top te brengen. Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn croste naar de vierde plaats. Op plek 17 vinden we nr. 4 Elin v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn terug en dat is haar beste prestatie tot nu toe. Als dat zo door gaat Elin belooft dat veel voor de toekomst. Nr. 22 Aniek Ripperda uit Olst croste naar de 24e plaats en nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne zat werkelijk alles tegen in Budel en dat leverde haar dan ook een plaats in de achterhoede op.

 

NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG WEER DOOR PECH ACHTERVOLGT BIJ DE NK JEUGD.

Het is voor Jens uit Ysselsteyn bijna om moedeloos van te worden. Hij crost prima, zit steeds voorin voor de winst te knokken en dan hapert er weer iets aan de motor. Balen als een stekker natuurlijk.

Het bracht Jens tot de 7e plaats en daar is hij zeker niet blij mee.

 

Zondag a.s. is het weer aan a.c.c. De Turfracers om een geweldige cross te organiseren. Dat het spannend wordt staat vast en dat enkele Turfracers weer zullen schitteren ook. Nu nog allemaal de handen uit de mouwen en knallen maar!

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


Autocross Brouwhuis op zondag 29 september 2013

TURFRACER NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND WINT WEER SPORTKLASSE PLUS

Zondag 29 september 2013, fraai herfstweer en prima organisatie door c.v. de Brouwhazen en Brouwhaasje i.s.m. De Turfracers. Een spannende zandbaan en erg veel publiek. Het was echt genieten van een vol programma.

 

COEN MENNEN WAS ZEKER EEN VAN DE SMAAKMAKERS.

Hij croste de ziel uit zijn lijf en iedereen hield het hart vast. Als dat maar goed gaat, wat een lef en wat een strijd. Een lekkernij voor de liefhebber. En dat bekronen met de dagzege maakt enorm veel indruk. Wie weet zit zelfs het ASUZ kampioenschap 2013 er nog in voor Coen. Bij de winnaarsrace scoorde hij ook nog de tweede plaats bij de sprinters.

 

NR.1 JENS V.D. VOSSENBERG GROEIT BIJ DE CROSSKARTS.

Jens heeft de aansluiting met de toppers bijna gevonden. Ergens nog wat extra PK’s vinden en hij kan volop mee in de strijd om de winst. In Brouwhuis  werd hij vierde.

 

NR. 90 HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE LOOPT FIKSE SCHADE OP BIJ DE SPRINTERS.

Na winst in de eerste manche maakte Harrie in de gretigheid na de start van de tweede manche contact met een tegenstander en dat zorgde voor een spectaculaire salto en het einde van  deze crossmiddag voor Harrie. De schade was te groot.

 

JAN VERHEES UIT LIESSEL WEER DE BAAS BIJ DE TOERWAGENS.

Het nr. 624 boezemt de concurrenten steeds grote angst in, want als Jan aan de start staat is hij bijna niet te kloppen. Dat lukte in Brouwhuis zelfs de ijzersterke nr. 604 Sander Borgonje uit Terwolde met zijn Audi quatro niet. Big smile bij Jan! 

 

NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN TWEEDE BIJ NK JEUGD.

Jens blijft een zeer getalenteerde crosser die bovendien de wedstrijd goed kan lezen en daardoor vaak de concurrentie te sterk of te slim af is. In Brouwhuis leverde hem dat de tweede plaats overall op.

 

CHANTAL V.D. PUTTEN UIT DEURNE OVERLEEFT VUURDOOP MET KLASSE.

Stel je voor, je start kei sterk en ligt vooraan. Je wordt zo opgejaagd door de concurrenten dat je iets te hard de eerste bocht in vliegt, naar de buitenkant wordt gedwongen, een enorme salto maakt, op vier wielen terecht komt, weer start en door knalt naar alsnog de derde plaats. En dat als Junior. Dan ben je toch een echte bikkel en dat is deze nr. 1 die in Brouwhuis ondanks die salto de tweede plaats overall veroverde. Derde werd de weer sterk crossende nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn met op de 6e plaats nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne. Op twintig vinden we nr 22 Aniek Ripperda uit Olst terug. En nr. 24 Julian van Neerven uit Deurne doet haar nummer met de 24e plek alle eer aan. Knap is ook de 27e plaats van nr. 4 Elin v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn. Zij is pas in augustus van dit jaar begonnen en dan toch al volop mee in de strijd. Dat kan nog heel leuk worden.

 

TURFRACERS IN DE MIDDENMOOT BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Met de plaatsen 6 t/m 8 kan dat gerust zo gezegd worden. Nr. 926 Piet van Gennip uit Deurne bleef clubmakker nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel voor en die won het weer van nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel.

Nog drie crossen te gaan waarvan eentje over 14 dagen in Liessel. De spanning zal voelbaar zijn, ook a.s. zondag 6 oktober 2013 al in Budel, daar kun je op rekenen.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


Autocross in Horst op 22 september 2013

 

NR.578 COEN MENNEN UIT HELMOND IN BLOEDVORM BIJ CROSS IN HORST

Coen alleen al is het de moeite waard om een autocross van de ASUZ te bezoeken. Zijn klasse is de Sportklasse plus (verlaagde Kevers) en daarin wordt iedere manche een thriller. Coen gooit zich met euvele moed middenin die strijd, maar ook met inzicht en vastberadenheid. Dat leidde hem ook in Horst weer naar de glansrijke overwinning in deze schitterende klasse. Maar dat was nog niet genoeg want in de winnaarsrace viel voor de winnaar Sprint €  75,00 te verdienen en dat liet Coen natuurlijk ook niet aan zijn neus voorbij gaan. Hij werd superkampioen sprint. Zo’n opstekertje kan hij wel gebruiken want hij beschikt over top materiaal en monteurs, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan.

 

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG KOMT STERK TERUG BIJ DE SPRINTERS.

Hans hebben we even niet echt gezien, maar in Horst was hij er weer en nadrukkelijk een aantal malen in the picture zoals de derde plaats in de tweede manche en de vierde in de finale. Overall werd Hans vierde.

 

JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN (NR.1) STEEDS BETER BIJ DE CROSSKARTS.

Jens kan nog net niet aanhaken bij de snelste twee, maar daaronder heeft hij zich inmiddels toch wel genesteld, getuige ook weer zijn vijfde plaats in Horst.

 

NR. 926 PIET VAN GENNIP UIT DEURNE MENGT ZICH NADRUKKELIJK IN HET KOPGEVECHT BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Hij vervangt de geblesseerde Piet-Jan Janssen uit Meijel en doet dat zeer verdienstelijk. In Horst was hij weer de snelste Turfracer met de 6e plaats. Op plaats 11 vinden we nr. 952 Johan v.d. Einden uit Liessel terug met nr. 901 Sander v.d. Werf uit Den Bosch als 13e en nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel als 16e, een klassering waar Twan zeker niet tevreden mee zal zijn.

 

NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN STERK BIJ DE NK JEUGD GROEP.

Jens croste stevig en begon als medekanshebber aan de finale. Daar was er slechts eentje sterker zodat Jens zich met de overigens prima 2e plaats overall tevreden moest stellen.

 

ISCHA VAN DE VOSSENBERG JEUGDKAMPIOEN EUROPOKAL 2013!!!

 

Een ware top prestatie die ook internationaal zeer tot de verbeelding spreekt. A.C.C. De Turfracers kan erg trots zijn op zo’n enorme klasbak. Wat een prestatie en wat een feest.

Bij de Juniorcup van de ASUZ staat Ischa uit Ysselsteyn ook zijn mannetje, echter daar moet het materiaal origineel zijn en dan is het weer een heel ander verhaal. In Horst wist hij beide manches te winnen maar in de finale kwam hij net iets tekort tegenover de latere winnaar nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald die een week eerder bij het Europokal Jeugdkampioenschap met de derde plaats weer zijn meerdere in Ischa moest erkennen.

Nr.77 Bart v.d. Putten uit Deurne pakte de 8e plaats en op plek 28 vinden we nr. 24 Julian van Neerven uit Deurne terug.

 

A.s. zondag 29 spetember 2013 crossen we in Brouwhuis. Een cross waarbij a.c.c. de Turfracers  organisatorisch betrokken is. Veel succes daar en uiteraard vooral gassen met die handel!

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 

 


Autocross Haler op zondag 8 september

 

TWEEMAAL HOOGSTE PODIUM VOOR A.C.C. DE TURFRACERS IN HALER OP

ZONDAG 8 SEPTEMBER 2013.

Vooral in het begin van de cross was het meer voortmodderen dan voortcrossen in Haler waar veel regen de baan had doorweekt. Bij de start was het echter droog en in de loop van de middag werd de baan steeds beter.

 

NR. 1 CHANTAL V.D. PUTTEN UIT DEURNE VERSLAAT GROTE FAVORIET  BIJ NK JEUGD.

Nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald reed zich in de eerste bocht van manche een vast en daar profiteerde Chantal maximaal van. Zij won die eerste manche en die voorsprong stond ze in de vervolgmanches inclusief finale niet meer af. Een prachtige dagzege voor Chantal. Nr.2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn had veel meer moeite met de baan, maar de prima tweede plaats in de finale zorgde er toch voor dat hij uiteindelijk op de vijfde plaats terecht kwam. Nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne croste erg wisselvallig wat zich dan weer vertaalt naar de 16e plaats in het dag klassement.

 

BIJ NK JEUGD GEEN HOOFDROL VOOR NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN.

Ook Jens was steeds in gevecht met de baan en dan is de 4e plaats nog lang niet verkeerd.

 

FANTASTISCHE OVERWINNING VOOR NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND.

Zijn monteurs hebben alles uit de kast gehaald om zijn Sportklasse Plus verlaagde Kever sneller te maken  en dat is gelukt. Er zijn extra PK’s gevonden en dat was te merken. Gecombineerd met het grote talent van Coen versloeg hij op een adembenemende wijze de concurrentie door winst in de eerste en finale manche en de tweede plaats in de tweede manche. Ook stond daar ineens nr. 505 aan de start Mariska Verhees uit Liessel wilde wel eens weten hoe het voelt om in deze supersnelle klasse mee te crossen. Een hele ervaring met de 6e plaats als resultaat.

 

NR. 1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN STERK BIJ DE CROSS KARTS.

Jens finishte als tweede en derde in de manches en in de finale werd hij vierde. Prima prestatie in deze klasse waar de strijd iedere manche zeer heftig is en het leverde hem de derde plaats op overall.

 

JAN VERHEES UIT LIESSEL SPEELT GEEN ROL BIJ DE TOERWAGENS.

Jan startte ijzersterk en liet iedereen snel de hakken zien totdat hij technische problemen kreeg en stil viel. De concurrentie haalde opgelucht adem en Jan was voor de rest van de middag uitgecrost.

 

HARDE CONFRONTATIE BIJ STANDAARDKLASSE.

Nr. 926 Piet van Gennip uit Deurne en nr. 996 Mike Emons uit Nuland zullen geen vrienden worden. Vooral na de harde confrontatie in de tweede manche in Haler waar ze heftig met elkaar in de clinch raakten zal de discussie over oorzaak en gevolg nog wel enige tijd nasudderen. Beiden kregen een schorsing voor die manche wegen onreglementair rijgedrag. Beiden waren het daar niet mee eens, maar de wedstrijdleider beslist. Uiteindelijk finishte Piet als 9e , net achter nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel moest zich met tegenzin bij de 15e plaats neerleggen.

 

A.C.C. Leudal organiseerde voor de tweede keer in haar nog jonge bestaansgeschiedenis een cross en dat deden ze voortreffelijk.

Op 22 september volgende cross in Horst.

 


Autocross Siebengewald zondag 1 september 2013

TRUFRACER NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND STEELT DE SHOW BIJ SPORTKLASSE PLUS.

In Siebengewald stond er op zondag 1 september 2013 geen maat op Coen. In magistrale steil en met veel moed stal hij de harten van het talrijke publiek in zinderende manches die stuk voor stuk op finales leken. Coen wist te winnen en dan ben je echt sterk.

 

NR.1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN VIJFDE IN STERK VELD CROSS KARTS.

Jens  ontdekt iedere wedstrijd weer dat deze klasse specifieke vaardigheden vereist waarvan hij er steeds meer onder de knie krijgt. In Siebengewald pakte hij de 5e plaats in een veld van acht starters.

 

TURFRACERS STERK BIJ DE SPRINTERS.

In Siebengewald werden ze vertegenwoordigd door nr. 120 Barend Nagel uit Someren, nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout en nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg.

Barend  won de tweede manche in zijn groep en werd tweede in de eerste manche. In de finale wist hij niet voorin te finishen waardoor hij als vierde net naast het podium voor de dagzege viel. Davy werd drie keer derde in de manches, maar scoorde minder in de finale waardoor hij met de vijfde plaats toch genoegen moest nemen. De jarige Hans kwam het pechduiveltje tot twee keer toe tegen doordat zijn wiel afbrak. Er viel voor hem dus geen eer te behalen.

Hans’ broer, nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg werd 12e bij de Kevers. Dus de broers konden beiden dat pilsje op de verjaardag van Hans wel gebruiken.

 

NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL STEVIG AAN DE BAK IN DE STANDAARDKLASSE.

Piet Jan vocht voor wat hij waard was tegen een enorm sterke concurrentie en bleef daarbij met de vijfde plek overall prima overeind. Nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel pakte de 7e plaats en de 9e plek was voor nr. 952 Johan v.d. Einden uit Liessel.

 

NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN DE STERKSTE BIJ NK JEUGD.

Jens is de enige deelnemer van de Turfracers in deze klasse en verdedigt zijn cluppie met verve. In Siebengewald reed hij de concurrentie helemaal  zoek door beide manches en de finale te winnen. Wat een klasbak is die Jens toch als het materiaal maar heel blijft.

 

TURFRACERS BIJ JUNIOR CUP NIET TOP.

De beste was in Siebengewald nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg met de vijfde plaats overall. Toch is Ischa beresterk, niet voor niets maakt hij nog grote kans om Jeugdkampioen bij de Europokal wedstrijden te worden.  Nr. 1 Chantal v.d. Putten werd 12e en daaraan is zeker debet het feit ze in de eerste manche de zwarte vlag kreeg vanwege een openklappende motorkap. Broer Bart (nr. 77) werd 15e.

 

LIESSELNAAR NR. 23 DANNY JANSSEN WINNAAR GROTE 2 UURS NACHTCROSS VAN SIEBENGEWALD 2013 OP ZATERDAG 31 AUGUSTUS.

Er stonden 70 deelnemers aan de start waarvan er na twee uur gassen slechts 20 de finish haalden. Danny reed veruit de meeste rondjes en werd tijdens de drukke after party groots gehuldigd.

 

A.C.C. De Zilveren Vogels kende een top weekend met erg veel publiek en spannende manches. Volgende halte op weg naar de ASUZ kampioenschappen is a.s. zondag 8 september 2013 in het midden Limburgse Haeler.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


Add:  Jens van de Vossenberg eerste bij NK Jeugd in Siebengewald. 

 


NK  Holterhoek  Zondag 8 september 2013

Rens van der Haas nr: 3 bij Sprint 1600  Tussenstand nr: 1

Mariska Verhees nr: 11  Standaard klasse-V  Tussenstand nr: 11


EuroPokaal Hoogkerk Zondag 25 augustus

Ischa v/d Vossenberg Nr: 3 klasse 4  Tussenstand nr: 1


NK  Kerkdriel  Zaterdag 17 augustus 2013

Voor de SBS 6 uitzending klik op de uitslagfoto en kijk naar de tijd

Rens van der Haas nr: 1 bij Sprint 1600  Tussenstand nr: 1

Mariska Verhees nr: 2  Standaard klasse-V  Tussenstand nr: 11

Chantal van der Putten nr:7 Junior klasse  Tussenstand nr: 11

 

 

 


TURFRACERS WEER STEVIG IN DE SLAG IN KESSEL OP 10 EN 11 AUGUSTUS 2013.

De zomerpauze is weer voorbij en dat wilden alle crossliefhebbers weten ook. Na een kei drukke “Nacht van Kessel” op zaterdag stonden de crossers op zondag te popelen om de cross-draad weer op te pakken.

 

NR 119 PIETER MENNEN UIT LIESSEL WINT MAGISTRAAL DE SPRINTKLASSE.

Wat vloog Pieter over de baan, je houdt af en toe je hart vast, maar het kan niet anders want de concurrentie is bijna net zo snel. Bijna , ja, want Pieter was toch net iets sneller of beter, of hoe je het maar wilt noemen. Hij won! Ook nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg was in goeden doen  getuige zijn 7e plaats in een veld van 13. Debet hieraan was zeker zijn fraaie derde plaats in de eerste manche. In de Superfinale Sprint werd Hans tweede en dat mag er natuurlijk ook zijn. Ook nr. 120 Barend Nagel uit Someren stond aan de start, meer dan de 12e plaats zat er in Kessel echter niet voor hem in.

Bij de Kevers reed nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg vrolijk zijn rondjes met de 12e plaats tot gevolg.

 

SCHITTEREND GEVECHT BIJ DE TOERWAGENS.

Nr. 624 Jan Verhees uit Liessel startte weer als grote favoriet, want als zijn materiaal heel blijft is dat het geval. Zijn materiaal bleef heel, alleen zat nr. 620 Jos Hendrickx uit Gilze hem enorm in de weg. Dat resulteerde in een loeiharde finale waarin Jos aan het langste eind trok en de dagwinst pakte. Jan zal zelf ook genoten hebben van dit gevecht dat weten we zeker alleen dat het uitgerekend zijn schoonzoon moet zijn die hem dit flikte………. Ander onderwerp.

 

TURFRACERS NIET IN DE TOP BIJ DE STANDAARDKLASSE.

De hoogste klassering was nog voor nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel die de 5e plaats uit het vuur sleepte. Nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel werd 9e en nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel pakte de 11e plaats. Met de 19e plaats moest nr. 901 Sander v.d. Werf uit Den Bosch genoegen nemen, maar hij is vast van plan om daar in de toekomst verandering in te brengen. Geduld en poen zijn hierbij bepalende factoren.

 

GEEN HOOFDROL VOR NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Het zat Coen zeker niet mee in Kessel. Hij viel een keer in een bocht stil en ook verder liep het niet zoals hij wilde ofschoon we hem toch ook enorm tekeer hebben zien gaan. Maar in totaal zat het toch tegen getuige de 7e plaats in de eindrangschikking.

Bij de Cross Karts kon nr. 1 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn niet echt potten breken. Het zat ook Jens tegen in Kessel, want we hebben hem al verschillende keren voorin mee zien strijden in deze klasse. In Kessel was de 7e plaats het hoogst haalbare.

 

NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN TWEEDE BIJ NK JEUGD.

Het begint steeds beter te gaan met de familie v.d. Vossenberg. Het pechduiveltje dat telkens voor technische mankementen zorgde lijkt te zijn verslagen en dan zie je de resultaten meteen komen. Dat belooft nog wat voor de resterende crossen, de concurrentie kan zich de borst nat maken.

 

HOOFDROL BIJ JUNIOR CUP 2013 VOOR TURFRACERS.

Nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne heeft een goede cross gereden. Ze wordt steeds beter en zij beschikt uiteraard over puik materiaal. In Kessel werd ze tweede overall en daarmee doet ze nog steeds mee om het kampioenschap 2013. Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn werd net achter Chantal 3e. Op de 18e plek finishte nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne en daar weer direct achter vinden we nr. 22 Aniek Ripperda uit Olst terug.

 

Het ging er weer stevig aan toe op deze speciale Kesselse baan aan het Keizersveld. De Turfracers kunnen zich gaan voorbereiden op het crossweekend in Siebengewald op 31 augustus en 1 september 2013. Daar kan weer stevig gegast worden en kan het weer helemaal anders lopen.

 

 

Euro-Pokal  Loenen zondag 4 augustus 2013

Ischa v/d Vossenberg Nr: 3 in finale Jeugdklasse

              


NK  Loenen zaterdag 27 juli 2013

Rens van der Haas nr: 1 bij Sprint 1600                   Pieter Mennen nr: 1 bij Sprint 2000

      


NK  Terwolde zondag 14 juli 2013

 Rens van der Haas nr: 1 bij Sprint 1600

Klik voor grote foto       

 


Euro-Pokal  Terwolde zondag 30 juni 2013

   Ischa v/d Vossenberg Nr: 1 in Jeugdklasse        Rens van der Haas Nr: 1 in 2 Klassen

Klik voor vergroting            Klik voor vergroting

                                      

 


 

Horst, Zondag 23 juni 2013

TURFRACER JAN VERHEES IS WEER TERUG VAN WEGGEWEEST OP 23 JUNI 2013 IN HORST.

Jan heeft het lek boven. De reden van zijn technische problemen waardoor hij twee crossen moest missen werd aanvankelijk gezocht in een defecte computer, maar werd uiteindelijk daarin niet gevonden. Nee het was een defecte kabel die voor alle ellende had gezorgd. Vandaar dat er voor Jan een enorme inhaalrace op het programma staat want het kampioenschap in deze klasse lijkt nu erg ver weg. Toch is niets onmogelijk gezien ook de overmacht waarmee hij in Horst beide manches en de finale wist te winnen. Jan is nog lang niet afgeschreven voor dat kampioenschap, dat iedereen dat maar weet.

De baan in Horst aan het Peeldijkje was niet al te moeilijk want bijna rond en zeer ruim. Je kon het gas er goed ophouden en dat leverde weer een heel andere cross op dan bijvoorbeeld onlangs in Liessel.

 

NR. 1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN STERK RICHTING TOP BIJ DE CROSS KARTS.

Jens rijdt niet langer zomaar mee. Nee, hij zit er midden tussen bij de snelsten in deze klasse en dat is buitengewoon sterk. In Horst viel hij met de vierde plaats nog net buiten het podium maar dat hij daar uiteindelijk wel op gaat komen staat voor de kenners nu al vast.

 

ONDANKS WINST IN DE EERSTE MANCHE TOCH GEEN PODIUMPLEK VOOR NR. 120 BAREND NAGEL UIT SOMEREN BIJ DE SPRINTERS.

IJzersterk startte Barend in die eerste manche. Glorieus pakte hij de zege en gaf daarmee de concurrentie het nakijken. Echter het vervolg was minder. De concurrentie had zich beter op de baan ingesteld en een miskleun in de finale zorgde ervoor dat Barend uiteindelijk met de tiende plaats overall tevreden moest zijn. Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg werd in datzelfde, sterke veld zesde en dat was de beloning voor zijn constante rijden.

 

NR.578 COEN MENNEN UIT HELMOND SCHITTERT WEER BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Als Coen in de eerste manche net zo sterk had gecrost als in de tweede en de finale was hij beslist dag winnaar geworden. Immers die 2e en finale manche won hij glorieus met indrukwekkend sterk crossen. We hebben weer enorm van hem genoten en weten dat de uiteindelijke tweede plaats overall hem weer een stukje dichterbij zijn ultieme doel brengt, nl. ASUZ kampioen worden in deze super spannende klasse.

 

NR. 6 JANS VAN DE VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN OPNIEUW DOOR PECH AFGEHOUDEN VAN DE DAGZEGE.

Weer sloeg het pechduiveltje toe in de finale van de NK Jeugd klasse. Jens begon aan die finale met een 3e en 1e plaats in de manches. In die finale was hij in een hevig gevecht gewikkeld om de eerste plaats toen plotseling zijn wagen vermogen begon te verliezen en de concurrenten hem aan alle kanten voorbij crosten. Nu resteerde slechts een 8e plaats in de eindrangschikking, terwijl het hoogste treetje van het erepodium binnen handbereik lag.

 

JUNIORCUP NET NIET VOOR NR. 2 ISCHA VAN DE VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN.

Ischa won in zijn groep B beide manches en ook in de finale met de sterksten van alle drie de groepen tegen elkaar wist hij de tweede plaats te veroveren. Alleen hoefde hij nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald voor te laten gaan, maar die staat dan ook bovenaan in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2013. Ischa zal hem echter nog serieus kunnen bedreigen als zijn  materiaal, zoals vandaag, heel blijft.

 

TURFRACERS NET BUITEN HET PODIUM BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Met de vierde plaats in de eindrangschikking miste nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel net het erepodium van de dag winnaar. Toch croste Piet Jan sterk in Horst wat hij onderstreepte met een 2e en 3e plaats in de manches en de 4e plaats in de finale. Vlak achter Piet Jan finishte nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel als vijfde overall, wat opnieuw een bewijs is voor de grote kwaliteiten van Twan. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel kwam, mede door een valse start, niet verder dan plaats 15e  en nr 901 Sander v.d. Werf uit Den Bosch vinden we terug op de 21e plaats.

Bij de Kevers scoorde nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg de 10e plaats in de eindrangschikking .

 

Voor de Turfracers blijven de kansen in enkele klassen op een mogelijk  Kampioenschap 2013 nog steeds reŽel. Er zal iedere cross opnieuw voor geknokt moeten worden, de eerste kans is weer op zaterdag 9 en zondag 10 augustus 2013 bij The Blue Birds uit Kessel.    

FOTO'S

Klik voor foto weergave


 

 

Liessel Zondag 05 mei 2013

DE WILLIGE LAAGT STELT ZWARE EISEN AAN CROSSERS BIJ DE TURFRACERS.

Zondag 05 mei 2013 ligt er een op het oog prachtbaan gretig te wachten op de invasie van ASUZ crossers. De baan is goed van lengte, lekker breed, mooi vlak. Wat wil je nog meer. Dan is de eerste start en meteen al wordt duidelijk dat deze baan een echt monster is voor de crossers. De baan plakt, alsof er behangplak overheen gegoten is i.p.v. water om het stuiven tegen te gaan. Gelukkig zijn de omstandigheden voor iedereen hetzelfde en is het juist een extra uitdaging. Immers; crosser treffen iedere cross andere omstandigheden aan en daar moet je maar mee om kunnen gaan. In Liessel ontsponnen zich dan ook spannende gevechten en het talrijke publiek werd genoeg strijd geboden.

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND VECHT ALLES UIT DE KAST BIJ SPORTKLASSE PLUS.

Coen vocht magistraal mee in deze supersnelle klasse vol vechtjassen waar hij hoog staat in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2013. Wat was het moeilijk op deze baan en wat volgde het publiek ademloos de bloedstollende manches. Met de 5e plaats overall leverde Coen een prima bijdrage aan dit spektakel. Ook zijn 2e plaats in de Superfinale Sprint mag er natuurlijk zijn.

 

NR. 1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN OP PODIUM BIJ DE CROSS KARTS.

Jens laat zich steeds nadrukkelijker zien in deze klasse waar het heft in handen is van de nrs. 10 en 5. Toch sluipt Jens steeds dichter bij deze toppers. Het is slechts een kwestie van geduld……

 

SPRINTERS TURFRACERS ACHTERVOLGD DOOR MECHANISCHE PECH IN LIESSEL.

Nr. 90 Harrie v.d. Putten uit Deurne en nr. 120 Barend Nagel uit Someren moesten met technische problemen opgeven bij de sprinters. Jammer natuurlijk want voor eigen publiek hadden ze graag geschitterd. Het zat er echter op deze Bevrijdingsdag niet in.

Ook bij de Kevers was de rol van nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg met de 12e plaats zeer bescheiden.

 

NR. 924 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL STERKSTE TURFRACER BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Mariska bevocht de 4e plaats en werd direct gevolgd door nr. 926 Piet jan Janssen uit Mijel die steeds sterker begint te worden. Ook nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel sloot met zijn 6e plaats aan in dit rijtje. En dat de ene cross de andere niet is bewees nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel. Twan zit er eigenlijk steeds voorin bij maar moest in Liessel toch genoegen nemen met de 10e plaats overall.

 

NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN HAALT DE FINISH BIJ DE NK JEUGD KLASSE.

Dat is bijzonder dit seizoen want het leek wel of het pechduiveltje domicilie had gekozen in huize v.d. Vossenberg.  Iedere manche was een avontuur tot nu toe  meestal met een slechte afloop. In Liessel ging het beter getuige de 7e plaats overall van Jens. Als het pechduiveltje inderdaad definitief verjaagd is zal Jens zeker weer mee gaan strijden om het podium.

 

NR.77 BART V.D. PUTTEN UIT DEURNE GROEIT ENORM BIJ DE JUNIOR CUP.

Bart veroverde een 3e en 1e plaats in de manches van zijn groep. In de finale haalde hij het podium net niet, maar in de dag uitslag met de derde plaats weer wel. Puike prestatie Bart. Nr.2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn hield de wagen ook heel wat de zesde plaats opleverde. Op plaats 20 vinden we nr. 24 Julian van Neerven uit Deurne terug en nr. 22 Aniek Ripperde uit Olst sluit de rij Turfracers met de 25e plaats.

Een spectaculaire Gastrijders en Balkenklasse finale maakten deze cross compleet en de Turfracers hadden het dankzij een goede onderlinge samenwerking prima voor elkaar.

 

De volgende ASUZ cross is op 23 juni in Horst. In de tussentijd zullen verschillende Turfracers aan de start verschijnen bij Europokal en NK wedstrijden waarvoor we ze allen succes wensen.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

TURFRACERS DRAAIEN IN BAARLO WARM VOOR THUISCROSS  A.S. ZONDAG 5 MEI 2013.

 Baarlo kende een zeer druk bezocht cross weekend met een kleine 5000 toeschouwers in totaal. Op zaterdag was de grote Koninginne nachtcross en op zondag was de ASUZ cross en daar ging het er erg ruig aan toe. De baan had helemaal haar eigen nukken, was op plaatsen zacht en op andere plaatsen keihard. Daartussen flinke klippen waardoor de wagens vaak met 4 wielen los van de grond kwamen en er veel salto’s te zien waren. Gelukkig allemaal met goede afloop tenminste wat lijf en leden betreft. Het materiaal kwam er vaak niet ongeschonden vanaf.

 

NR. 177 RENS V.D. HAAS UIT DEURNE MAGISTRAAL NAAR WINST BIJ DE SPRINTERS.

Rens genoot van de uitdaging van deze baan en zijn Sprinter liep als een tierelier in tegenstelling tot het NK een week eerder. Hij won uiteindelijk toch nog met overmacht. Dat getuigt van grote klasse want met twee groepen stonden er veel concurrenten aan de start. Nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout had meer moeite met de baan wat hem naar de 9e plaats bracht. Nr. 120 Barend Nagel uit Someren wisselde sterke momenten af met tegenslagen waardoor de 12e plaats het hoogst haalbare was. Datzelfde kan gezegd worden van nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg die liggend op de tweede plaats na de start in de 2e manche een sliding maakte op de net nat gemaakte baan en in de greppel terecht kwam waardoor de 13e plaats het hoogst haalbare was voor Hans.

 

NR. 1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN WORDT STEEDS STERKER BIJ DE CROSS KARTS.

Jens greep op een haar na naast het erepodium in Baarlo, maar hij raakt steeds beter thuis in deze klasse waar het toch vaak wel erg hard gaat.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND DERDE BIJ SPORTKLASSE PLUS.

Coen deed er alles aan om de winst te pakken, nam alle mogelijke risico’s en toonde grote moed door steeds maar weer de concurrenten op te jagen en tot fouten te verleiden. Die trapten daar in Baarlo echter niet in. Het publiek geniet enorm van deze klasse en daar is Coen mede verantwoordelijk voor.

 

NR. 77 BART V.D. PUTTEN UIT DEURNE PAKT WINST BIJ DE JUNIOR CUP.

Bart is kei sterk bezig dit seizoen. Zijn crosswagen is tip top in orde en Bart wordt steeds beter. Voor zo’n jong talent is het uitzonderlijk dat hij al een overwinning pakt en dat met een kracht die vriend en vijand versteld doet staan. Nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne zal met een schuins oog toch af en toe in de richting van haar broertje kijken. Chantal zit immers ook steeds voorin het veld. In Baarlo was de 5e plaats voor haar. Nr. 22 Aniek Ripperda uit Olst werd 18e en het pechduiveltje achtervolgt nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn nog steeds waardoor hij maar niet echt kan scoren terwijl we allang weten dat  hij het talent wel heeft.

Over pechduiveltje gesproken. Ook nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn kan daarover meepraten. Het houdt maar niet op voor Jens. Hij had zich zoveel voorgesteld van dit seizoen NK Jeugd, maar tot nog toe houdt mechanische tegenslag hem van echt scoren af en daar kan hij zelf weinig aan doen.

 

Bij de Kevers doet nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg er alles aan om in het klassement te stijgen, maar hij ziet ook hoe vreselijk sterk de concurrentie is en ziet een bepaalde verbetenheid bij die concurrentie die de strijd iedere keer weer bikkelhard maakt.

 

NR. 952 RALF SEIJKENS UIT LIESSEL SCHITTERT BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Ralf is ijzersterk bezig en dat leverde hem een schitterende 2e plaats overall op in een keiharde wedstrijd. Voorwaar een prima prestatie. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel deed het ook goed af en toe maar niet constant. Piet Jan won zelfs de tweede manche. Toch kwam hij niet verder dan de 14e plaats in de eindrangschikking. Ook nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel zorgde voor spektakel. In de eerste manche lag hij voorin toen hij een enorme salto over de lengteas maakte, op vier wielen terecht kwam en weer gas gaf om alsnog als derde  te finishen. Overall werd Twan 17e.

 

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL GRIJPT DOOR TECHNISCHE PROBLEMEN NAAST DE ZEGE BIJ DE TOERWAGENS.

Het is de computer die Jan steeds meer kopzorgen baart en het hem na zeges in de eerste twee manches onmogelijk maakte om in de finale te starten. Vandaar de 4e plaats in de eindrangschikking. Jan heeft de computer al vervangen, maar dat heeft niet geholpen. Nu zal de volledige bekabeling eraan moeten geloven. Lopen zal ie in Liessel!

 

Een best wel goede zondag in Baarlo voor de Turfracers en a.s. zondag in de thuiscross is de kans op goede uitslagen zeker aanwezig en de crossers zullen ervoor gaan.

Als de overige leden en vrijwilligers dat ook doen kan het weer een mooie cross worden in Liessel zoals we gewend zijn. Veel succes allemaal en we doen het weer samen! 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

                             Jens v/d Vossenberg                                                           Bart v/d Putten

          

                                Barend Nagel                                                                   Chantal v/d Putten

          


 

TURFRACERS NIET ECHT TOP IN YSSELSTEYN OP ZONDAG 14 APRIL 2013.

Dat is wel te verklaren als je de absentie van  het crossteam Verhees in ogenschouw neemt wat toch zo goed als zeker twee podiumplaatsen scheelt.

 

NR.1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN OP ZOEK NAAR MEER SNELHEID BIJ DE CROSS KARTS.

Jens finishte op de zesde plaats en hij weet dat hij op zoek moet naar extra PK’s om te kunnen klimmen in het klassement waar de concurrentie zo hevig is.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND LICHT GEWOND NA FLINKE BOTSING MET CONCURRENT BIJ SPORTKLASSE PLUS.

Na de prima tweede plaats in de eerste manche wilde Coen het in de tweede helemaal weten en terwijl hij in volle vaart aan een schitterende inhaalrace naar de kop bezig was knalde hij volop op een concurrent die plotseling vlak voor zijn neus volledig stil viel. Er was geen uitwijken meer mogelijk. Vandaar dat de zesde plaats voor Coen in de einduitslag nog niet eens zo verkeerd is.

 

NR. 177 RENS V.D. HAAS UIT DEURNE REDT EER VAN DE TURFRACERS MET IJZERSTERKE WINST BIJ DE SPRINTERS.

Rens heeft de twee voorgaande crossen echt gebruikt om te testen voor het NK van a.s. weekend. In Ysselsteyn moest alles kloppen en kon hij voluit gaan. Dat deed hij dan ook en de concurrentie zal dat niet licht vergeten. Een prachtige overwinning overall na spannende, loeiharde gevechten in de manches en de finale brachten het publiek tot groot enthousiasme. Nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout finishte op de 9e plaats en ook nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg wordt steeds beter getuige de 12 plek in Ysselsteyn waar nr. 120 Barend Nagel uit Someren het met de 18e plaats moest doen, maar een onwillige machine lag daaraan ten grondslag.

 

NR.1 CHANTAL V.D. PUTTEN UIT DEURNE VEROVERT TWEEDE PLAATS BIJ JUNIOR CUP.

Chantal gaat steeds beter crossen en vormt een steeds grotere bedreiging voor favoriet en dag winnaar nr. 88 Cyriel Poen uit Siebengewald. Dat wordt nog prachtig dit seizoen. Haar broertje nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne deed het met de 6e plaats ook goed en ook Bart toont veel progressie.

 

GEBROEDERS JENS EN ISCHA V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN ACHTERVOLGD DOOR PECH.

Beiden konden door motorische problemen geen potten breken bij de Jeugd in Ysselsteyn. Als de wagens lopen zijn het potentiŽle winnaars, maar helaas slaat het pechduiveltje telkens opnieuw toe. Dat is een echte uitdaging voor de monteurs.

 

NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL MET 5E PLAATS STERKSTE TURFRACER IN DE STANDAARDKLASSE.

Twan deed er alles aan, maar op zo’n lange baan met erg snelle rechte stukken komt hij nog wat snelheid tekort om nog verder naar voren te sturen. Dat hij het kan heeft hij in dit prille seizoen al wel bewezen en er komen nog erg veel kansen. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel crost nog te wisselvallig. Twee derde plaatsen in de manches van zijn groep waren door een veel mindere finale niet genoeg om het podium te halen voor Piet Jan. De achtste plaats was het hoogst haalbare. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liesel viel net buiten de top 10 met zijn 11e  plaats. Maar als we uitgaan van de 31 starters in Ysselsteyn steken de Turfracers daar natuurlijk prima bij af.

 

Over 14 dagen is het beruchte cross weekend in Baarlo met op zaterdag de Koninginnenachtcross en op zondag de ASUZ cross. Daar kan het dan allemaal weer helemaal anders zijn.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


TURFRACERS WEER IN DE PRIJZEN IN OVERLOON OP 7 APRIL 2013.

Ze blijven aan de weg timmeren die crossers van alle rangen en standen bij de Turfracers. Ook de baan in Overloon stelde zeer speciale eisen aan de crossers door de lange rechte stukken die beiden overgingen in zeer wringende bochten. Gevolg: veel salto’s met rode vlag situaties en her starts. Toch bleef het programma vlot lopen en dat is een groot compliment voor de organisatie van A.S.T. Duivenbos uit Overloon.

 

JAN VERHEES RIJDT TOERWAGEN FINALE MET GEKROMDE TENEN.

Dat kwam niet door de tegenstanders, want die heeft hij eigenlijk in deze klasse “nog” niet, maar door de dreiging van motorische problemen. Hij moest na winst in de 2e manche worden afgesleept,  met wat al gauw bleek, een defecte computer. Die werd provisorisch gefikst en hield het warempel in de finale. De vreugde kreten om de dagzege waren daarna niet voor niets extra uitbundig.

 

SPRINTERS GAAN NOG ERG HARD VOOR NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG.

Hans heeft zijn wagen nog niet echt vol aan de praat, ofschoon hij in de Superfinale toch behoorlijk goed klonk dus wie weet heeft hij het lek boven. In Overloon werd hij 7e.

Voor nr. 177 Rens v.d. Haas uit Deurne blijft het nog duidelijk uitproberen waardoor hij dan weer bij de voorsten  mee knokt en dan weer in het achterveld vertoeft. Hij werd 10e over all.

 

NR.1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN BEGINT MEE TE DOEN BIJ DE CROSS KARTS.

Hij gaat nog niet voor de winst, maar hij laat wel zien dat hij vorderingen maakt door toch af en toe in de picture te crossen. Een kwestie van doorzetten en heel veel leren, dan komt dat echt wel goed met Jens.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND SCHITTERT OPNIEUW BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Coen verkeert in bloedvorm en haalde ook in Overloon weer alles uit de kast Met een manche overwinning, een tweede plaats en winst in de finale liet hij de ASUZ kampioen 2012 weer achter zich. Diezelfde kampioen reageerde op de vraag wat hij vond van het rijden van Coen met de diepe zucht: “wat is die jongen snel”.

 

STANDAARDKLASSE BOOD PRACHTIGE STRIJD TUSSEN TWEE IJZERSTERKE CROSSERS.

Eentje daarvan was nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel en de ander was nr. 996 Mike Emonts uit Nuland. Beiden stonden met twee manche overwinningen grommend aan de start van de finale. Evenveel punten de dagzege binnen handbereik voor beiden. Zand spuit op en weg zijn ze. Al gauw wordt duidelijk dat Mike te snel  is. Mariska verdedigt haar tweede plaats en die voelt natuurlijk ook goed als de tegenstander gewoon sneller is.

Nr. 926 Piet van Gennip uit Deurne presteerde met de 5e plek ook prima en nr. 940 Twan van Gaal had er zich na het grote succes van afgelopen week in Kessel beslist meer van voorgesteld dan de 9e plaats in de eindrangschikking.

De 11e plaats bij de Kevers van nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg was mede een gevolg van het in de greppel belanden in een manche.

 

JUNIORCUP OVERWINNING VOOR NR. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn.

Ischa won beide manches plus de finale, dan ben je gewoon met recht de allersterkste van het grote startveld. Ischa hield ook nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne achter zich die op de derde plek belandde. Nr. 77 Bart v.d. Putten werd verdienstelijk 9e en de rij werd letterlijk gesloten door nr. 22 Aniek Ripperda uit Olst, maar dat is voor een beginneling absoluut geen schande, let maar eens op, over een tijdje….

Bij de NK Jeugd werd nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn meteen kansloos gemaakt door mechanische pech die niet zomaar verholpen kon worden. Beter in Overloon dan a.s. zondag  voor eigen publiek in Ysselsteyn. 

Daar staat ook a.s. zondag 14 april weer een sterk startveld aan de start en de Turfracers spelen ook daarin weer duidelijk mee in de frontlinie. Zo hoort dat!

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

          

 


IJZERSTERKE SEIZOENOPENING TURFRACERS IN KESSEL OP EERSTE PAASDAG 2013.

Met maar liefst 3 dag winnaars zijn de Turfracers in Kessel aan een vliegende start van het seizoen 2013 begonnen. Het was op deze 31e maart 2013 niet voor watjes daar In Kessel op de bekende baan aan het Keizersveld. Integendeel,aanvankelijk zorgde een schuw voorjaarszonnetje voor wat betere omstandigheden voor de Paashaas, maar in de loop van de middag werd het ijzig koud en dwarrelden er zelfs wat sneeuwvlokjes naar beneden. Het mocht de pret echter niet drukken. Ruim duizend toeschouwers passeerden desondanks de kassa’s in Kessel. De crossers waren zenuwachtig voor de nieuwe start. Hoe houdt het materiaal zich. Hebben we het in de winter goed gedaan allemaal. Sprinters kwamen en masse uit het hele land testen of ze klaar waren voor de NK’s en de Euro Pokals. Het was vaak smullen deze middag.

 

578 COEN MENNEN UIT HELMOND SCHITTERT BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Tegen het einde van het seizoen 2012 zagen we hoe Coen met de wedstrijd sterker werd en steeds vaker voorin te vinden was. Die lijn heeft hij perfect gedurende de lange winter vast weten te houden want hij versloeg in Kessel met overmacht de concurrentie, inclusief de kampioen 2012. Dat zou wel eens een prachtig seizoen voor Coen kunnen worden en daarmee voor alle Turfracers.

 

NR. 90 HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE STRANDT IN DE FINALE VAN DE SPRINTERS.

Hij startte als favoriet aan de finale, maar in de eerste bocht ging het al mis. Harrie strandde in alle drukte van het grote startveld in de eerste bocht na de start en kon niet meer verder. Daarmee kon hij geen kroon zetten op zijn twee manche overwinningen en een derde plaats op weg naar de finale. Nu moest hij zich tevreden stellen met de 6e plaats. Nr. 177 Rens v.d. Haas uit Deurne testte zijn materiaal in Kessel voor de grote NK wedstrijden die eraan zitten te komen. Resultaat was dus niet belangrijk wat zijn 14e plaats wel verklaart. Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg moest nog erg wennen, getuige zijn 16e plek.

 

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL GESTART MET TITELPROLONGATIE.

Dat kan bijna niet anders als we zien met hoeveel overmacht hij in Kessel weer alle manches en de finale naar zich toe trok. Weer een dag winnaar voor de Turfracers. En de  concurrentie zal er zo langzaam wel moedeloos van worden, immers een hele winter sleutelen heeft de spanning in deze klasse niet terug kunnen brengen. Jan steekt er nog steeds met kop en schouders bovenuit.

 

VERDIENSTELIJK DEBUUT NR. 1 JENS VAN DE VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN BIJ DE CROSS KARTS.

Het is een hele stap van de Jeugdklasse naar de cross karts. Voor Jens zal de spanning eraf gedropen hebben. We kennen hem echter ook als een jonge crosser die zich snel aan weet te passen en daar zullen we beslist nog veel plezier aan beleven dit seizoen. Ook de monteurs zijn natuurlijk op zoek naar nog meer snelheid in zijn cross kart. Als dat lukt wordt het nog smullen met Jens in 2013, nu finishte hij al als zesde.

 

NR. 1 CHANTAL V.D. PUTTEN UIT DEURNE DICHT BIJ DE OVERWINNING IN DE JUNIORCUP.

Zeker weten, Chantal gaat meedoen voor het kampioenschap Juniorcup 2013. Zoals zij in Kessel croste staan alle seinen op groen. Laat ze maar gaan. Nu was het al de tweede plek in de eind rangschikking, dat kan nog maar een treetje beter. Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn deed het overigens ook prima getuige zijn 5e plaats in een veld van 27 starters. Nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne finishte met zijn 8e plaats ook nog bij de eerste 10 en  nr.22 Aniek Ripperda uit Olst mag als debutant ook blij zijn met haar 22e plekje in de eindrangschikking.

 

KLASBAK NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL PAKT IJZERSTERK DE DAGZEGE IN DE STANDAARDKLASSE.

Twan reed de sterren van de Hemel. Dat hij barst van het talent wisten we al en in Kessel kwam dat er allemaal uit. Beloning, de winst in deze klasse waar altijd fel om die winst gevochten wordt. Nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel  eindigde ondanks prachtige winst in de finale “slechts” op de 6e plaats in de eindrangschikking. Schuldig daaraan was een roekeloze actie van een concurrent die haar in de eerste manche, terwijl zij op kop lag, bruut de greppel in knalde. De dader werd voor die manche geschorst, maar Mariska kon slechts achter de feiten aanlopen. Die finale winst voelde echter toch als een zoete wraak. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel en nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel eindigden in de achterhoede en beiden weten dat ze daar zeker niet thuishoren.

 

NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN WINT TWEEDE MANCHE BIJ DE NK JEUGD.

Jens heeft laten zien dat hij er dit jaar zeker bij hoort en dat hij kan winnen. Voor de dagzege was het niet genoeg, maar wel voor de 6e plaats over all.

Tot slot kijken we nog even naar het resultaat van nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg en constateren dat Lei met zijn 11e plaats stabiel is gebleven in vergelijking met het seizoen 2012. Benieuwd wat zijn plannen echt zijn voor 2013.

 

Een koude maar mooie seizoenopening, prima geregeld door a.c.c. The Blue Birds uit Kessel, die a.s. zondag 7 april al weer een vervolg krijgt in Overloon. Benieuwd of de Turfracers ook daar weer zo sterk voor de dag komen. Waarom eigenlijk niet…. Gassen met die handel!!