2012Klik op de foto voor de fotosessie.

Klik om het fotoalbum te bekijken

 

 

TURFRACERS 3 KEER OP EREPODIUM KAMPIOENSHULDIGING ASUZ 2012.

Disco The Pilot in Ysselsteyn stroomde in recordtempo stampvol voor de huldiging der kampioenen 2012 van de ASUZ op zaterdag 17 november 2012. Zo’n 250 crossers met aanhang wilden dit grote feest niet missen. En het werd me toch een feest. Mensen wat een fantastische sfeer toen de kampioenen een voor een naar voren werden gehaald en het erepodium mochten betreden totdat het trio compleet was en er telkens weer een orkaan aan opzwepend geluid opstak zo gauw de winnaars hun prachtige bekers van Twinsport uit Well kregen overhandigd. Op de schouders werden ze door clubmakkers naar het podium gedragen. Glitterkanonnen werden er door de fans afgeschoten en de hele disco deinde mee op golven van enthousiasme. En de volgende en de volgende. In razend tempo werden de kampioenen door de vaste ASUZ speaker groots in de spotlights gezet met als absolute hoogtepunt de huldiging van de superkampioenen Sprint en Kever-Standaard-Toerwagens. Kampioenspolonaise, iedereen mee, kampioenen op de schouders en eindeloos door en door en door.

JAN VERHEES UIT LIESSEL REDT DE EER VAN DE TURFRACERS BIJ DE TOERWAGENS.

Jan heeft wederom getoond dat goed materiaal gecombineerd met goede stuurmanskunst en ervaring leidt tot succes. Op prachtige wijze wist hij het kampioenschap Toerwagens 2012 al drie crossen voor het einde veilig te stellen. Een echt groot kampioen waar we hopelijk nog lang van mogen genieten.

MARISKA VERHEES UIT LIESSEL VOCHT ZICH NAAR 3de PLAATS  BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Een klasse met maar liefs 31 startnummers. En geloof maar dat de heren het helemaal niet leuk vinden als een jongedame zoals Mariska zich bijna letterlijk naar de derde plaats in dit zware kampioenschap weet te knokken. Af en toe verleidden ze haar tot het maken van fouten waardoor mooie klasseringen verloren gingen. Af en toe had ze lak aan alles, draaide het zaakje om en won ze superieur. Ze zal daar zelf ook van genoten hebben en er alleen maar sterker van geworden zijn.

HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE DERDE BIJ HET ASUZ SPRINTERS KAMPIOENSCHAP 2012.

Als Harrie alle wedstrijden mee had gedaan, dan was hij beslist nog hoger geindigd. Hij is echter ook actief bij NK’s en Europokals en dan moet je af en toe keuzes maken. Deze derde plaats is derhalve een puike prestatie.

OVERIGE KLASSERINGEN VAN ALLE TURFRACERS IN 2012.

 

 

A.C.C. De Turfracers kan terug zien op een geslaagd seizoen als je kijkt naar de twee crossen die in Liessel georganiseerd zijn en de assistentie die weer geleverd is bij de cross in Brouwhuis. Dat is drie keer met alle hens aan dek en gezien het verloop van al die crossen en de publieke belangstelling kun je trots zijn op het resultaat. Dat is een goede gedachte om de winterstop mee in te gaan, de feestdagen gezellig te maken en dan met volle moed weer fris aan de start te staan in het seizoen 2013.

 


PERFECT EINDE SEIZOENCROSS ASUZ 2012 IN LIESSEL.

Zondag 21 oktober 2012, mist hing over het land, maar die trok na een korte tijd helemaal op om plaats te maken voor een stralende najaarszon die de grote hoeveelheid publiek aangenaam verwarmde. Er moesten nog enkele beslissingen vallen m.b.t. het ASUZ kampioenschap 2012 dus was strijd van tevoren al gegarandeerd. Deze baan lag er piekfijn bij en de landelijke lucht zorgde er alleen maar voor dat de sfeer optimaal was. Een heerlijke zondagmiddag met z’n allen naar de autocross. A.C.C. De Turfracers had alles organisatorisch prima voor elkaar. Goed van spijs en drank, genieten geblazen dus.

En dat werd door de crossers meer dan waar gemaakt. Zelfs was er een grote groep quad en bromfiets crossertjes die tussendoor demonstraties mochten geven op het binnenterrein.

De crossers van de Turfracers grepen hun kans om voor eigen publiek te schitteren. Met name gebeurde dat door nr. 624 Jan Verhees uit Liessel die in de Toerwagenklasse zijn twee manches plus de finale wist te winnen. Hiermee onderstreepte hij voor eigen publiek nogmaals zijn suprematie, die hem in deze klasse het ASUZ kampioenschap 2012 bracht. Jans dochter Mariska Verhees croste ook ijzersterk naar de tweede plaats bij de Standaardklasse wat haar ook een plaats oplevert op het ASUZ Kampioenspodium 2012. Zij won twee manches en werd in de finale verrassend naar de derde plaats verwezen. Nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel sloot het seizoen af met de 7e plaats in de eindrangschikking. In nr. 926 mocht Piet van Gennip uit Deurne het proberen. Het werd geen onverdeeld succes getuige zijn 12e plaats. Op de 14e plaats sloot nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel de rij.

Bij de Kevers bleef nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn zijn gemiddelde van dit seizoen met de 11e plaats in de eindrangschikking trouw.

HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE NIPT VERSLAGEN BIJ DE SPRINTERS.

Harrie leverde vier manches lang een fantastisch gevecht met nr. 116 Sjaak Wismans uit Castenray.. Door een motorisch probleem in de tweede manche werd het moeilijk om te algehele winst te behalen. Immers, Harrie had wel de eerste en derde manche gewonnen. In de rechtstreekse confrontatie met Sjaak tijdens de finale moest hij echter het onderspit delven. De grote winnaar was wederom het publiek want dat genoot volop. Nr. 120 Barend Nagel uit Someren veroverde de vierde plaats overall en dat bewijst dat Barend goed bezig is, vooral zijn starts zijn erg snel.

Dan komt Harrie v.d. Putten opnieuw volop in de picture als hij met al zijn PK’s de concurrentie zoek rijdt in de grote Superfinale sprint. Wat een power!

COEN MENNEN UIT HELMOND SCHITTERT OPNIEUW BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Nr. 578 wordt langzaam maar zeker een begrip bij de trouwe volgers. Het is Coen die opnieuw ijzersterk start en slechts door de kampioen 2012 achterhaalt kan worden. Weer staat Coen op het een na hoogste treetje bij de prijsuitreiking.

JUNIOR CUP 2012 NIET VOOR DE TURFRACERS.

Ze hebben er een seizoen lang alles aan gedaan om het podium te halen, maar de concurrentie was echt heel erg sterk. Bovendien crossen er bij de Turfracers enkele wel zeer jonge talenten die echter allang hebben laten zien dat ze op d’n duur gaan meestrijden om de titel. Nu was het nr. 2 Ischa v.d. Vssenberg uit Ysselsteyn die de derde plaats overall uit het vuur sleepte, direct gevolgd door nr. 6 Jens v.d. Vossenberg en nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne. Nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne viel met zijn 17e plaats wat uit de toon want Bart hebben we al vaker hoger zien staan in de eindrangschikking.

DEBUUT NR. 1 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN BIJ DE CROSS KARTS

BELOOND MET PRIMA 5E PLAATS.

Het is een hele stap van de Juniorklasse naar de Cross karts. Jens gaat die zetten en dat hij talent daarvoor heeft is in Liessel wel gebleken. Vooral zijn 3e plaats in de eerste manche was indrukwekkend.

A.C.C. De Turfracers kan terugkijken op een goed seizoen 2012 en heeft gezorgd voor een prima afsluiting van het ASUZ seizoen 2012.

  

                   Einduitslagen Autocross Liessel 

Einduitslag Toerwagens                                           Einduitslag Sportklasse +

1. Jan Verhees                                                               1. Peter Theunissen

2. Roelof Bos                                                                  2. Coen Mennen

3. Equipe Seegers/Heufs                                              3. Teun Franssen

 

Einduitslag Sprintklasse                                            Einduitslag CrossKarts

       1. Sjaak Wismans                                                          1. Kevin Lichtenberg

       2. Harrie van der Putten                                                 2.  Koolen

       3. Janssen ( nr. 163 )                                                     3. Orry Lichtenberg

 

Einduitslag Jeugdklasse                                            Einduitslag Keverklasse

       1. Danny Lauf                                                                   1. Equipe Vervoort/Vervoort

       2.  Koen van Well                                                             2. Equipe Sanders/Alards

       3. Kevin Poen                                                                   3. Koen van Well

 

Einduitslag Standaardklasse                                     Einduitslag Junior Cup

       1. Rob van Mierlo                                                             1. Rob van Mierlo

       2. Mariska Verhees                                                         2. Vince Vervoort

       3. Arno van Mierlo                                                            3. Ischa van de Vossenberg

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave


 

 

21 oktober 2012  AUTOCROSS LIESSEL

Opgave en Info voor quad en brommercross demo:  info@vossenbergbv.nl


 

AUTOCROSS YSSELSTEYN zondag 14 oktober 2012.

YSSELSTEYN DECOR VAN FANTASTISCH SPRINTERGEWELD NR. 90 HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE.

Het was echt smullen geblazen op zondag 14 oktober 2012 langs de baan in Ysselsteyn. Ademloos werd de strijd bij de Sprinters gevolgd tussen nr. 90 Harrie v.d. Putten, nr. 116 Sjaak Wismans uit Castenray en nr. 9 Bandi Pe eters uit Swalmen. Na verschrikkelijk spannende manches met wisselende leiders was het Harrie die in de finale aan het langste eind trok, gevolgd door Sjaak en Bandi. Het publiek was de grote winnaar. De overige Turfracers scoorden bij de Sprinters de 9e plaats voor nr. 120 Barend Nagel uit Someren direct gevolgd door nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg.

 

TURFRACERS NIET IN DE TOP BIJ DE JUNIORCUP.

Dat is eigenlijk eerder uitzondering dan regel. Lag het aan de lange zware baan, de ondergrond die wel op behangplak leek. Je weet het niet. Voor eigen publiek zou je toch mogen verwachten dat de gebroeders Ischa en Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn zouden schitteren. Helaas het lukte niet Nr. 6 Jens finishte nog als beste Turfracer op de 5e plaats. Nr. 1 Chantal v.d. Putten werd 9e en nr. 2 Jens v.d. Vossenberg finishte op de 10e plaats overall. Nr. 77 Bart v.d. Putten deed het dan met zijn 12 plaats nog best redelijk.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND BLINKT UIT BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Coen heeft zich bij de top van deze moeilijke en zeer snelle klasse geknokt. Het seizoeneinde  laat zien dat hij heel sterk is en helemaal mee kan. In Ysselsteyn hoefde hij slechts de kersverse kampioen 2012 voor te laten gaan. Overigens moest die er hard voor vechten, want Coen had telkens de betere start. De Turfracers hebben met Coen in 2013  weer een ijzersterke kampioenstroef in handen.

 

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL EXPERIMENTEERT MET ANDERE AUTO IN DE TOERWAGENKLASSE.

Jan is al kampioen en kan zich dus zulke experimenten permitteren. Hij kan zo materiaal testen dat pas volgend seizoen top moet zijn. In Ysselsteyn finishte hij als zesde.

Bij de Kevers was nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn weer van de partij. Lei ging dr stevig tegenaan en reed af en toe op het randje, mooi om te zien maar het bracht hem evengoed niet verder dan de 12e plaats.

 

STANDAARDKLASSE EINDIGDE IN DECEPTIE VOOR NR. 924 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL.

Dit slaat vooral op de eerste manche waar Mariska stevig op kop croste ondanks heftig aandringen van de achtervolgers. Mariska hield koers richting overwinning, tot in de voorlaatste ronde waar ze echt in de fout ging. Zij liet in een bocht ruimte open aan de binnenkant en de concurrenten doken er allemaal bovenop. In een klap zakte ze gedesillusioneerd terug naar de 4e plaats. Na zon uitgelezen kans voelt de derde plaats in de dag rangschikking niet als goed. Wat het in feite natuurlijk wel is. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel werd vijfde na een cross waar sterke en zwakke momenten zich regelmatig afwisselden. Op de 10e  plaats finishte nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel en direct daarachter zat nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel.

De organisatie was bij A.C.C. Het Veulen in uitstekende handen. De cross had een vlekkeloos verloop.

 

We gaan er allemaal vanuit dat de seizoenafsluiting a.s. zondag 21 oktober 2012 in Liessel van dezelfde organisatorische kwaliteit zal zijn. Dat ligt aan de medewerking van alle Turfracers met aanhang. Als die weer optimaal is kan deze laatste cross van het ASUZ seizoen 2012 een fantastische apotheose van het seizoen worden waar de allerlaatste beslissingen in verschillende klassen nog moeten vallen. Dat wordt weer smullen voor de liefhebber.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


AUTOCROSS NEERKANT  7 OKTOBER  2012.  

PRACHTIGE WINST NR. 924 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Zondag 7 oktober 2012 stonden ze gespannen aan de start de grote groep fanatieke Standaardklasse crossers. Mariska wordt altijd goed in de gaten gehouden want de concurrenten weten dat zij een erg snelle starter is. In de eerste manche kan zij zich niet bij de eerste drie knokken, maar de tweede wint ze en als de finale start is ze gefocust, pakt de leiding weer, wordt van alle kanten heftig en soms op het randje van het toelaatbare aangevallen maar ze houdt vol en wint. Niet alleen de finale maar ook het dag klassement. Feest bij autocrossteam Verhees. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel zit er met de vierde plaats ook weer vooraan bij. Prima winst voor de Turfracers.

 

PECHDUIVEL SLAAT TOE BIJ NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL BIJ DE TOERWAGENS.

Jan won de eerste twee manches, maar tegen het einde van de tweede was voor de aandachtige toeschouwer al duidelijk dat er iets aan de hand was. En inderdaad, Jan kon in de finale en de Superfinale niet meer starten dankzij een afgebroken versnellingspookje. Dan ben je zelfs met de vierde plaats nog blij. Het ASUZ kampioenschap 2012 was immers al na Brouwhuis  binnen.

 

NR. 120 BAREND NAGEL UIT SOMEREN WEER OPVALLEND BIJ DE SPRINTERS.

Barend werd in een ijzersterk startveld tweede in de eerste manche en derde in de finale. Doordat hij in de 2e en 3e manche niet bij de kop zat was de vijfde plaats overall voor hem het hoogst haalbare..

 

SPORTKLASSE PLUS STEEDS MEER ONDER DE INDRUK VAN STERK CROSSEN VAN NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND.

Nu het einde van het seizoen nadert wordt duidelijk dat Coen helemaal klaar is voor 2013 in deze klasse. Hij is een eenheid geworden met zijn verlaagde kever. Coen won de eerste manche, werd derde in de 2e manche en ook derde in de finale. Doe hem dat maar eens na in zo’n sterk startveld. Hij pakte ijzersterk de tweede plek overall. Dit getuigt echt van grote klasse en veel talent.

 

SLECHTS TWEE TURFRACERS DEDEN MEE AAN DE JUNIORCUP.

Met de broers Ischa en Jens van de Vossenberg  moest de JuniorCup het in Neerkant doen wat de Turfracers betreft. Ischa reed twee sterke manches met in beiden de tweede plaats, maar in de finale ging het mis waardoor “slechts” de vierde plaats in het dag klassement restte. Wil Ischa het kampioenspodium 2012 halen, dan zal hij in de laatste twee crossen nog ijzersterk aan de bak moeten. Jens had niet helemaal zijn dag want de 10e plaats is niet verkeerd, maar we zijn toch beter van hem gewend.

 

Zondag 15 oktober 2012 starten we weer in Ysselsteyn op de NK baan, waar het weer erg hard zal gaan en we sluiten af in Liessel waar de allerlaatste kampioensbeslissingen moeten gaan vallen. Laten we hopen dat het weer ons dan weer net zo goed gezind is als in Neerkant want daar was niet alleen het weer, maar de hele organisatie absoluut top.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

AUTOCROSS BROUWHUIS 30 september 2012.

TURFRACER NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL GLORIEUS WINNAAR STANDAARDKLASSE .

Hij kent dat gevoel van winnen maar al te goed, want niet voor niets is Piet Jan nog even de kampioen  in deze klasse. In Brouwhuis knalde hij er vanaf het begin loeihard in. Hij won de eerste manche, werd derde in de tweede en veroverde in de finale opnieuw de winst. De grote beker voor de dag winnaar was zijn deel. Nr. 924 Mariska Verhees uit liessel zal minder tevreden zijn over het verloop van de strijd. Zij zat er telkens goed bij maar liet zich toch enkele keren verrassen door concurrenten waardoor er in Brouwhuis niet meer dan de vierde plaats overall in zat. Zesde werd nr. 925 Jan van Woezik uit Panningen die er gelukkig weer eens bij was. Nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel werd 10e en nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel moest het met de 14e plaats doen.

Bij de Kevers werd nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn twaalfde.

 

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL HAALT WEER MAXIMALE BUIT BINNEN BIJ DE TOERWAGENS.

Hij heeft de oorzaak van het mindere presteren in de afgelopen periode na zeer lang speurwerk  boven water gekregen. Dit zorgde ervoor dat hij niet het volle vermogen uit zijn cross monster kon halen. Dat was in Brouwhuis verholpen en dus reed hij naar louter overwinningen inclusief de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagen klasse. Vier prachtige bossen bloemen sieren de schoorsteenmantel van de familie Verhees opnieuw.

 

MISLUKTE FINALE HOUDT NR. 120 BAREND NAGEL UIT SOMEREN VAN HET PODIUM BIJ DE SPRINTERS.

Barend werd tweede in de eerste en winnaar in de derde manche, maar dat mocht niet baten. Door tegenslag in de andere manches moest hij zich tevreden stellen met de zesde plaats in de dag uitslag. Dat was nog net achter nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg die vijfde werd na een overigens zeer knappe derde plaats in de eerste manche.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND STERK IN EERSTE MANCHE VAN DE SPORTKLASSE PLUS.

Coen pakte vanaf de start de derde plaats en wat de concurrentie ook probeerde, ze kregen hem er niet vanaf. Een erg goede prestatie in deze moeilijke klasse waar Coen zich steeds beter thuis gaat voelen. Het leverde hem in Brouwhuis de vijfde plaats op in de eindrangschikking.

 

NR.2 ISCHA V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN TWEEDE IN STRIJD OM DE JUNIOR CUP 2012.

Dit is mede te danken aan de winst in de eerste manche van Groep B en de sterke 2e plaats in de finale. Ischa rijdt steeds meer bekeken, zoekt zijn momenten en slaat dan toe. Niet meer hatseflats maar slim en sterk. Dat belooft veel voor de toekomst. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn croste sterk naar de vierde plaats en nr. 01 Chantal v.d. Putten werd 7e ondanks een derde plaats in manche twee van groep A en diezelfde klassering in de finale.

 

Een goede zondag, deze 30e september 2012 in Brouwhuis met een stralende zon en ook de organisatie door c.v. De Brouwhazen i.s.m. De Turfracers was andermaal een groot succes.

Komende zondag opnieuw vlammen voor de Turfracers en puntjes blijven sprokkelen voor die ASUZ titels Kampioen 2012.

 

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


 

In samenwerking met ACC De Turfracers organiseren De Brouwhazen op 30 september een autocross

Klik op de poster voor meer informatie !!

Klik voor meer informatie

 

 


BAAN UIT NOOD ZORGDE VOOR VEEL SPEKTAKEL IN BUDEL / MAARHEZE.

VOOR DE TURFRACERS WAS HET GEEN TOP ZONDAG 12 september 2012.

Tijdens het prepareren van de geplande baan in Budel kwam de organisatie MAC De Kempenrijders uit Budel erachter dat er veel teveel steenslag aanwezig was en veilig crossen was daarmee van de baan. Dankzij de fantastische hulp van de Gemeente en omwonenden werd er in Maarheeze een alternatief gevonden en kon er op zondag 23 september 2012 toch gestart worden.

 NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL ACHTERVOLGD DOOR HAPERENDE MOTOR.

Daarvan maakte de concurrentie met graagte gebruik door eindelijk het zoet van de overwinning  eens niet aan Jan te hoeven laten. De eerste 2 manches kreeg Jan zijn wagen maar niet op toeren. In de derde manche had hij het lek boven en liet zien dat hij nog steeds superieur is. Voor de dagzege kwam dat echter te laat. 

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG TWEEDE IN SUPERFINALE.

Hans pakte zijn moment in deze zware finale, waar hij tijdens de reguliere manches de top nog net niet kon bijhouden wat hem de 5e plaats in de dagzege opleverde.

SPORTKLASSE PLUS HOUDT STEEDS MEER REKENING MET NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND.

Coen heeft zich dit seizoen goed in de kijker gecrost en laat steeds vaker zien dat hij een rol van betekenis kan gaan spelen met het oog op het seizoen 2013. In Maarheze werd hij vijfde.

Nr. 229 lei Janssen uit Ysselsteyn meldde zich weer present bij de Kevers. Wat hij ook probeerde, verder dan de 12e  plaats reikte het niet. 

NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL SNELSTE TURFRACER BIJ STANDAARDKLASSE.

Met de derde plaats bleef hij nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel net voor. Nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel die de laatste crossen echt in bloedvorm verkeerde moest zich neerleggen bij een teleurstellende zesde plaats. De zware baan zal hier zeker debet aan geweest zijn. Met de 10e plaats sloot nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel de rij Turfracers in deze klasse af. 

NR.2 ISCHA V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN WEER OP PODIUM BIJ JUNIORCUP.

Ischa veroverde de derde plaats  en blijft meedoen in de race om het kampioenschap 2012. Nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne finishte als 6e en maakt iedereen duidelijk dat hij als beginneling overloopt van talent. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn werd twaalfde en nr. 1 Chantal v.d. Putten pakte met haar 14e plaats toch nog een verdienstelijke klassering, vooral als je de zwaarte van de baan erbij betrekt.

MAC De Kempenrijders uit Budel had pech met de baan maar dat is goed opgelost en doordat het de hele middag droog bleef heeft het publiek van bijzonder zwaar crosswerk kunnen genieten omdat dit weer zeer aparte eisen aan ieders kwaliteiten stelt.

 Zondag 30 september staan we weer aan de start in Brouwhuis, waarbij de Turfracers nauw betrokken zijn. Wie weet praalt er dan na afloop wel weer eentje op een van de hoogste treetjes.  

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

Klik voor eindstanden

 

Crash Harrie van de Putten  5.50 min.

 


TEGENSLAG VOOR NR. 924 MARISKA VERHEES BIJ DE STANDAARDKLASSE IN SIEBENGEWALD OP ZONDAG 2 SEPTEMBER 2012.

Met een eerste en tweede plaats in de manches was Mariska helemaal klaar voor de finale waarin zijn direct de leiding pakte om die vervolgens niet meer af te staan. Groot was de teleurstelling dan ook toen vanaf de start de melding kwam dat zij een valse start op haar naam kreeg waardoor ze naar achter in de uitslag werd verplaatst en ze dag met het handje kon zeggen naar de dag overwinning. De zesde plaats was wat restte. Daarmee bleef zij in de Standaardklasse nog wel net nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel voor. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel moest halverwege de strijd staken vanwege een gebroken balk.

 

VIER TURFRACERS BIJ EERSTE 8 JUNIOR CUP.

Dat is een prestatie die er wezen mag, Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn voert de lijst aan met een prima derde plaats, gevolgd door nr. 6 broer Jens. Zesde werd nr. 01 Chantal v.d. Putten uit Deurne die wel haar eerste manche wist te winnen. Op de 7e plek finishte nr. 77 Bart v.d. Putten die het fijne gevoel van zijn eerste manche overwinning mocht proeven want de tweede manche was hij ze allemaal te snel af.

 

NR. 90 HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE LAAT CONCURRENTEN VER ACHTER ZICH.

Harrie heeft een nieuwe wagen en daarmee veegt hij de concurrentie van de baan. De hele omgeving trilt gewoon als hij voorbij dendert. Winst bij de Sprinters en winst in de Superfinale was zijn deel in Siebengewald. Geweldig om erbij te zijn. Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg werkt er hard aan om hoger te finishen dan de vijfde plaats van afgelopen zondag. Hans heeft ervaring genoeg om daar een oplossing voor te vinden.

 

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND STEEDS STERKER IN DE SPORTKLASSE PLUS.

Coen gaat zich steeds vaker bemoeien met de heftige strijd van de klasbakken voorin. In Siebengewald met de vierde plaats nog net naast het podium, maar dat duurt niet lang meer als hij zo door gaat.

 

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL GRIJPT OPNIEUW WINST BIJ DE TOERWAGENS.

We weten bijna niet meer beter en de concurrentie heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Jan gaat dit ASUZ kampioenschap 2012 met vlag en wimpel pakken. Een bijzonderheid deed zich later voor tijdens de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens. De wedstrijdleider werd erop gewezen dat Jan geen verplichte bescherming voor zijn voorraam had en er was geen andere keuze dan de baan te verlaten. Doordat er echter een volledig nieuwe start kwam na rood, kon Jan er alsnog bij zijn met afscherming deze keer. Helaas weerhield mechanische malheur hem alsnog van de zege. Dan zal het wel zo gemoeten hebben zou je bijna gaan denken.

 

Dat was me wel even een cross daar in Siebengewald op 2 september 2012. Een middellange baan met ruime bochten en toch een verraderlijke ondergrond. De publieke belangstelling was andermaal erg groot en de cross was prima georganiseerd door de Jubilerende Zilveren Vogels die hun 50 jarig bestaan vierden. Op 23 september gaan we weer verder in Budel.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave


 

A.C.C. DE TURFRACERS TOCH SUCCESVOL IN REGENCROSS TE HALER

OP ZONDAG 26 AUGUSTUS 2012

Het enige wat je niet kunt organiseren is het weer. Dat hebben de mannen en vrouwen van A.C.C. Leudal aan den lijve ervaren bij de organisatie van hun eerste cross in de jonge club historie in het Midden Limburgse Haler. Toch verdient de club alle lof want de organisatie stond als een huis, alsof het organiseren van autocrossen al routine was. Veel lof van alle kanten. Er werd in prima omstandigheden gestart en het programma verliep erg soepel en vlot tot aan de herkansing Jeugd Juniorcup. Toen zette Pluvius de sluizen open. Dat gebeurde op een dusdanige wijze dat die herkansing nog net vercrost kon worden, maar daarna hield het echt op. De wedstrijdleiding besloot in overleg met de organisatie om de cross te stoppen. De korte, moeilijke baan was niet meer te gebruiken. De bovenlaag veerde als een pocketveren matras en om er voor de boer nog een bruikbare akker aan over te houden was verder crossen niet langer verantwoord. Gevolg was dat de einduitslag reglementair kon worden opgemaakt, omdat alle klassen toch twee volledige manches gecrost hadden.

 

Bij de Toerwagens pakte nr. 624 Jan Verhees uit Liessel weer de volle buit waardoor het ASUZ kampioenschap 2012 hem eigenlijk niet meer kan ontgaan.

Jan's dochter nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel deed het nog eens dunnetjes over door de Standaardklasse te winnen. Met de 5e plaats bleef nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel nog enigszins in de buurt. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel finishte als 10e direct gevolgd door clubmakker nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel.

 Bij de Kevers lukt het nr. 214 Willem Janssen uit Ysselsteyn maar niet om al een rol van betekenis te spelen, maar dat kan ook zomaar omslaan.

 

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg in de prijzen bij de Sprinters.

Daar was hij dan weer Hans met zijn gerenoveerde wagen die hij weer steeds beter naar zijn hand kan zetten wat hem de prima 3e plaats in Haler opleverde.

 

Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn haalde ook net het podium met zijn derde plaats in de Juniorcup waar nr. 2 zijn broer Ischa tevreden moest zijn met de 5e plek.

 

Zaterdag en zondag 1 en 2 september is er weer de grote cross in Siebengewald bij de Zilveren Vogels met een grote Nachtcross als prelude op zaterdag. IJs en weder dienende zal daar weer stevig op het gas gestampt moeten worden want de hoofdprijzen van het seizoen 2012 worden in de eindfase van het seizoen, waar we nu aan beginnen verdeeld.

 

 


 

TURFRACERS SCHITTEREN IN CROSS KESSEL OP ZONDAG

05 AUGUSTUS 2012.

 

Het was een topdag voor de crossers van de Turfracers met liefst vijf dagzeges in de verschillende klassen.

 

Nr. 624 Jan Verhees uit Liessel ongenaakbaar bij de Toerwagens.

Ondanks een haperende motor in de eerste manche pakte Jan toch weer de dagzege op een wijze die de concurrenten niet echt blij maakt. Mochten er al zijn die in de zomerpauze enige hoop opgebouwd hebben om mee te kunnen gaan doen om de eerste plaats, dan weten die nu ook weer hoe laat het is. Jan rules!

Dat bewees hij eens te meer door ook de Superfinale Kever-Standaard – Toerwagens te winnen.

 

Nr. 90 Harrie v.d. Putten uit Deurne steelt de show bij de Sprinters.

Harrie was de baas en niemand anders. Zijn materiaal is supersnel en hij testte in Kessel duidelijk voor de Europokaal wedstrijd op dezelfde baan op 18/19 augustus. Nou, hij is er klaar voor. De concurrentie kon hem echt niet bijhouden.

Harrie won ook met overmacht de Superfinale sprinters.

Nr. 177 Rens van de Haas uit Deurne was mogelijk wel een stevige concurrent voor Harrie geworden als hij in de eerste manche geen valse start gemaakt had waardoor hij meteen kansloos werd voor een goed resultaat. Nu werd hij vijfde. De terugkeer van nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg bij de Sprinters is ook een goede zaak. Hans heeft flink aan de motor gesleuteld en moest zich in Kessel nog inhouden om hem rustig in te rijden wat toch nog resulteerde in een 11e plaats. Niet slecht in een startveld van 24.

Nr. 578 Coen Mennen uit Helmond was met zijn 6e plaats in de Sportklasse Plus niet helemaal tevreden want hij is dit seizoen al verschillende keren hoger geindigd.

 

Standaardklasse glorieuze overwinning voor nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel.

Wat moest ze knokken voor die dagzege. Ze werd van alle kanten bedreigd en van alle kanten aangevallen, maar hield zich perfect staande in dit geweld.  Ze bleef gefocust en dat bracht haar de fraaie zege. Ook nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel was niet opgewassen tegen deze klasse van Mariska maar met de derde plaats deelde hij wel het podium met haar. Nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel strandde in de binnen greppel waardoor hij genoegen moest nemen met de 6e plek en nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel strandde in de achterhoede.

 

Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn tweede in Juniorcup.

Ischa was in zeer goeden doen in Kessel. Hij hoefde alleen nr. 55 Vince Vervoort uit Kessel voor zich te dulden die zijn koppositie in deze klasse daarmee verstevigde. Ischa liet zien dat hij zeer veel potentie heeft en dit sterke begin van de tweede seizoenshelft belooft heel wat. Nr. 77 Bart v.d. Putten uit Deurne laat duidelijk zien dat ook hij veel aanleg heeft. Hij crost pas sinds kort mee en komt nu al tot de 5e plaats (van de 34 starters). Nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne kon haar broertje in Kessel niet bijhouden getuige haar 9e plaats. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn strandde op de 12e plaats en daar zal hij niet helemaal blij mee zijn want er zit veel meer in.

 

Op zondag 26 augustus a.s. is de volgende cross in Haler waar crossclub Het Leudal voor het eerst in haar prille bestaan voor de organisatie gaat zorgen. Daar beginnen we weer allemaal op nul dus nieuwe ronde, nieuwe prijzen!

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


Klik voor eindstanden


Autocross Horst 6 Mei 2012

KOUD EN NAT OP GLADDE BAAN IN HORST.

Jammer dat het weer niet meewerkte aan de laatste cross van het ASUZ voorseizoen 2012. De baan had prachtig kunnen zijn. Bijna rond en overal erg breed maar doordat er teveel water op was gevallen was de snelheid eruit gehaald. De crossers moesten het er maar mee doen en het publiek stond koukleumend langs de kant.   Toch viel er veel te genieten. Immers ook deze cross kent weer zijn eigen wetten waardoor er geen een cross hetzelfde is en dat zo aantrekkelijk aan deze tak van autosport.

TURFRACERS STREDEN OP HET TWEEDE PLAN BIJ DE JUNIOR CUP.

Normaal spelen ze altijd een rol in de strijd om de dagzege maar in Horst was dat toch teveel gevraagd. Nr.2 Ischa v.d. Vossenberg werd nog wel tweede in de eerste manche, maar daarna werd het toch te moeilijk. Hij werd zesde in het dag klassement, op de 7e plek gevolgd door nr. 6 broertje Jens v.d. Vossenberg en daarachter finishte weer nr. 01 Chantal v.d. Putten uit Deurne. Nr.77 Bart v.d. Putten uit Deurne ging door met wennen aan crossen en dat leverde hem de 23e plaats over all op.

Bij de Kevers had nr. 214 Willem Janssen uit Ysselsteyn zoveel moeite met deze baan dat hij niet verder kwam dan de 13e plaats.

TURFRACERS WINNEN MANCHES IN DE STANDAARDKLASSE.

De zege in de eerste manche ontglipte nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel in de laatste ronde toen ze door een sensationele inhaal manoeuvre van de concurrentie terug tuimelde van de eerste naar de derde plaats. Ze nam in de Finale wraak door die wel te winnen. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel croste ook weer in the picture met winst in de tweede manche en de tweede plaats in de finale. In het dag klassement vinden we Mariska terug op de derde plaats en Piet Jan op de vierde. Clubmakker nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel bereikte ook een goed resultaat met de 9e plaats.

NR. 924 MARISKA VERHEES WINT SUPERFINALE.

Haar vader Jan viel uit doordat hij in die finale in de greppel belandde. Een tegenvaller voor Jan, maar its all-in the family want Mariska stoomde meteen door naar die eerste plek en stond die niet meer af. Een prima overwinning temeer omdat Mariska de Super finales in dit seizoen meestal aan zich voorbij liet gaan.

NR. 624 JAN VERHEES STOOMT RECHTSTREEKS  AF OP ASUZ KAMPIOENSCHAP 2012 BIJ DE TOERWAGENS.

Jan is nog steeds niet te kloppen. Hij is oppermachtig en alleen ernstige mechanische pech kan het van dat kampioenschap afhouden, of het moet zo zijn dat de concurrenten in de komende crossvrije maanden een antwoord hebben op Jans super crosswagen.

NR. 90 HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE TE WEINIG CONTROLE BIJ DE SPRINTERS.

Harrie heeft een supersnelle bouw, maar er gebeurt altijd wel iets onverwachts tijdens een manche. Zo kwam hij in de finale hard in aanraking met nr. 121 Marc Salden uit Geleen waardoor hij zichzelf meteen kansloos maakte voor de dagzege. Toch jammer na de tweede plaats in de eerste manche en winst in de derde. Nu finishte Harrie als vierde in het dag klassement.

In de Superfinale Sprint nam Harrie wraak door die met overmacht te winnen waardoor zijn gezicht toch weer die big smile kon vertonen.

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND SCHITTERT IN SPORTKLASSE PLUS.

Met zijn zesde plaats in het dag klassement zou je dat niet zeggen, maar alleen al dat gevecht om de winst in de eerste manche met de latere winnaar nr. 576 Peter Theunissen uit Groeningen was schitterend om te volgen. Het lukte Peter pas om in de laatste bocht voorbij Coen te sneaken, maar we hebben allemaal gezien dat Coen in deze klasse zeker een rol zal gaan spelen.

 

De zomerpauze is nu begonnen, we starten weer in het weekend van 4-5 augustus in Kessel. Enkele Turfracers zullen gaan schitteren in NK’s en Euro Pokals en de rest rust uit, want zeven weken op rij crossen gaat je niet in de koude kleren zitten. In de tweede seizoenshelft staan er nog 8 crossen op het programma dus er kan nog van alles gebeuren, niets is beslist. We zijn benieuwd en hopen op lekker zomerweer met een hapje en een drankje op diverse terrasjes en dan gezellig kletsen over al die cross ervaringen en nieuwe plannen. Tot in augustus!

FOTO'S

Klik voor foto weergave


 

Autocross BAARLO 29 APRIL 2012

TURFRACERS MOETEN DIEP GAAN OP VEELEISENDE BAAN IN BAARLO

Het cross weekend in Baarlo had in het voorprogramma van de grote nachtcross een speciale sprint wedstrijd met als inzet vette premies van J.v.d. C autocross frames. Drie kwalificatie manches en dan de finale met aan de finish die flinke premies. Het werd een prooi voor een Turfracer die daar echt alle zinnen op gezet had en puur op kwaliteit en stuurmanskunst de winst en daarmee € 250,- pakte, in een veld met ook enkele nationale toppers waaronder clubmakker nr. 90 Harrie v.d. Putten uit Deurne. De erop volgende nachtcross telde maar liefst zon 3500 man publiek  dat zich enorm vermaakte en in de after party helemaal uit zijn dak ging.

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND SCHITTERT IN SPORTKLASSE PLUS.

Ga er maar aan staan. Vanuit de Jeugdklasse ineens de stap naar de Sportklasse Plus oftewel de verlaagde Kevers. Het is bijna niet te doen, toch heeft Coen die stap gezet en in Baarlo leverde dat voor hem het eerste echt indrukwekkende resultaat van de tweede plaats in het dag klassement op. Petje af voor deze echte top prestatie.

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL KENT GEEN GRENZEN.

In Baarlo was er een deelnemer die ook erg snel was in de manches van de Toerwagens waardoor iedereen mikte op een flinke confrontatie tussen Jan en die nr. 609 Pierre Starink uit Zelhem. Toch was dat niet het geval, want Jan stond echt op scherp en liet niets aanbranden. Hij pakte vanaf de start resoluut de leiding en stond die niet meer af. Ook in de Superfinale greep Jan opnieuw de hoogste eer in de Kever-Standaard-Toerwagen groep.

NR. 924 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL VALT NET BUITEN HET PODIUM BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Na haar grote succes op de vorige cross in Liessel was de concurrentie Mariska nu wel de baas. Met de vierde plaats blijft ze natuurlijk wel serieus kanshebster op een fraaie beloning aan het einde van het ASUZ seizoen 2012. Nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel presteerde met de zesde plek ook prima. Pech was er voor de kampioen 2011 Piet Jan Janssen uit Meijel. Hij reed al in de eerste manche zijn motor naar de knoppen waarmee hij meteen kansloos werd.

Bij de Kevers was er weinig eer te behalen voor nr. 214 Willem Janssen uit Ysselsteyn. Voor het eerst sinds lang viel hij met de 14e plaats buiten de top tien.

SPRINTERS TURFRACERS LATEN ZICH ZIEN IN STERK DEELNEMERSVELD.

Vooral nr. 90 Harrie v.d. Putten uit Deurne valt iedere keer opnieuw weer op. De ene keer is dat door een schitterende overwinning zoals in Baarlo in de eerste manche, maar dan gebeurt er vervolgens weer van alles waardoor hij toch niet verder komt dan uiteindelijk de 10e plaats in het dag klassement. Wie daar wel constant presteert is nr. 119 Jos Hendrikx uit Gilze met de zesde plaats en ook nr. 120 Barend Nagel uit Someren wist zich als 9e nog net bij de top tien te scharen.

JEUGD TURFRACERS STERK IN DE JUNIOR CUP 2012.

De gebroeders Ischa en Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn  reden een echt sterke cross.

Nr. 6 Jens won beide manches bij groep A en finishte in de finale als vierde. Nr. 2 Ischa werd in de 1ste manch 1 ste, in 2de manch 3de,  en in de finale 2de  waardoor hij in de eindrangschikking net boven zijn broer op de tweede plaats terecht kwam. Ook nr. 1 Chantal v.d. Putten presteerde goed met de zesde plaats en broertje Bart die een week eerder net 12 was geworden maakte een echt succes van zijn debuut in de Junior Cup met zijn 20e plaats in een veld van 32 starters.

A.s. zondag wordt het eerste gedeelte van het seizoen 2012 in Horst afgesloten met een echte Banner groep als extraatje.

Nog een keer knallen voor alle Turfracers en dan de zomer in.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


Autocross LIESSEL 22 APRIL 2012

 

LIESSELSE CROSS OP LOEIZWARE BAAN EIST ZIJN TOL.

Zondag 22 april, de zwarte grond gaapt je uitdagend aan. Krappe bochten, smalle rechte stukken. Dat belooft wat. Inderdaad, wat ging het eraan toe aan de Willige Laagt. Het, ondanks het mindere weer, toch nog redelijk opgekomen publiek kwam ogen en  oren tekort om alle salto’s en crashes te zien en het geweeklaag te horen. De Turfracers waren nog bezig met het verwerken van de emoties tijdens de NK cross van de dag ervoor waar vooral Rens v.d. Haas schitterende hoogtepunten maar ook diepe dalen kende. Ze kregen niet echt de tijd om ervan bij te komen want de Liesselse cross eiste alle concentratie van de organisatie. Gelukkig werd het goed opgepakt en mag er een dikke pluim op de hoed van tractorchauffeurs en machinisten op de grondverzetmachines gezet worden. Want die hebben zich uit de naad gewerkt waardoor de cross best wel soepeltjes verliep ondanks de zware veel onderhoud vergende baan. 

NR. 924 MARISKA VERHEES TREEDT IN DE VOETSPOREN VAN HAAR VADER.

Mariska weerstond al het mannengeweld in de Standaardklasse en veroverde met 2 manche overwinningen en winst in de Finale dik de dagzege. Wat gaat ze goed en wat groeit ze iedere week. Ze weet natuurlijk dat zij nu van jager naar prooi bevorderd is en dat legt nog wat extra druk op haar. Ze moet ertegen kunnen. Bij afwezigheid van Piet Jan Janssen uit Meijel zat teamgenoot Piet van Gennip uit Deurna achter het stuur van nr. 926. Verder dan de 6e plaats reikte het niet. Het ligt bij de Standaardklasse toch net weer wat anders dan bij de Sprinters waar Piet zich natuurlijk beter thuis voelt. Ieder zijn vak zullen we maar zeggen.  Nr. 940 Twan van Gaal uit Deurne volgde Piet op de voet getuige zijn 7e plaats en nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel moest genoegen nemen met de 10 plaats.

NR. 214 WILLEM JANSSEN UIT YSSELSTEYN HOUDT STIJGENDE LIJN VAST BIJ DE KEVERS.

Willem croste naar de vijfde plaats in het dag klassement. Dat prachtige resultaat in deze ijzersterke groep behaalde hij door tweede te worden in de eerste manche en vierde in de tweede van groep A. 

Bij de Toerwagens deed Jan Verhees met nr. 624 wat we van hem gewend zijn nl. winnen. Alle manches inclusief de Superfinale Kevers-Standaard en Toerwagen klasse. Jan zal beslist nog meer genoten hebben van de super prestatie  van dochter Mariska in de Standaardklasse.

JUNIOR CUP 2012 KAN PROOI WORDEN VOOR NR. 2 ISCHA v.d. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN.

Ischa werd in Liessel tweede in het dag klassement en daardoor zal hij ongetwijfeld weer een stukje stijgen in de tussenstand van de Junior Cup waar hij na 4 crossen met aftrek van het slechtste resultaat op de vijfde plaats stond. Hij is beslist gestegen. Broer Jens v.d. Vossenberg deed het een stuk minder in Liessel getuige zijn 16e plaats in de eindrangschikking. Dat kan Jens een stuk beter en dat zal hij de volgende cross beslist al laten zien ook. Pech was er voor nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne. In de eerste manche liep ze een stevige polsblessure op waardoor ze de rest van de dag moest toekijken, zeer tot haar eigen groot verdriet uiteraard. Maar ook Chantal krijgt a.s. weekend in Baarlo alweer kans op revanche.

NR. 90 HARRIE V.D. PUTTEN UIT DEURNE MOCHT NIET MEEDOEN AAN NK.

Harrie was nog steeds zwaar teleurgesteld dat hij door de KNAF te licht is bevonden om deel te nemen aan de NK crossen. Zelfs de rechter moest eraan te pas komen om deze zienswijze te bevestigen. Harrie was letterlijk te licht, zo rond de 200 kilo wordt gezegd en dat is uiteraard erg frustrerend als je de hele winter gebouwd hebt aan een supersnelle sprinter. Het laatste woord zal er beslist nog niet over gezegd zijn. Dan de frustraties maar van je af crossen in Liessel, waar echter ook van alles mis ging en uiteindelijk de derde plaats werd veroverd. Nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout stond ook aan de start en sloot af met de 7e plek.

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND DERDE IN FINALE SPORTKLASSE PLUS.

Coen begint te wennen. Zo’n 3e plaats is niet niks in dit veld waar het geweld vanaf druipt. Die 3e plek in de finale levert hem de 5e plaats op in het dag klassement en dat is het duidelijkste bewijs van de grote progressie die Coen maakt in de Sportklasse Plus.

A.s zondag is het weer raak in Baarlo. De Turfracers zijn er klaar voor en dat zullen we allemaal merken ook.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave


 

Autocross YSSELSTEYN 15 APRIL 2012

 

BIBBEREN IN YSSELSTEYN

En dat in tweerlei opzichten. Van de kou en van de spanning. Want een ijzige wind zorgde ervoor dat veel potentieel publiek  in Ysselsteyn koos voor de warmte van de open haard thuis want de opkomst was mager ofschoon A.C.C. ’T Veulen eigenlijk beter had verdiend want de organisatie stond weer als een huis en de NK baan lag er perfect bij. Echt zo’n baan waar je met gemak de derde versnelling kunt schakelen. Het ging loeihard in alle manches en de salto’s waren dan ook niet van de lucht. Mensen wat gebeurde er weer veel in Ysselsteyn.

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL GAAT ONVERDROTEN VERDER.

Jan kent geen genade voor zijn concurrenten. Of mag je nog wel van concurrenten spreken want hij is vele malen sterker dan de rest wat ook weer blijkt uit het feit dat hij in de eerste manche bij de Toerwagens van een vol veld alleen de nummers twee en drie niet op een ronde kon zetten. De rest zag hem allemaal voorbijflitsen. Scheelt brandstof moet Jan gedacht hebben. Ook de Superfinale was weer een relatief gemakkelijke prooi voor hem.

DE VLAG IN TOP BIJ AUTOCROSSTEAM VERHEES

 ZEGE VAN NR. 924 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL IN DE STANDAARDKLASSE.

Mariska vormt een serieuze bedreiging in dit seizoen 2012 voor iedere collega met kampioensaspiraties. Zij rijdt ijzersterk en laat zich door niemand intimideren. Dat werd in Ysselsteyn beloond met de prachtige dagzege. De winnaar van vorige week nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel kwam er op deze snelle baan niet doorheen waardoor Piet Jan uiteindelijk strandde op de 4e plaats, waar clubmakker nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel met zijn 8e plaats steeds dichter naar de ereplaatsen toe schuift.

NR. 214 WILLEM JANSSEN UIT YSSELSTEYN WEER BIJ EERSTE TIEN BIJ DE KEVERS.

Willem is langzaam maar zeker gewend bij de Kevers en een plaats bij de eerste tien went inmiddels alweer ofschoon dat echt niet zo gemakkelijk is in deze klasse waar zo weinig onderling verschil bestaat. Willem sleepte de negende plek uit het vuur in Ysselsteyn.

NR. 2 ISCHA V.D VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN MOET HARD KNOKKEN VOOR DERDE PLAATS IN JUNIOR CUP.

Ischa heeft de ziel uit zijn lijf gecrost om die derde plaats te halen. Hij had de handen vol aan deze zware baan en zijn wagen luisterde niet altijd naar wat hij wilde. Des te knapper is die 3e plek. Broer Jens kon helemaal geen potten breken omdat hij met een kapotte cilinder de strijd al vroeg moest staken. Nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne was wel goed bezig alleen had ze weer tegenslag toen ze in de eerste manche terwijl ze tweede lag in de laatste bocht een salto maakte waar rood voor getrokken moest worden en haar kansen meteen verkeken waren. Toch plaatste ze zich via de derde plaats in de tweede manche en winst in de herkansing voor de finale waar ze zeer verdienstelijk toch nog 13e werd. (13e ?!)

TOP SPRINTERS VAN DE TURFRACERS IN SUPERVORM VOOR EERSTE NK WEDSTRIJD.

Puur hard en ongelooflijk scherp werd er gecrost door nr. 177 Rens v.d. Haas uit Deurne en nr. 90 Harrie v.d. Putten uit Deurne. Wat zijn het klasbakken die twee, die ook tijdens de NK competitie grote kanshebbers op eremetaal zijn. Rens veroverde de dagzege gevolgd door Harrie maar die stond in de super finale Sprint weer op het hoogste podium. Pure reclame voor de Turfracers. Ook nr. 119 Jos Hendrikx uit Gilze was van de partij en dat zal hij niet licht vergeten want hij liep bij een stevige ontmoeting met een tegenstander  flink wat schade aan zijn achterkant op. Toch finishte hij nog als achtste terwijl clubmakker nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout genoegen moest nemen met plaats 11 en nr. 20 Barend Nagel uit Someren de rij sloot met zijn 12e plaats.

 

A.S. ZONDAG 22 APRIL THUISCROSS OM 11ː30 UUR START BIJ DE TURFRACERS IN LIESSEL.

Dan is het weer zover op de baan bij het industrieterrein en zullen de Turfracers weer paraat zijn om door een prima organisatie het publiek weer van een top cross te laten genieten waar ook weer net als in Ysselsteyn quads en brommers present zullen zijn. Iedereen  de handen uit de mouwen dan moet het weer lukken.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


Autocross KESSEL 8 APRIL 2012

 

VERRADERLIJKE BAAN IN KESSEL MOEILIJK VOOR TURFRACERS OP EERSTE PAASDAG 2012.

Na een ernstige crash in de Standaard klasse waarbij Ivo Smedts uit Kessel gewond raakte en naar het ziekenhuis in Roermond moest worden vervoerd, hing er toch en schaduw over deze cross omdat iedereen meeleefde met Ivo die enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven ter observatie.

Maar de cross gaat door en voor de Turfracers was het hard aanpoten om bij te blijven op deze baan die in de tweede helft van augustus zal dienen als podium voor een Europokal wedstrijd.

 NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL SCHITTERT IEDERE CROSS AAN DE TOP BIJ TOERWAGENS.

Ook in Kessel was Jan de absolute alleenheerser. Hij reed weer van de concurrentie weg die hem zelfs geen strobreed in de weg legt als hij achteraan moet starten. Daardoor kan hij in een rechte lijn meteen weer naar de kop scheuren om die niet meer af te staan. Ook de Superfinale is weer een prooi voor Jan waar het hele huis onderhand vol moet staan met schitterende bossen rozen voor al zijn  manche overwinningen.

NR.926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL IS HELEMAAL TERUG AAN HET FRONT.

Piet Jan reed een schitterende cross in Kessel, zoals we van hem gewend zijn uit het seizoen 2011. Hij is toen niet voor niets kampioen geworden. Hij liet weer flinke agressie zien gecombineerd met lef en stuurmanskunst, beloond met de dagzege. Mooi waren zijn duels met clubmakker nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel die ook het erepodium haalde met de schitterende derde plaats. Ook nr. 925 Jan van Woezik uit Helenaveen mengde zich in die strijd maar kreeg van alle kanten klappen waardoor hij uiteindelijk tevreden moest zijn met de 7e plaats. Op de 10e plaats eindigde nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel wat erg sterk is voor een crosser die net is overgestapt vanuit de Balkenklasse. Met de 18e plek was nr. 952 Ralf Seijkens uit Liessel niet helemaal tevreden. Ralf komt ook over uit de Balkenklasse en zal met deze ervaringen zeker zijn voordeel doen in de toekomst.

Bij de Kevers moest nr. 214 Willem Janssen uit Ysselsteyn weer de Turfracers eer hoog houden.

Dat valt nog lang niet mee voor Willem ofschoon zijn 11e plaats in Kessel niet verkeerd is. We kennen Willem vanuit de Jeugd en weten dat het er bij de Kevers vooral dit seizoen heel anders aan toe gaat. De deelnemers zitten zo dicht bij elkaar dat het moeilijk is om je tussen de toppers te vechten. Maar niet getreurd, het seizoen is pas net begonnen.

DRIE TURFRACERS IN DE SPRINTGROEP.

En dat zijn met alle respect nog niet eens de drie toppers want die sparen zich en hun materiaal nog voor de NK’s en Europokal wedstrijden. Toch doen de Turfracers goed mee. In een veld van nationale en internationale toppers werd nr. 119 Jos Hendrikx uit Gilze elfde, nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout werd 20e, direct gevolgd door clubmakker nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg die zijn snelle Sprinter nog niet echt naar zijn zin aan de praat krijgt. Een kwestie van tijd volgens Jan.

NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND MAAKT FLINKE SALTO IN DE SPORTKLASSE PLUS.

Ja, Coen heeft zijn vuurdoop gehad op deze verraderlijke en soms gemene baan in Kessel. Eens moet de eerste keer zijn, rode vlag. Toch gaat Coen steeds beter wennen aan zijn bolide getuige ook zijn uiteindelijk toch nog zeer verdienstelijke 5e plaats in de eindrangschikking. Weer veel geleerd en de weg naar boven is ingeslagen.

TURFRACERS BEGINNEN DE BAAS TE WORDEN BIJ DE JUNIOR CUP.

Hun namen klinken gedurende iedere manche luidkeels door de luidsprekers omdat ze steeds meevechten voor de winst bij de Junior Cup 2012. De gebroeders v.d Vossenberg uit Ysselsteyn spelen iedere cross een hoofdrol. In Kessel lukte het Nr. 6 Jens om de tweede plaats in de dag rangschikking te veroveren en nr. 2 Ischa miste op het nippertje het podium met zijn 4e plaats. Dat nr. 1 Chantal v.d. Putte uit Deurne “slechts” 16e  werd ligt niet aan haar kwaliteiten, maar meer aan het constante in haar crossen, of het gebrek daaraan en dat leidt er soms toe dat ze in de greppel belandt wat in de eindklassering terug te vinden is. Maar voor hetzelfde geld staat ze op het podium hoor. Ze heeft al vaker laten zien dat, dat er ook in zit.

A.s. zondag op naar Ysselsteyn waar al om 11:00uur gestart wordt op de NK baan van 2011. Spannend en een goede voorbereiding op de thuiscross in Liessel op zondag 22 april a.s.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


Autocross OVERLOON 01 APRIL 2012

 

TURFRACERS ZETTEN STAPPEN IN OVERLOON.

Op zondag 01 april 2012 gaven de crossende Turfracers tekenen van herstel na de toch wat zwakke start van het seizoen 2012 een week eerder in Horst.

Weer lag er een fraaie, brede baan van redelijke lengte. De ondergrond was weer zwaar en de loaders en kilverborden hadden weer handenvol werk. De tijd die met al dat baan prepareren gemoeid was werd opgevuld met wedstrijdjes op de Quads en bromfietsen op het binnenterrein. Dus er was altijd wel wat te zien. Een strak windje zorgde ervoor dat de jassen aan bleven maar doordat ook het zonnetje af en toe een kijkje kwam nemen was het goed te doen in Overloon bij A.S.T. Duivenbos.

NR. 924 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL GRIJPT NET NAAST HET PODIUM IN DE STANDAARDKLASSE.

Het was goed om Mariska weer eens bezig te zien in de voorste gelederen van deze klasse. Al gauw bleek dat ze het crossen nog lang niet verleerd is. In de 2e manche werd zij tweede en in de finale maakte ze helemaal in de laatste bocht een stuurfoutje waardoor ze haar 2e plek verspeelde voor een derde. En dat kostte haar waarschijnlijk het podium. Nu werd ze vierde, maar dit smaakt duidelijk naar meer. Mariska werd direct gevolgd door nr. 925 Jan van Woezik uit Helenaveen en nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel die nog steeds op zoek is naar zijn kampioensvorm van vorig seizoen. Toch gaan de Turfracers in deze klasse weer een belangrijke rol spelen. Je zult het meemaken.

NOG STEEDS GEEN LEI JANSSEN BIJ DE KEVERS.

Lei was er wel, maar het zat zodanig tegen op technisch vlak dat hij niet kon starten. Hierdoor was het weer aan nr. 214 Willem Janssen uit Ysselsteyn om de Turfracers eer hoog te houden. Dat is op dit moment nog teveel gevraagd van deze jonge crosser die nog helemaal moet wennen aan deze klasse waar het verschil met de Jeugdklasse toch groter is dan gedacht. Maar geen zorgen, in Overloon werd Willem 15e en weer een heleboel wijzer. We gaan nog van hem horen.

DRIE TURFRACERS BIJ DE EERSTE 10 VAN DE SPRINTERS.

Zonder meer de moeite waard om met enige trots te melden. Nr. 119 Jos Hendrikx uit Gilze presteerde goed met zijn 6e plaats in de eindrangschikking gevolgd door clubmakker nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout op zeven. Het ging er ongelooflijk hard aan toe in deze klasse waar in twee groepen werd gestart. Het publiek stond ademloos toe te kijken, zich afvragend waar deze crossers het lef vandaan halen om zo hard tekeer te gaan. Fantastisch om te zien. Goed was ook dat nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg er weer bij was. Hij moest nog wennen aan zijn wagen die tijdens de winter flink onder handen is genomen en mede door een valse start reikte Hans in Overloon niet verder dan de 10e plaats in de eindrangschikking.

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL ZET BIJNA HET HELE VELD OP EEN RONDJE.

Dat deed hij in de eerste manche van de Toerwagens letterlijk. Alleen nr. 666 Hans Hegger uit Melderslo werd niet gepasseerd de rest wel. Ongelooflijk wat een overmacht. Ook in de Superfinale was Jan weer onweerstaanbaar. Hij won grandioos. Er wordt door concurrenten flink gewerkt om de technische achterstand op Jan te overbruggen en we zullen de resultaten daarvan dit seizoen nog wel te zien krijgen, maar waarschijnlijk is de voorsprong van Jan dan al onoverbrugbaar voor alle concurrenten. Insiders snappen natuurlijk ook het goede rijden vandaag van Mariska die dat crossvirus duidelijk van de zijde van haar ouders heeft meegekregen. Laten we er nog maar lang van genieten.

JUNIOR CUP PROOI VOOR GRETIGE NR. 6 JENS V.D. VOSSENBERG UIT YSSELSTEYN.

Jens crosste de sterren van de Hemel. Wat een talent. Bereid risico’s te nemen maar toch zoveel mogelijk het hoofd erbij houden en concentreren. Dan kom je een heel eind zo is in Overloon gebleken. Een prachtige dagzege was zijn verdiende loon. Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn is net als nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne nog niet constant genoeg om helemaal bovenaan mee te draaien. Soms rijden ze fantastisch om vervolgens weer flinke steken te laten vallen. Maar daarvoor is het ook de Junior Cup. Een groot leerproces. Ischa werd overigens nog prima 5e van de 25 en Chantal 16e.

 

Er zit duidelijk progressie in de prestatie van de Turfracers, laten we hopen dat dit zich a.s. weekend in Kessel voortzet. Zoals dat hoort bij een club met zo’n grote cross traditie.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


 

Autocross HORST 25 MAART 2012

HORST 25 MAART 2012 DE TURFRACERS GEVEN WEER VOL GAS EN DE AARDE TRILT ONDER HET GEWELD VAN DE LOEIENDE MOTOREN.

De kop is er weer af. De Turfracers zijn het seizoen 2012 met veel geweld begonnen. Dit tijdens de openingscross aan het Peeldijkje in Horst waar A.C.C. De Paradijsracers traditioneel de eerste cross had georganiseerd. De zon scheen fluweelzacht over een prachtige brede baan van perfecte crosslengte. Een erg druk programma van een dikke 50 manches dwong de organisatie om geen seconde te verspillen. Uiteindelijk werd het hele programma gedraaid tussen 11:30 en 18:30uur en daarvoor petje af.

TURFRACERS ZIJN NOG NIET IN HUN BESTE DOEN.

Bij de Toerwagens startte de topfavoriet en kampioen 2011 nr. 624 Jan Verhees uit Liessel slecht door in de eerste manche uit te vallen. Zijn supersnelle crosswagen kwam maar niet op toeren en gaf de pijp al na een halve ronde aan Maarten. Gelukkig kon Jan zich in de tweede en finale manche met overwinningen herstellen maar verder dan de tweede plaats in de dag uitslag reikte dit niet . Gelukkig maakte Jan wel weer veel goed door de Superfinale te winnen in de Kever –Standaard-Toerwagen klasse. Toch reden voor een feestje.

SPRINTKLASSE IS VOORTAAN EEN GROEP.

Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de klasse tot en boven 2 ltr. Als n groep wordt er gescheurd met n kampioen. Van de Turfracers deden nr. 118 Davy Swinkels uit Lieshout en nr. 119 Jos Hendrkx uit Gilze mee. Ze werden respectievelijk 9e en 10e wat voor een debuut beslist hoopgevend is. Ze weten wat er gedaan kan worden aan hun wagens om ze sneller te maken en hebben daarvoor de tijd tot a.s. zondag in Overloon.

DEBUUT NR. 578 COEN MENNEN UIT HELMOND BIJ DE SPORTKLASSE PLUS.

Het is niet niks, zo’n overstap van de Jeugdklasse naar deze supersnelle echte racecross klasse. Maar het ging Coen niet verkeerd af. Je zag hem in de loop van de middag steeds meer gewend raken en de 7e plaats in de eindrangschikking is dan ook zeker niet verkeerd. We gaan van Coen beslist meer horen dit seizoen.

NIEUW TURFRACERS BLOED IN DE KEVERKLASSE.

In de persoon van nr. 214 Willem Janssen uit Ysselsteijn krijgt Lei Janssen die er vandaag niet bij was een clubmakker erbij in deze klasse. Willem komt ook uit de jeugdafdeling en heeft de stap naar deze senioren klasse gewaagd. Het leverde hem in Horst de 12 plaats en een hoop extra informatie op wat we hopelijk in de volgende crossen terug kunnen zien.

KAMPIOEN 2012 IN DE STANDAARDKLASSE NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL NOG NIET KLAAR VOOR NIEUWE SEIZOEN.

Afstellingsproblemen zorgden ervoor dat Piet Jan in Horst geen rol van betekenis kon spelen. Hij moest zich zelfs via de herkansing van een finaleplaats verzekeren, waar hij overigens wel goed presteerde. Uiteindelijk kwam hij op de 12e  plek terecht waar zijn clubmakker nr. 929 Jan van Woezik uit Helenaveen het veel beter deed met een 5e plaats en nr. 924 Mariska Verhees uit Liessel alles tegen had deze middag wat zich uitte in een valse start en een manche diskwalificatie. Het mocht de pret niet drukken. Volgende keer staat de teller weer op nul.

JEUGDKLASSE IN EEN NIEUW JASJE.

De grote Jeugdgroep is opgesplitst in een groep jeugdcrossers met wat meer ervaring die de strijd aangaan voor het NK Jeugd en een groep die strijdt voor de Junior cup 2012. In de NK groep treffen  we geen Turfracers omdat degenen die daarvoor in aanmerking komen gedeeltelijk zijn over gestapt naar de senioren. Bij de Junior cup speelden de Turfracers echter een flink deuntje mee. Nr. 2  Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselstijn werd 5e in een veld van 28 starters. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteijn pakte de 11e plaats en nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne kwam mede door een keer niet finishen toch nog altijd op de 13e plaats terecht.

A.s. zondag staan we weer met z’n allen aan de start in Overloon waar we alle ervaringen van Horst verwerkt hebben en vertaald in nog klinkendere resultaten.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave