2011


TURFRACERS KAMPIOENEN 2011 GROOTS GEHULDIGD

TIJDENS ASUZ KAMPIOENSFEEST 2011.

 

 

Zaterdag 29 oktober 2011. Discotheek “The Pilot” in Ysselsteyn trilt op haar grondvesten. Een kleine 200 ASUZers heeft zich verzameld om de kampioenen 2011 groots te huldigen zoals dat ook hoort. Ook A.C.C. “De Turfracers” is van de partij met een flinke afvaardiging en dat is uiteraard niet voor niets.

 

Kanjer Jan Verhees is de absolute baas bij de toerwagens.

Trots staat hij op het podium nr. 624 Jan Verhees uit Liessel van Team Verhees met de prachtig blinkende beker van de kampioen in zijn handen. Dankzij superieur materiaal kon de concurrentie hem absoluut niet bijbenen dit seizoen. Jan miste het Superkampioenschap op het nippertje doordat hij enkele male de finish van enkele super finales niet haalde vanwege domme pech. Enkele concurrenten broeden al op plannen om Jan in het seizoen 2012 wel het vuur na aan de schenen te kunnen leggen. Nr. 629 Willem Jacobs uit Asten Heusden eindigde op de 20e  plaats, mede omdat hij slechts enkele wedstrijden mee heeft gecrost.

Bij de Kevers kende nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn een minder goed seizoen dan we van hem gewend zijn. Lei kwam niet verder dan de 11e plaats en dat is in een deelnemersveld van 17 crossers niet wat we eigenlijk van Lei gewend zijn.

Sensatie in de Standaardklasse met Piet Jan Janssen uit Meijel als groot kampioen.

Wat heeft hij af moeten zien in de laatste weken. Alles moest uit de kast om dat enen doel te verwezenlijken nl. “Kampioen 2011 worden bij de Standaardklasse ASUZ”. Niets krijg je cadeau alles moet bijna letterlijk bevochten worden. En hij heeft het hem geflikt. Piet Jan maakt met dit kampioenschap een lang gekoesterde wens waar en dat getuigd niet alleen van vakmanschap, maar ook van karakter. Proficial Piet Jan. Overigens behaalde nr. 928 Piet van Gennip uit Deurne de 14e plaats.

Alle Turfracers zijn uitermate trots op zijn twee kampioenen.

 

JEUGD VAN “DE TURFRACERS” PRESTEERT STERK IN DE JEUGDKLASSE.

Zo wist nr. 76 Coen Mennen uit Helmond zijn seizoen helemaal goed te maken met een schitterende 2e plaats in de eindrangschikking 2011. Daarmee zet Coen een stralende kroon op een prima seizoen. Hij stond dan ook terecht als Vice Meister te stralen op tweede treetje van het podium. Ook de plaatsen 5, 6 en 7  waren voor Turfracers nl. nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn, nr. 78 Evy Mennen uit Helmond en nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn. Hiermee verdienden zij ook  ieder een mooie beker als aandenken en misschien nog belangrijker aanmoediging voor de toekomst. Nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn werd 14e, nr. 1 Chantal v.d. Putten werd 30e en op de 43e plaats eindigde nr. 7 Rian Mennen uit Liessel. Voorwaar goede klasseringen in een veld van maar liefst 59 starters.

 

SCHERP STARTEN, STRAK STUREN EN GASSEN MET DIE HANDEL.

Dat bracht nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg dit seizoen de tweede plaats bij de Sprinters tot 2 ltr.

Hans mag daar blij mee zijn want om te verliezen van nr. 172 Marcel Vervoort uit Baarlo die alle NK’s en Europokals crost is beslist geen schande. In tegendeel. Het mag dan ook eigenlijk geen verliezen heten want tweede is onder deze omstandigheden gewoon maximaal scoren.

 

2011 WAS TOPSEIZOEN VOOR TURFRACERS !!

Met 2 kampioenen, enkele reserve kampioenen en meer goede klasseringen staat het sportief succes buiten kijf. Tel daarbij op dat de club maar liefst drie succesvolle crossen organiseerde en er is maar een conclusie mogelijk. Tijd voor een feestje. Daar leent het crossvrije winterseizoen zich uitstekend voor. Veel plezier allemaal. In 2012 gaan we er weer allemaal voor.

 

 


 

LAATSTE CROSS ASUZ SEIZOEN 2011 SUPER SPANNEND IN LIESSEL.

Zondag 23 oktober 2011. Een stralende herfstzon zorgt voor een vertederende aanblik van de fraaie baan zoals die er door A.C.C. De Turfracers is neergelegd. Perfect van lengte en een breedte van 25 m. scheppen uitstekende condities voor deze cross waarbij de kampioensbeslissingen allemaal gaan vallen voor zover die nog niet bekend zijn.

NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL BEKROONT ONVERZETTELIJKHEID MET TITEL IN DE STANDAARDKLASSE.

Piet Jan wist precies wat hem in Liessel te doen stond. Hij startte met een achterstand van 4 punten in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2011 op nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel Eik. Alleen als hij maximaal zou scoren vandaag kon hij Maurice nog inhalen. De kenners weten ook hoe sterk Maurice is en minstens zo verbeten. Piet Jan veroverde een eerste en een tweede plaats in de manches. Maurice pakte een tweede en een derde plek. Dus alles op de finale. Maurice start geweldig en neemt resoluut de leiding, dan komt nr. 922 aanzetten en forceert een doorgang naar de kop. Piet Jan op de 2e plaats en Maurice op de derde. Zo gingen ze door de finish, waarna de baanofficials melden dat nr. 922 iets teveel geweld gebruikt heeft bij zijn inhaalmanoeuvre, waardor de wedstrijdleider niet anders kan dan hem uit de uitslag voor die manche te halen. Winst voor Piet Jan. Gelukkige gezichten en waarschijnlijk is het genoeg voor de ASUZ kampioenstitel 2011.

Ook nr. 928 Piet van Gennip uit Deurne deed voor de lol mee en Piet ontdekte al gauw dat er toch wel een verschil is tussen een sprinter en een standaardklasse wagen getuige zijn 8e plaats in de eindrangschikking. Maar het was wel kicken of niet Piet?

Lei Janssen eindigde bij de Kevers weer in de achterhoede en Lei zal er niet rouwig om zijn dat het seizoen is afgelopen.

NR. 177 RENS VAN DE HAAS UIT DEURNE STEELT DE  SHOW BIJ DE SPRINTERS IN LIESSEL.

Het is een lust voor oog en oor om Rens over de baan te zien vliegen. Zelfs als hij uitvalt in de 2e manche scheurt hij onbedreigd naar 3 overwinningen en dus naar de dagzege. Dan verovert hij ook nog de winst in de Superfinale Sprinters en de show is compleet. Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg bekijkt het zich van een afstand. Hans blijft een sterke starter en door consequent puntjes te pakken eindigt hij altijd hoog in het ASUZ kampioenschap.

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL TWEEDE BIJ DE TOERWAGENS.

Hoe kan dat, zullen de trouwe lezers zich afvragen want Jan is toch zo superieur. Inderdaad, dat is hij nog steeds behalve als hij in de eerste manche in de greppel eindigt, dan wint hij wel de resterende 2 manches met overmacht maar komt hij toch net tekort voor de dagzege en dan jubelt de concurrentie natuurlijk want dit is zeldzaam in dit seizoen. Jan wint dan nog wel eventjes vakkundig de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens. Dat is hij aan zijn stand verplicht.

NR. 76 COEN MENNEN UIT HELMOND STELT PODIUMPLAATS IN DE JEUGDKLASSE VEILIG.

Coen moest vandaag knokken voor de 3e plaats in de eindrangschikking van het ASUZ kampioenschap 2011. Hij had nog 2 concurrenten waarvan er een gedeeld derde stond met Coen voor aanvang van deze cross. Coen was sterk en gefocust. Hij presteerde optimaal, reed strak en overtuigend naar de 2e plaats in de dag uitslag achter de kampioen 2011 Mark van Lierop uit Deurne en daarmee zal hij bij de kampioenshuldiging op het podium staan. Loon naar werken. Zus Evy werd 12e.

Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn pakte plek 15 direct gevolgd door nr. 6 Jens v.d. Vossenberg. Nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn  reed beter dan zijn 20e plaats doet vermoeden. Ook nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne en nr. 7 Rian Mennen uit Liessel hebben dit seizoen erg veel geleerd.

Bij de Balkenklasse kwam nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel niet verder dan de 3e plaats. Ietwat teleurstellend na de vele overwinningen die Twan dit seizoen al heeft behaald. Nr. 826 Ralf Seijkens uit Liessel zou beslist hoger dan de 8e plaats zijn geëindigd als hij wegens onreglementair rijgedrag niet uit de uitslag van de 2e manche was gehaald. Maar schik hebben ze evengoed gehad.

Een prima afsluiting van het ASUZ seizoen 2011 in Liessel en de grote huldiging der kampioenen zal a.s. zaterdag 29 oktober in The Pilot in Ysselstyen weer groots gevierd worden met een tevreden organisatie van a.c.c. De Turfracers uit Liessel die dit seizoen liefst 3 keer betrokken waren bij de organisatie van 3 voortreffelijke autocrossen.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DE AARDE TRILDE BIJ HET GEWELD IN NEERKANT OP 16 OKTOBER 2011.

Aan alles was te merken dat er veel spanning stond op de voorlaatste ASUZ cros van het seizoen 2011. A.C.C. De Peelracers uit Neerkant  in samenwerking met Instuif Downside  moest een baan neerleggen die voldeed aan de spannende situatie bij de naderende ASUZ kampioenschappen. De mais was er net af en de grond was rul. De baan was van goede lengte en breedte. Perfect voor dit evenement. Er was veel publiek, het zonnetje scheen en er waren erg veel deelnemers uit het hele land. Wat wil je nog meer. Iedereen op scherp. Gassen met die handel.

SPECTACULAIR VERLOOP JEUGDCROSS.

Bij de Jeugd zat er al behoorlijk veel spanning op. Er waren nog 3 kandidaten voor het kampioenschap en die hebben alle drie de spanning niet echt goed kunnen verwerken want geen van hen eindigde op het podium. Daar stond wel een stralende nr. 17 Mike Janssen uit Someren-Eind op het hoogste treetje geflankeerd door nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn en als 3e nr. 76 Koen Mennen uit Helmond. Vooral in de finale was het spannend tot de laatste ronde. Die ging nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn als leider in, met Mike als tweede en nr. 6 Jens v.d. Vossenberg als derde. Mike zat dus in de sandwich. Hij joeg Ischa enorm op en die bezweek uiteindelijk door de druk waardoor Mike opschoof naar de kop en ook Jens profiteerde met de 2e plaats. Ischa heeft veel geleerd en zich verdedigd met alles wat er nu in hem zit. Prachtig om te zien. Twee Turfracers op het podium, net naast het zo begeerde hoogste treetje maar toch blij met de goede prestaties. Nr. 78 Evy Mennen uit Helmond vinden we terug op de 12 plaats voor nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn die 14e werd. Nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne werd 19e en nr. 7 Rian Mennen uit Helmond deed het met haar 25e plaats van de 38 deelnemers ook prima.

STRIJD IN STANDAARDKLASSE WORDT IN LIESSEL BESLIST.

Na het malheur van een week eerder in Budel straalde nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel  enorme vastbeslotenheid uit om alsnog iedere kans op het kampioenschap te grijpen. Hij bekroonde die geweldige instelling met de dagzege in Neerkant op de voet gevolgd door zijn naaste belager nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel-Eik.  Alles is nog open, inclusief het kampioenschap 2011 voor Piet Jan. Dan zal a.s. zondag in Liessel alles op zijn plaats moeten vallen immers we hebben in Neerkant ook een ijzersterk crossende Maurice Teeuwen gezien. We hopen op een grote schare fanatieke fans want die kunnen misschien net dat stukje extra doen voor een super resultaat. Zeker is dat Piet Jan op scherp staat. Dat wordt een zenuwslopende, nagelbijtende  cross a.s. zondag in Liessel.

JAN VERHEES OOK DICHTBIJ ASUZ SUPERKAMPIOENSCHAP 2011.

Nr. 624 Jan Verhees uit Liessel gaat naast de inmiddels behaalde kampioenstitel in de Toerwagen klasse ook voor het Superkampioenschap Kever Standaard Toerwagens.

Jan zette een flinke stap in de goede richting door de Superfinale te winnen. Hij kan tijdens de laatste cross in Liessel met winst alsnog dat Superkampioenschap pakken. Bij de Toerwagengroep strandde Jan in de tweede manche in de middenberm waardoor hij ondanks winst in de eerste en de finale manche in de dag rangschikking op de 3e plaats terecht kwam. Nr. 629 Willem Jacobs uit Neerkant liet zich voor eigen publiek ook weer eens zien en dat bracht hem de 13e plaats in de eindrangschikking van de Toerwagens.

Bij de Kevers bleef nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn weer steken in de achterhoede met zijn 10e plaats.

NR. 177 RENS VAN DE HAAS UIT DEURNE OPPERMACHTIG BIJ SPRINTERS TOT 2 LTR.

Er was een groot deelnemersveld uit heel Nederland en dan staat daar die tengere crosser van de Turfracers midden tussen en laat ze allemaal een poepje ruiken. Genieten geblazen voor het talrijke publiek en natuurlijk een big smile op het stralende gezicht van een echte winnaar want dat is Rens. Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg had er in Neerkant wat meer moeite mee getuige zijn 8e plaats in de eindrangschikking.

A.S. ZONDAG 23 OKTOBER 2011 LAATSTE ASUZ CROSS IN LIESSEL.

DE CROSS VAN DE WAARHEID!

Slechts enkele kampioenschappen zijn reeds beslist. Veel zullen er zondag nog beslist worden en dat vereist van alle leden en medewerkers van a.c.c. De Turfracers maximale inzet en samenwerking.

Samen sterk dan kan iedereen genieten van een fantastische ASUZ seizoenafsluiting.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


Cross BUDEL op zondag 9 oktober 2011.

TURFRACER JAN VERHEES ASUZ KAMPIOEN 2011 BIJ DE TOERWAGENS.

We hebben het al vaak mogen schrijven op deze plaats. “Er staat geen maat op Jan Verhees” wat de concurrentie ook bedenkt . Jan is en blijft ongenaakbaar bij de Toerwagens. In Budel op zondag 9 oktober 2011 onderstreepte hij dat maar weer eens door alles te winnen wat er te winnen viel inclusief de Superfinale Kever – Standaard – Toerwagen klasse.

Jan is een groot kampioen en nu al is duidelijk dat hij enkele collega crossers heeft geďnspireerd om in de winter eens goed na te denken over de wijze waarop ze dichter bij Jan in de buurt kunnen komen. Er zijn plannen zo hoor je in de wandelgangen.

Nr 177 Rens van de Haas uit Deurne ijzersterke sprinter.

Rens heeft het hele seizoen bij de NK’s en Europokals gereden. Volgens eigen zeggen met wisselend succes. Mooi is het dat hij, nu de kans zich voordoet, ook bij de ASUZ aan de start staat bij de Sprinters tot 2 ltr. Wat hem meteen de dagzege oplevert. Het is een genot om hem in zijn bolide bezig te zien. Ook nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg kon hem niet bijhouden. Hans viel met zijn 4e plaats net buiten het podium. 

Commotie bij de Standaardklasse.

Groot was de woede bij nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel toen hij in de finale op onbehoorlijke wijze van de baan werd geknikkerd waardoor hem een zekere dagzege werd ontnomen. Nog ergerlijker was het voor hem en zijn talrijke fans dat er  geen consequenties voor de “dader” aan deze actie werden verbonden. Het was nog wel zo goed begonnen voor Piet Jan, immers hij werd 2e in de eerste en eerste in de 2e manche. Kat in het bakkie voor de finale zou je zeggen. Fatsoenlijk uitrijden en de dagzege is binnen. Nog belangrijker: Er wordt een stevige stap gezet richting het ASUZ kampioenschap 2011. Temeer daar zijn naaste concurrent nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel Eik hem echt niet bij kon benen . Hij eindigde ondanks alle malheur van Piet Jan slechts een p[laats boven hem in de dag eindrangschikking.  Piet Jan zal zich moeten herpakken en sportieve revanche moeten nemen in de nog resterende 2 crossen in Neerkant en dan de grote thuiscross en seizoen apotheose in Liessel. Wie weet zit een happy end er dan toch ook voor hem nog in. Wij duimen allemaal voor Piet Jan.

Jeugdcrossers hebben het moeilijk in Budel.

Nr. 76 Coen Mennen uit Helmond zal het als hoogst geplaatste in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2011 voor de Turfracers moeten doen. Een podiumplaats zit er nog steeds voor hem in maar dan moet hij beter gaan scoren dan in Budel want de 7e plaats is dan niet genoeg. Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselssteyn finishte nog 2 plaatsen boven hem en wordt steeds beter. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn werd 8e, direct gevolgd door nr. 78 Evy Mennen uit Helmond. Nr 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn startte een keer sterk en dat bracht hem tot de 15e plaats. De rij werd met een 20e plaats gesloten door nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne die mede door een valse start wat achterop raakte in de eindrangschikking.

Dat deed bij de Kevers ook nr. 229 Leo Janssen uit Ysselsteyn die berust in een ondergeschikte rol in dit seizoen 2011 wat hij vandaag met de 10e plek maar weer eens bevestigde.

 

Nog twee crossen te gaan. Zondag 16 oktober in Neerkant en een week later in Liessel, dan weten we hoe groot het Liesselse ASUZ 2011 kampioensfeest kan worden.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave


 

Cross Brouwhuis op zondag 18 september 2011.

 

OPNIEUW DUBBELSLAG VOOR PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL.

Wat was Piet Jan weer sterk in Brouwhuis op zondag 18 september 2011. Zijn grootste concurrent in de Standaardklasse nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel Eik begint er een beetje moedeloos van te worden. Hij kijkt steeds tegen die bumper van die vermaledijde Piet Jan aan. Die komt nu toch wel erg dicht bij het ASUZ kampioenschap 2011. Door ook de Superfinale Kever-Standaard-Toerwagens te winnen onderstreepte Piet Jan nogmaals de supervorm waarin hij momenteel verkeert. Clubmakker nr. 624 Jan Verhees raakte tijdens die Superfinale met zijn Toerwagen overigens buiten de baan waardoor hij op slag kansloos werd voor de overwinning, waarnaar hij zo sterk op weg leek te zijn. Piet Jan kon er begrijpelijkerwijs niet om malen.

 

JAN VERHEES NOG STEEDS KONING BIJ DE TOERWAGENS.

Jan rijdt strak en ijzersterk, verslapt geen moment en het maakt niet uit of hij van achteren of van voren start. Bij de eerste bocht verovert hij steeds de koppositie en dan ziet de concurrentie, hoe graag ze dat ook zouden willen, hem niet meer terug.

 

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG IN GEVECHT MET DE ZWARE BAAN BIJ DE SPRINTERS.

Hans had zijn dag niet in Brouwhuis. Of het aan de redelijk smalle baan lag of waar dan ook aan, hij kon zijn draai niet vinden waardoor ook zijn fameuze start niet uit de verf kwam. De derde plaats in de eindrangschikking in de klasse tot 2 ltr. was vandaag het maximaal haalbare.

 

TURFRACERS BLIJVEN JEUGDKLASSE DOMINEREN.

Je verwacht nr. 76 Coen Mennen zo dicht bij zijn woonplaats Helmond helemaal vooraan, maar dan zit hem alles tegen wat er maar tegen kan zitten. Hij valt stil, start slecht enz. Geen nood bij de Turfracers want zusje Evy neemt het met nr. 78 probleemloos over en scoort een prachtige 2e plaats achter de uitblinkende nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn. Het is een plezier om die jongelui bezig te zien. Nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn bleef met zijn 12e plaats Coen ook nog 3 plekken voor en nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne maakte een flinke salto in de eerste manche waardoor ze niet verder kwam dan de 39e plak in de eindrangschikking. Maar Chantal is natuurlijk wel een belangrijke ervaring rijker en daar is het bij de jeugdklasse dus ook om te doen. Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn had ook zijn dag niet en eindigde in het achterveld. Dat deed nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn overigens ook bij de Kevers

 

BALKENKLASSE OOK PROOI VOOR TURFRACERS.

Niemand minder dan nr. 826 Ralf Seijkens uit Liessel was de sterkste in deze startersklasse en vooral het gevecht met clubmakker nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel in de eerste manche mocht er wezen. De beslissing viel pas in de allerlaatste ronde in het voordeel van Ralf. Beiden lijken overigens rijp voor de overstap naar de Standaardklasse in 2012. Wie weet.

 

C.V. De Brouwhazen hadden het goed geregeld in Brouwhuis. Natuurlijk mede door de hulp van a.c.c. “De Turfracers” uit Liessel. Er zijn alweer nieuwe plannen gesmeed voor 2012, dus dat zit wel weer snor. Op 9 oktober is Budel aan de beurt, een week later gevolgd door Neerkant. De laatste ASUZ cross van 2011 wordt weer door “De Turfracers” georganiseerd in Liessel op een keiharde baan. Dat wordt een schitterende seizoensafsluiting met  veel spanning omdat op die dag nog zeker enkele kampioenstitels te verdelen zullen zijn. De clubleden steken dan weer gezamenlijk de handen uit de mouwen om zo het seizoen 2011 goed af te sluiten.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


www.brouwhazen.nl


ZONDAG 4 SEPTEMBER 2011.

TURFRACERS EXCELLEREN BIJ CROSS IN SIEBENGEWALD

 

Nr. 926 Piet-Jan Janssen uit Meijel rijdt de sterren van de Hemel in de Standaardklasse.

Piet-Jan is eigenlijk helemaal klaar voor het kampioenschap 2011 in de Standaardklasse. Dat heeft hij in Siebengewald laten zien. Er is slechts een probleem en dat is nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel Eik. Daar zal Piet-Jan tot de laatste seconde van de laatste cross van de ASUZ in het seizoen 2011 tegen moeten knokken, want ook Maurice is van hoog niveau. Wat Piet-Jan in Siebengewald echter liet zien stemt ook zijn talrijke schare fans zeer positief. Bovendien kan hij terugvallen op een ijzersterk team van monteurs. In Siebengewald vocht hij als een leeuw, stuurde strak, behield het overzicht, schuwde niet om risico te nemen en werd niet alleen beloond met de dagzege in de Standaardklasse, maar ook met de glansrijke zege in de winnaarsrace Kever-Standaard Toerwagenklasse. Het kon niet op, wat een feest na afloop.

 

Nr. 624 Jan Verhees uit Liessel weer superieur in Toerwagenklasse.

Jan is dit seizoen gewoon heer en meester in deze klasse. Het zal zeker tot volgend seizoen duren voordat de concurrenten een antwoord hebben gevonden op het geweld van Jan. In de winnaarsrace kwam Jan echter ook het pechduiveltje tegen waardoor hij daar naast de hoofdprijs greep. Geen probleem overigens want clubmakker Piet-Jan Janssen nam het probleemloos van hem over.

 

Turfracers EEN, TWEE en DRIE bij de Jeugdklasse.

Jawel, ze zijn weer helemaal terug aan het front en worden nog steeds iedere cross sterker. De traditioneel sterke Jeugdafdeling van De Turfracers. Vier volle groepen stonden aan de start met zo’n 60 deelnemers in totaal. Als je dan uiteindelijk bovenaan staat in de eindrangschikking ben je gewoon een kanjer. Dat geldt zeker voor nr. 76 Coen Mennen uit Helmond de glorieuze winnaar, die twee clubmakkers bij zich op het erepodium zag staan nl. nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn en nr. 78 zusje Evy Mennen uit Helmond. Wat een schitterend visitekaartje voor de club. Bovendien eindige nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn als 6e, nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne als 13e, nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn als 21e en wat verder naar achteren finishte ook nog nr. 7 Rian Mennen uit Liessel.

 

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg blijft punten sprokkelen bij de Sprinters tot 2ltr.

In Siebengewald behaalde  Hans de 3e plaats waarmee hij bovenin de strijd om het ASUZ kampioenschap blijft meedoen. Het is iedere keer weer boeiend om Hans met name bij de start bezig te zien waar hij vaak als een van de eersten weg is en de startbocht in duikt. Prachtig.

Nr. 177 Rens v.d. Haas uit Deurne stond ook aan de start. Technische problemen zorgden ervoor dat hij de finish niet haalde. Toch is het een lust om naar hem te kijken. Hij moet nog helemaal een worden met zijn sprinter maar je ziet in alles zijn vechtlust en stuurmanskunst. Dat gaat nog helemaal goed komen.

 

Op 18 september 2011 is A.C.C. De Turfracers weer mede organisator van de cross in Brouwhuis. Laten we er samen weer een top cross van maken door ons maximaal in te zetten en samen weer stevig de handen uit de mouwen te steken, want vele handen maken licht werk. Juist ja!

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave


Verslag autocross Kessel op 6-7 augustus

A.C.C. “DE TURFRACERS” UIT LIESSEL LEVERT TWEE SCHITTERENDE SUPER-KAMPIOENEN IN KESSEL.

Het gaat dan om nr. 624 Jan Verhees uit Liessel waarop helemaal geen maat staat. Jan domineert de Toerwagenklasse en ofschoon hijzelf bang was dat er vandaag echte concurrentie was komen opdagen uit België en met Turbo liet hij ze allemaal  met groot gemak de hakken zien. Dat hij door het winnen van de winnaarsrace Kever, Standaard, Toerwagens ook het Super Kampioenschap verovert, wordt dan al bijna vanzelfsprekend.

Ook nr. 629 Willem Jacobs uit Asten presteerde niet verkeerd met zijn 9e plaats in de eindrangschikking van de Toerwagens waar er zo’n 26 aan deelnamen.

Bij de Sprinters winnen is weer van een andere orde en dan komen we bij Hans Janssen uit Kronenberg nr. 107. Hans heeft een sterke cross gereden. Hij weet dat hij het van zijn start moet hebben  en die was vandaag in Kessel weer erg sterk. Bovendien weet hij de winst dan vast te houden en dat levert hem dan de derde plaats op in het dag klassement met 7 concurrenten in zijn klasse tot 2 ltr. Helemaal goud wordt het voor de club als ook Hans na de winst eerder van Jan in de winnaarsrace met de hoogste eer bij de sprinters gaat strijken; Superkampioen bij de Sprinters!

 FAMILIE VAN DE VOSSENBERG UIT  YSSELSTEYN SLAAT TOE IN KESSEL BIJ DE JEUGDKLASSE.

Waarschijnlijk is er flink aan de wagens gewerkt de afgelopen periode want wat waren ze ineens snel nr. 6 Jens en nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg. Zo snel dat ze prachtig naar respectievelijk de eerste en tweede plek in het dag klassement crossten. Het zat er al een tijdje aan te komen maar dan moet het nog maar blijken. Vanaf nu zal de concurrentie terdege rekening met ze houden.

Laten we niet vergeten dat ook nr. 76 Coen Mennen uit Helmond daarbij hoort die in Kessel  5e werd.

Ook opvallend was het sterke rijden van nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne die ineens op de 11e plek is terug te vinden. Iemand heeft eens goed naar haar wagen gekeken zou je zomaar kunnen denken.

Nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn en nr. 7 Rian Mennen uit Liessel eindigden wat verderop in de uitslag, maar er komen nog kansen genoeg.

 FLINKE COMMOTIE IN STANDAARDKLASSE NA WINST VAN NR. 904 MARISKA VERHEES UIT LIESSEL.

Met die overwinning was helemaal niets mis maar er schijnt qua inschrijving iets mis te zijn gegaan waardoor Mariska niet gerechtigd zou zijn geweest om in deze klasse te starten. Als dat zo is hebben de mensen bij de inschrijving toch iets gemist. Hoe dan ook, Mariska heeft laten zien dat ze het crossen nog steeds in de vingers heeft.

Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel eindigde als 7e en daar kan hij zeker niet tevreden over zijn. Hij gaat nog een paar hete crossmaanden tegemoet want dat kampioenschap 2011 moet en zal er komen. We zijn benieuwd.

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn heeft met een 7e plaats in Kessel misschien wel weer de stijgende lijn te pakken. Dat zou toch mooi zijn.

 

De volgende cross is in Siebengewald bij  “De Zilveren Vogels”  op zondag 4 september. De avond ervoor is ook weer, net als in Kessel, een prachtige Nachtcross met veel vermaak  en de mogelijkheid om te overnachten bij de baan. Meer info: http://www.dezilverenvogels.nl/

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


 

HORST , zondag 19 juni  2011

A.C.C. DE TURFRACERS STERK, ONDANKS REGEN EN WIND IN HORST.

De elementen werden manmoedig getrotseerd op zondag 19 juni 2011 aan het Peeldijkje in Horst. De baan lag er ondanks de regen van de afgelopen dagen prima bij en de buien die vandaag trachtten om de juiste Vaderdag sfeer te verpesten hadden verder geen vat op het toch nog opgekomen dappere publiek.

 COEN MENNEN DOET WEER VOORAAN MEE BIJ DE JEUGDKLASSE.

Helmondse Coen reed erg sterk in Horst. Zijn nr. 76 prijkte fier op het een na hoogste podiumplekje bij de prijsuitreiking. Het is goed dat de Turfracers weer meedoen in de Jeugdklasse waar de club in het recente verleden al zo’n goede prestaties geleverd heeft. Ook nr. 78, zus Evy Mennen haalde met haar 8e plaats weer punten binnen. Nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn werd 14 en nr. 1 Chantal v.d. Putten begint steeds beter te wennen gezien haar 27e plaats, niet slecht in een veld van 44 starters. Nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn en nr. 6 Jens v.d. Vossenberg deden op de moeilijke baan in Horst ook weer belangrijke ervaring op.

 NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL DE ABSOLUTE BAAS IN DE STANDAARDKLASSE.

Op en magistrale manier croste Piet Jan vandaag in beide manches naar de overwinning en toen hij ook de finale nog op zijn naam schreef kon zijn dag helemaal niet meer kapot. Piet Jan reed geconcentreerd en hard. Je ziet waar dat toe leidt. Prachtig om te zien. 

OOK JAN VERHEES UIT LIESSEL, NR. 624, ONGENAAKBAAR BIJ DE TOERWAGENS.

We schreven het al eerder. Jan Verhees rijdt regelrecht naar het ASUZ kampioenschap Toerwagens 2011 en naar het Superkampioenschap 2011 bij de kevers-standaard en toerklasse. Jan is met dit super materiaal niet te kloppen vooral niet omdat Jan natuurlijk ook nog beschikt over enorm veel cross kwaliteiten.

 Bij de Kevers eindigde nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn op de 11e plaats. Lei blijft maar zoeken naar de juiste afstelling van zijn Kever. Op de een of andere manier lukt het nog maar steeds niet om het onderste uit de kan te halen. Zo heb je wel telkens een doel om dat te verbeteren als drijfveer. 

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG BLIJFT EREPLAATSEN VERZAMELEN BIJ DE SPRINTERS TOT 2 LTR.

In Horst werd hij weer erg sterk derde. Vooral door zijn goede starts weet hij in dit sterke deelnemersveld te overleven en belangrijke punten voor het kampioenschap 2011 te sprokkelen.

 Jens van de Vossenberg startte bij de cross karts en deed erg veel ervaring op. Hij zal nog wat tijd nodig hebben om aansluiting te vinden bij de echte snelle mannen. 

RALF SEIJKENS  EN TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL DOMINEREN DE BALKENKLASSE.

Als Ralf en Twan aan de start staan kent de concurrentie al vaak bij voorbaat de uitslag. Een… Ralf, Twee….. Twan of andersom.

 

We kijken met belangstelling uit naar het volgende cross evenement en dat is het cross weekend in Kessel met de beruchte nacht van Kessel op 6 en 7 augustus 2011. De Turfracers zullen er beslist weer bij zijn en de club weer alle eer aan doen.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


 

ZONDAG 24 APRIL 2011 IN KESSEL

GESLAAGD DEBUUT SPRINTER 177 RENS VAN DE HAAS UIT DEURNE IN KESSELSE CROSS.

Misschien denken er nu mensen “waar heeft hij het over?”. Immers Rens werd een na laatste in de sprintklasse tot 2 ltr. Is dat dan zo bijzonder. Ja, dat is het, niet die klassering maar vooral de manier waarop Rens zich voor het eerst in zijn spiksplinternieuwe sprinter liet zien. Hij won zijn allereerste manche op indrukwekkende wijze. De concurrentie keek bewonderend toe en kon er niets aan doen. De tweede manche won Rens ook, maar hij werd uit de uitslag gehaald omdat hij geen lijn gehouden had na de start. Kon Rens daar wat aan doen als je zo fel van start gaat dat de twee voorwielen ver los komen van de grond, als een raket steeg hij nog net niet op. Ja, dan kan het voorkomen dat je van je lijn afwijkt. Wat maakt het allemaal uit. Rens mag terug kijken op een schitterend debuut. A.s. zondag zal hij met zijn team de ervaringen van Kessel omgezet hebben in wat technische aanpassingen en dan zullen we wel zien hoe het er dan voor staat. De concurrentie zij gewaarschuwd.

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg voorin te vinden.

Vorige week in Ysselsteyn moest Hans de strijd buiten zijn schuld staken en dat heeft hem goed gedaan, want in dezelfde klasse waar Rens van de Haas debuteerde veroverde Hans de 3e plaats in de dag rangschikking. Hans startte ijzersterk en wist tot de finish voorin mee te strijden, prachtig om deze Turfracer zo bezig te zien en wie hem kent weet dat hij weer veel punten sprokkelt voor zijn uiteindelijke doel: Kampioen 2011 bij de Sprinters tot 2ltr.worden door constant te rijden en puntjes te scoren. Benieuw hoe groot de concurrentie uit eigen Turfracer gelederen (Rens!) nog gaat worden.

Nr. 77 Rens van de Haas uit Deurne verslagen  bij de crosskarts.

Inderdaad Rens had andere zorgen in Kessel, toch veroverde hij de 2e plek en ook hier was tegenslag in de finale debet aan het feit dat hij de overwinning miste. Dat doet overigens niets af een de sterke eindzege van Rens’ grootste concurrent dit seizoen nr. 10 Kevin Lichtenberg uit Koningsbosch. Nr. 1 Mark van de Vossenberg uit Ysselsteyn wordt iedere week sterker en constanter. Dat bewees hij in Kessel met de 8e plaats in de eindrangschikking.

Piet-Jan Janssen uit Meijel weer sterk in de Standaardklasse.

Piet-Jan met nr. 926 ging in de eerste manche weer de mist in door verzeild te raken in een grote opstopping. Wie weet wat er anders nog meer voor hem in gezeten had dan de prima 3e plaats over all in Kessel want je wint echt geen finale als je niet voldoende klasse in huis en onder die motorkap hebt.

Nr. 78 Evy Mennen uit Helmond weer de sterkste Turfracer bij de Jeugdklasse.

Evy gaat het steeds beter doen. Vandaag werd zij 6e en met nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn op de 10e  plaats blijven zij de Turfracers toch mee laten tellen in de Jeugdklasse. Nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn werd 16e, nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn werd 21 en de rij Turfracers werd gesloten door de toch wel tegenvallende 34e  plaats voor nr. 76 Coen Mennen uit Helmond. Dit is een plaats die absoluut geen recht doet aan de kwaliteiten van Coen. Er zal flink gesleuteld worden om dit a.s. zondag 1 mei in Overloon meteen weer recht te zetten.

Misschien lukt het nr. 299 Lei Janssen uit Ysselsteyn dan ook om nog verder op te schuiven naar de middenmoot bij de Kevers. In Kessel waren er duidelijk vorderingen te zien.

 A.s. zondag staan we weer samen met alle Turfracers om 11:30uur aan de start in Overloon.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


ZONDAG 17 APRIL 2011 IN YSSELSTEYN

TURFRACER JAN VERHEES DEELT KNOCK OUT UIT  BIJ DE TOERWAGENS.

 Jan liet op de NK baan in Ysselsteyn zien welke snelheid hij kan ontwikkelen op een baan van 600m. lengte en een gemiddelde breedte van 30m.

De Toerwagens worden dan ook  gedomineerd door nr. 624 Jan Verhees uit Liessel. Er is geen kruid tegen hem gewassen, de bouw valt al direct op doordat het net geen verlaagde Kever is en de snelheid is zo groot dat zelfs de moeilijke baanligging geen beletsel is om van de ene overwinning naar de andere te crossen. Ook de winnaarsrace Toer-Kever en Standaardklasse  werd weer een prooi voor Jan. De concurrentie ontwikkelt een onderlinge strijd die gericht is, juist ja, op de tweede plaats

Nr. 107 Hans Janssen uitgevallen na flinke crčche.

Buiten zijn eigen schuld kwam Hans met zijn sprinter dwars op de baan te staan met nogal wat schade waardoor hij niet meer verder kon crossen en de middag voor hem qua crossen gedaan was. Dat wordt sleutelen en schade herstellen om er a.s. zondag op eerste paasdag in Kessel weer te staan.

Fantastische gevechten bij de cross karts mede dankzij nr. 77 Rens v.d. Haas uit Deurne.

Rens vliegt er iedere manche weer op als een bok op de haverkist, om maar eens een oud volksgezegde te gebruiken. Dat leidt tot schitterende gevechten op de baan waar het publiek met volle teugen van geniet. In Ysselsteyn moest Rens nipt het onderspit delven tegen nr. 10 Kevin Lichtenberg uit Koningsbosch die al net zo tekeer kan gaan. Onder nr.1 doet Mark v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn ook mee in deze klasse. Mark finishte als 9e, maar veel belangrijker is dat hij zich steeds beter thuis begint te voelen in dit geweld. Resultaten kunnen dan niet lang uitblijven.

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn weer bij de eerste 10 Kevers in Ysselsteyn.

Of dit het begin is van een stijgende lijn iks nog even afwachten, maar wie weet vindt Lei zijn vorm van enkele jaren geleden terug en dan gaan we zeker weer meer van hem horen.

Nr. 926 Piet Jan Janssen bij de top in de Standaardklasse.

In Ysselssteyn reed Piet sterk en bekeken. Dat leverde hem de 2e plaats op in de dag rangschikking en natuurlijk weer de nodige punten voor het ASUZ kampioenschap. Jammer dat uitgerekend zijn grootste concurrent nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel-Eik wist te winnen waardoor die toch weer wat van Piet wegliep in die race om het ASUZ kampioenschap 2011. Maurice is in deze klasse kampioen 2010 en doet er alles aan om die titel te prolongeren. Voor Piet-Jan zaak om daar een stokje voor te steken.

Nr. 76 Coen Mennen uit Helmond mist podium bij de Jeugdklasse door uitvallen in de finale.

Het zat niet mee voor de zeer sterk crossende Coen. In de finale was hij volop bezig met de strijd om de voorste plaatsen toen hij stil kwam te staan, waardoor hij in de einduitslag niet verder kwam dan de 8e plaats. Prachtig was het om te zien hoe zusje Evy met nr. 78 het meteen van broerlief over nam en zich nadrukkelijk in de strijd voorin ging mengen met de 5e plaats als resultaat. Ook nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn begint steeds beter zijn draai te vinden en dat is te zien aan het opschuiven in de einduitslag waar hij een 11e plaats pakte. Nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn werd 29e, nr. 01 Chantal v.d. Putten uit Deurne werd 34e en als 35e eindigde nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn.

Balkenklassers uit Liessel blijven winnen.

Nr. 826 Ralf Seykens uit Liessel stond weer op de hoogste trede en zijn clubmakker 840 Twan van Gaal uit Liessel werd tweede. Als dat geen reclame voor de Turfracers is.

 

A.c.c. “’t Veule” uit Veulen had het goed voor elkaar op deze NK baan waar op 8 mei 2011 heel crossend Nederland aanwezig zal zijn als er een officiële NK wedstrijd wordt gecrost.

De Turfracers trekken op eerste paasdag naar Kessel waar The Blue Birds de vierde cross in successie van het ASUZ seizoen 2011 organiseren. Alle Turfracers wensen wij daar weer veel succes!

Make us proud!

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


10 APRIL 2011 SPELEN IN DE LIESSELSE ZANDBAK.

Prachtig bijna ’s zomers weer zorgde ervoor dat de baan in Liessel drukbezocht werd. De baan was een echte zandbaan en dat zorgde ervoor dat de machinisten op de onderhoud machines hard moesten werken deze middag om de baan berijdbaar te houden. Zij kweten zich perfect van deze taak en de tractorchauffeurs deden de rest.

Veel stuurmanskunst en lef werd er verlangd van de crossers die desondanks erg vaak onderuit gingen bij de meest sensationele salto’s waar het talrijke publiek dan weer volop van genoot.

Nr 107 Hans Janssen uit Kronenberg handhaaft zich knap bij de sprinters.

Hans werd 2e in het dag klassement bij de sprinters tot 2 ltr. en dat is een puike prestatie gezien de zware concurrentie in deze spannende groep die telkens tot op de grens gaat. Het publiek kan hier enorm van genieten en houdt vaak de adem in.

Nr. 77 Rens van de Haas uit Deurne doet weer mee om kampioenschap bij de cross karts.

Na een mindere start in Horst was Rens er in Liessel, weer helemaal bij. Hij leverde schitterende gevechten vol sensatie en dat bracht hem de uiteindelijke overwinning voor nr. 36 Orry Lichtenberg uit Koningsbosch en nr. 85 Mike Welles uit Siebengewald. Ook nr. 1 Mark van de Vossenberg uit Ysselsteyn presteerde met zijn 8e plaats in de eindrangschikking prima.

Nr. 624 Jan Verhees uit Liessel niet te kloppen bij de Toerwagens.

Er staat geen maat op Jan met zijn Kever, ofschoon de concurrentie dit seizoen toch echt wel sneller lijkt geworden. Jan weet altijd dat gaatje te vinden vanaf de start waardoor hij ook als hij achteraan moet starten binnen een mum van tijd de kop in handen heeft. Ook dat is een kwaliteit die lang niet iedereen bezit. Zijn overwinning in de winnaarsrace gaf de dag voor Jan nog een extra  gouden randje.

Nr 926 Piet Jan Janssen uit Meijel vaak te gretig.

Je zou zeggen dat bestaat toch niet want je kunt niet gretig genoeg zijn. Maar bij Piet Jan ligt dat net iets anders. Hij heeft een wagen waarmee hij zeker kan winnen en dat wil hij zo graag dat hij zich vak in de nesten werkt door net iets over de streep te gaan. Daar geniet het publiek dan volop van maar Piet Jan baalt natuurlijk verschrikkelijk. Vandaag kwam deze karakter crosser mede daardoor niet verder dan de 6e plaats. Toch gaat dat goedkomen met Piet Jan misschien a.s. zondag in Ysselsteyn al.

Nr 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn heeft het lek nog steeds niet boven. Ook voor eigen publiek lukte het Lei niet om echt mee te doen om de bovenste plaatsen bij de Kevers.

Nr. 76 Coen Mennen uit Helmond triomfeert voor eigen publiek in de Jeugdklasse.

Vorige week schreven we al hoezeer wij Coen gemist hadden in Horst en in Liessel leverde hij ons daarvoor het bewijs. Strak sturend reed hij naar de overwinning. Vooral de wijze waarop hij de finale won was indrukwekkend. De Turfracers doen weer mee bij de Jeugd en zo hoort dat ook. Nr. 6 Jens van de Vossenberg uit Ysselsteyn wordt steeds beter getuige zijn 6e plaats, direct gevolgd door nr. 78 Evy Mennen uit Helmond. Nr 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn werd 9e, nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne 21e , nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn 28 ,  nr.7 Rian Mennen eindigde op de 33e plaats. Toekomst genoeg dus voor de Turfracers.

Ralf Seijkens uit Liessel wordt 2e bij de Balkenklasse en nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel moest met de 6e plaats genoegen nemen.

Deurnes burgemeester Dhr. Mak positief over autocross in prominenten speech.

Dhr. Mak gaf duidelijk blijk van zijn sympathie richting autocross door de prominentenrit te starten na zijn toespraakje waarin hij duidelijk aan gaf plezier te beleven aan hetgeen hij tot dan toe van de cross gezien had. Hij hoopte natuurlijk dat zijn wethouder Dhr. Jasper Rageti zou winnen, maar hij had toch kunnen weten dat er maar eentje gewend is om voorop te gaan en dat is de Prins Carnaval van Liessel Frank Joosten. Prins Frank won met overmacht, maar dat was niet belangrijk, de deelnemers inclusief meneer Pastoor hadden de grootste lol en dat is net zo belangrijk in het leven dan winnen.

Turfracers proficiat met deze goed geslaagde cross dankzij eendrachtige samenwerking van de leden.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave


Verslag cross Horst zondag 3 april


SEIZOEN 2011 AARZELEND VAN START BIJ DE TURFRACERS.

Het nieuwe ASUZ cross seizoen werd gestart in Horst, waar a.c.c. “De Paradijsracers” uit Melderslo op zondag 3 april een prachtige baan had geprepareerd. Het was een groot en breed vierkant met afgeronde hoeken. Je kon a.h.w. het gas erop houden. Ware het niet dat de regen die na zo’n 10 manches gestaag begon te vallen de baan veranderde in een erg zwaar traject waar het ploeteren was om erdoor te komen. Tegen het Einde werd het weer droog en dat was weer meteen te merken aan de grotere snelheid.

Piet-Jan Janssen uit Meijel in grootse vorm.

Direct al stond hij er om aan te knopen bij het sterke einde van het seizoen 2010. Piet-Jan leverde spannende gevechten met de ASUZ kampioen Standaardklasse 2010 nr. 246 Maurice Teeuwen uit Kessel-Eik. Hij schreef een manche op zijn naam en liet het publiek volop genieten door zijn niets ontziende rijstijl. Alles of niets is het motto van Piet-Jan. Dat zal a.s. zondag bij de cross in Liessel niet anders zijn. Iets om naar uit te kijken. In Horst werd hij 2e algemeen en veroverde hij het super kampioenschap door de winnaarsrace Kever-Standaard-Toerwagens op zijn naam te schrijven.

Mariska Verhees uit Liessel pakt eerste punten bij de Toerwagens.

Met nr. 624 weerde zij zich uitstekend tussen het mannengeweld. Mariska is na de derde plek algemeen ook helemaal klaar voor de thuiscross a.s. zondag in Liessel.

Hans Janssen opent sterk met 3e plaats bij de sprinters tot 2 ltr.

Voor het publiek is de verandering bij de sprinters puur genieten. Immers de groepen tot en boven 2 ltr. starten niet meer apart, maar juist bij elkaar in een groep, waar van alles gebeurt. Het publiek staat van start tot finish te smullen langs de kant. Hans bleef dankzij zijn handelsmerk, de sterke start, in dit geweld knap overeind.

Nr. 77 Rens v.d. Haas uit Deurne nog niet in topvorm.

In 2010 was Rens tot aan de laatste cross in een spannend gevecht om het kampioenschap 2010 gewikkeld. Nu start iedereen weer op nul en het moet gezegd dat Rens het nog niet helemaal heeft als we op zijn 8e plek algemeen af moeten gaan. Nr. 1 Mark v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn deed het met de 10e plek algemeen naar behoren. Er zit nog veel rek bij Mark die samen met broer Jens een team vormt.

Turfracers niet voorin bij Jeugdklasse.

Misschien dat daar verandering in komt als Coen Mennen er weer bij is. Vandaag ontbrak de hele familie Mennen uit Helmond. Dat zal in Liessel a.s. zondag hopelijk anders zijn. In Horst werd de eer hoog gehouden door nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn die 15e werd, nr. 6 Jens v.d. Vossenberg (23e), nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne (30e) en nr. 2 Ischa v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn (35e)

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn nog achterin bij de Kevers.

Lei zal nog weleens achter de oren krabben om erachter te komen wat hij moet doen om binnen een week tot de thuiscross in Liessel wel aansluiting bij de eersten te kunnen vinden, want eigenlijk is een 14e plek toch ver beneden zijn kunnen.

Balkenklasse wordt gedomineerd door Turfracers.

Ze zochten elkaar telkens op nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel en nr. 826 Ralf Seijkens uit Liessel. Ze maakten er een boeiend onderling gevecht van waar de rest slechts van afstand naar kon kijken. Stuivertje wisselen aan de kop was het tussen deze twee crossers waarvan Twan de dagzege veroverde met Ralf op zijn hielen.

 

A.s. zondag 10 april 2011 is de grote thuiscross van De Turfracers. Daar maken we samen een groot succes van. Er valt veel te genieten voor het publiek van prachtige autocross sport. Wij vertrouwen erop dat al onze leden zich voor 100% inzetten en dat alle taken tot in perfectie worden uitgevoerd. Dan smaakt dat gezamenlijk pilsje na afloop pas echt lekker.