2010

                   ASUZ KAMPIOENEN 2010 BIJ DE TURFRACERS.                 

  De vlag kan trots uit want er kan gefeest worden bij de Turfracers.  

NR. 624 JAN VERHEES UIT LIESSEL VEROVERT MET OVERMACHT TITEL IN DE TOERWAGEN KLASSE.

Jan was gewoonweg niet te houden. Vanaf de start liet hij de hele concurrentie de hielen zien. Het maakte niet uit of hij bij die start vooraan of achteraan stond. Meestal ging hij al als eerste de eerste bocht in, om vervolgens zijn voorsprong gestaag uit te bouwen.

NR. 629 WILLEM JACOBS UIT ASTEN-HEUSDEN MAAKT TURFRACER SUCCES COMPLEET MET 2E PLAATS BIJ DE TOERWAGENS.

Willem flikte het hem weer. Door zijn klasse wist hij grote concurrent nr. 688 Mike Wellse uit Siebengewald met slechts 2 puntjes voorsprong naar de 3e plaats te verwijzen. Dat toont karakter en ook kwaliteit.

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG KAMPIOEN 2010 BIJ SPRINTERS TOT 2 ltr.

Dat is het loon van constant rijden en scoren, een heel seizoen lang met zelfs winst in Brouwhuis en dan kan het kampioenschap toch zo lekker aanvoelen. Clubmakker René Veldhuyzen uit Grashoek deed de Turfracers ook alle eer aan met 2 tweede plaatsen bij de Sprintklasse tot en boven de 2 ltr. Een dubbele Vice Meister dus eigenlijk.

NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL VECHT ZICH ALSNOG OP HET PODIUM BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Wat heeft hij ons schitterend geboeid met zijn sterke crossen tijdens de laatste seizoens crossen. Altijd op het randje, alles of niks. Een laat ontdekt technisch mankement was er de oorzaak van dat hij bij de seizoenstart zo vaak in de problemen kwam, anders had hij het beslist nog verder geschopt dan de uiteindelijk 3e plaats in het ASUZ kampioenschap 2010.

CROSS KARTS HELE SEIZOEN SPANNEND DANKZIJ TURFRACER NR. 77 RENS V/D/ HAAS UIT DEURNE.

In de allerlaatste cross in Liessel glipte het kampioenschap Rens uit de vingers doordat hij in de eerste manche strandde op een achterblijver. Zo weinig is er nodig als het gaat om wel of niet kampioen worden. Zijn 2e plaats is er echter een om trots op te zijn als club en ook het publiek heeft vaak genoten van schitterende gevechten met zijn grote rivaal en uiteindelijk kampioen Tiny v/d Heyden uit Geffen. Nr. 75 Jan v/d Haas uit Deurne werd tijdens de laatste crossen door pech achtervolgd. Toch mag ook zijn 6e plaats overall er zijn. Nr. 35 Marie Sleger uit Vlierden deed slechts sporadisch mee.

KEVERSEIZOEN 2010 VOOR NR. 229 LEI JANSSEN UIT YSSELSTEYN OM GAUW TE VERGETEN.

Lei zal ongetwijfeld zijn plannen voor 2011 klaar hebben liggen want nog zo’n seizoen past helemaal niet bij hem. Daarvoor heeft hij veel teveel klasse. We zijn erg benieuwd.

TURFRACER JEUGD HEEFT VEEL GELEERD IN 2010.

Nu eens geen jeugdkampioen bij de club, maar wel aanstormend talent. De hoogste klassering werd behaal door nr. 78 Evy Mennen uit Helmond met de 7e plaats. Willem Janssen uit Ysselsteyn, Coen Mennen uit Helmond, Jens v/d Vossenberg uit Ysselsteyn, Chantal v/d Putten uit Deurne, Rian Mennen uit Liessel, ze weten waaraan gewerkt moet worden. Het zou zo maar kunnen dat 2011 het jaar van de grote doorbraak wordt van enkele van deze grote Turfracer talenten.

 

Tijdens het druk bezochte Kampioenshuldigingsfeest 2010 in The Pilot in Ysselsteyn op 30 oktober 2010 werd groots uitgepakt met prachtige bekers, bloemen en Champagne. De kampioenen op de schouders in polonaise door de zaal. Vriendschap en veel gezelligheid onder elkaar en veel plannen voor het seizoen 2011 waarbij uiteraard de Turfracers weer volop van de partij zullen zijn. 

 

 

 


 

Klik voor google maps

SPANNENDE AFSLUITING ASUZ SEIZOEN 2010 IN LIESSEL.

Het herfstweer zorgde voor een fris windje rond de baan die in driehoekvorm was aangelegd door A.C.C. De Turfracers op deze zondag de 17e oktober 2010. Gelukkig brak de zon af en toe ook even door met een vette, dankbare knipoog richting organisatie.

NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL GLORIEUS WINNAAR STANDAARDKLASSE.

Door winst in de 2e en finale manche  was Piet Jan niet meer in te halen door de concurrentie, die trouwens toch meestal slechts de achterkant van zijn Standaardwagen te zien kregen. In deze vorm zou Piet Jan onbedreigd naar het ASUZ kampioenschap 2010 gecrost zijn. Maar helaas werden er in het begin van het seizoen teveel punten verspeeld toen hij nog hard op zoek was naar zijn huidige super vorm.

Bij de Kevers kwam nr. 229 Lei Janssen tot de 8e plek. Lei zal beslist al in zijn hoofd met het seizoen 2011 bezig zijn want eigenlijk is hij een crosser die altijd mee moet doen om de eerste plaatsen. Dat heeft hij in het verleden meermaals bewezen.

NR. 624 JAN VERHEES ASUZ KAMPIOEN 2010 BIJ DE TOERWAGENS.

Nadat Jan vorige week zijn computer kapot had moest hij in Liessel met zijn reserve wagen aan de bak. Dat deed hij zeer verdienstelijk en als hij in de eerste manche niet vast was komen te zitten zou hij wellicht nog verder gekomen zijn dan de 3e plaats in het dag klassement. Nr. 629 Willem Jacobs uit Asten-Heusden veroverde de 6e plaats en we zullen binnenkort weten of dat genoeg is voor een podiumplaats bij het ASUZ kampioenschap 2010.

DE JEUGDKLASSE GLIPT DE TURFRACERS UIT HANDEN.

Jarenlang waren Turfracers voorin te vinden bij de strijd om het NK Jeugd maar dit jaar lag dat veel moeilijker. In Liessel was nr. 78 Evy Mennen uit Helmond met de 13e plaats de best geklasseerde Turfracer, direct gevolg door nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn.

Nr 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne werd 20e en nr. 7 Rian Mennen uit Liessel werd 26e. Wat wel opviel was de snelheid die in de wagen van nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn zit, als Jens die eenmaal goed in zijn greep krijgt kunnen we aan hem nog veel plezier beleven.

Over nr. 76 Coen Mennen uit Helmond kan van alles worden gezegd maar feit blijft dat ook in Liessel weer af en toe te zien was hoe groot het talent van Coen in feite is. Dit seizoen is dat er niet echt goed uit gekomen. Soms leek het wel of de duvel er zelf mee speelde zo vloog Coen soms letterlijk uit de wedstrijd. Toch is deze jonge garde Jeugdcrossers veelbelovend. Er is veel ervaring opgedaan en vroeg of laat vertaalt zich dat weer in goede prestaties zoals dat bij echte Turfracers hoort.

HANS JANSSEN ASUZ KAMPIOEN BIJ DE SPRINTERS TOT 2 LTR.

Weer heeft Hans bewezen dat je door constant te rijden regelmatig punten kunt sprokkelen en als dan de grootste concurrent René Veldhuysen uit Grashoek het beslissende kampioensgevecht moet missen omdat zijn sprinter verkocht is levert die stijl van Hans terecht het kampioenschap op. Alle reden voor een feestje bij de Turfracers.

NR. 77 RENS V.D. HAAS UIT DEURNE VERSPEELT KAMPIOENSKANSEN CROSS KARTS IN EERSTE MANCHE.

Rens had alle kansen en gezien het sterke crossen een week eerder in Heusden waren er gerede kansen om de 3 punten achterstand die hij nog had op nr. 37 Tiny v.d. Heyden uit Geffen in Liessel weg te poetsen. Totdat die vervaarlijke bocht in de eerste manche een einde maakte aan alle illusies. Rens knalde op een achterblijver en kon niet meer weg komen. Helaas mochten overwinningen in de 2e manche en de finale hem niet baten want de concurrent bleef ook scoren. Jammer voor Rens maar wel knap om je kracht na zo’n tegenvaller alsnog te tonen. Dat getuigt van karakter.

BALKENKLASSE SPEELTUIN VOOR TURFRACERS.

Nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel voelt zich als een vis in het water in deze klasse. Je ziet gewoon de lol die hij beleeft aan het crossen in deze groep. Hij neemt risico’s, dolt soms wat met zijn concurrenten en uiteindelijk wordt hij 2e in het dag klassement. Bij hem op het podium staat dan ook nog clubmakker nr. 826 Ralf Seijkens uit Liessel te stralen en ook nr. 836 Johan v.d. Eijnden uit Liessel is trots op zijn 4e plaats. Alle reden voor een kleine afterparty direct na de cross tijdens de prijsuitreiking samen met de overige Turfracers want het was goed geregeld in Liessel.

De kampioenen worden groots gehuldigd op zaterdag 30 oktober in The Pilot in Ysselsteyn. Traditioneel een huldiging waarbij feest wordt gevierd, lekker wordt gegeten en gedronken en de eerste plannen voor 2011 alweer worden gesmeed. Alle informatie vind je op: www.asuzcross.nl

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

HEUSDEN Zondag 10 oktober:  PRIMA DAG VOOR DE TURFRACERS.

A.C.C. De Peelracers uit Neerkant hadden een prima baan aangelegd in Heusden met chicane en een lang recht stuk naast 2 heel zware extra bochten. De maïs was er net af en de grond daardoor nog los. De eisen die aan stuurmanskunst werden gesteld waren erg hoog en de conditie moest goed zijn om het manche na manche vol te kunnen houden.

ZINDERENDE MANCHES BIJ CROSS KARTS WAAR SPANNING VANAF DROOP.

De strijd om het ASUZ kampioenschap 2010 gaat tussen nr. 37 Tiny van der Heyden uit Geffen en  nr. 77 Rens van de Haas uit Deurne. Alles werd er uit de kast gehaald en Tiny begon met een lichte voorsprong aan de finale. Daar sloeg echter Turfrracer Rens ongenadig hard toe. Hij wachtte geduldig totdat in de 4e ronde de kans zich voor deed om in een beweging op te schuiven van de 4e plek naar de kop die hij vervolgens niet meer af stond. Tiny was de zenuwen niet de baas en wat hij ook probeerde, hij kwam niet verder dan de 6e plaats in de finale en 3e over all. In Liessel zal a.s. zondag de beslissing vallen over het kampioenschap. Het verschil is enkele punten. Wij wensen vanaf hier Rens alle succes en zullen hem met z’n allen van harte steunen a.s. zondag in Liessel. Nr. 75 Jan v.d. Haas uit Deurne had teveel technische problemen om een rol van betekenis te kunnen spelen.

JEUGDKLASSE KENT PODIUM ZONDER TURFRACERS.

Dat is lang geleden maar deze baan stelde zo’n specifieke eisen aan mens en machine dat met name een te hete motor ervoor zorgde dat nr. 76 Coen Mennen uit Helmond in de finale moest afhaken. Jammer want hij won wel de 2e manche van zijn groep. Nr. 78 Evy Mennen uit Helmond kampte ook met problemen waardoor een 11e plaats nog best redelijk was. Voor nr. 6 Jens van de Vossenberg uit Ysselsteyn, nr. 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne en nr. 7 Rian Mennen uit Liessel is iedere cross nog steeds onderdeel van een leertraject dat hen uiteindelijk naar hoge klasseringen moet leiden.

NR 229 LEI JANSSEN WEER IN DE PICTURE BIJ KEVERS.

Alleen pech in de finale hielden Lei van het erepodium af. Zijn 3e plaats in de eerste manche zag er erg sterk uit en geeft maar weer eens aan dat je Lei nooit kunt afschrijven. Wie weet heeft hij nog een mooie verrassing in petto voor de laatste cross van dit seizoen in de eigen achtertuin in Liessel.

NR. 926 PIET JAN JANSSEN UIT MEIJEL GROTE TRIOMFATOR IN DE STANDAARDKLASSE.

Piet Jan deed het weer op geheel eigen wijze en dat is voor het publiek prachtig om te zien. Hij knalt erin alsof zijn hele leven ervan afhangt. Dat loopt soms verkeerd af maar soms ook heel goed. In Heusden was het dat laatste. Piet Jan won op overweldigende manier en ontving met een echte big smile het applaus van zijn talrijke fans. Een podiumplaats bij het ASUZ kampioenschap 2010 zit er zeker in voor hem.

NR. 27 RENÉ VELDHUYZEN UIT GRASHOEK VERSLIKT ZICH BIJ SPRINT BOVEN 2 LTR.

Vooral in de finale had René het even helemaal niet meer. Nadat hij in de hitte van de strijd even getoucheerd werd wist hij ternauwernood uit de greppel te komen om 50 meter verder alsnog op het binnenterrein te stranden. Meer dan een 3e plaats zat er daardoor voor hem niet in. Bij de klasse tot 2 ltr. stuurde hij strak naar de tweede plaats gevolgd door clubmakker nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg die de grote pech had dat hij bij de start van de 2e manche bovenop een stilstaande wagen knalde die hij onmogelijk kon ontwijken.

TOERWAGENS HET VISITEKAARTJE VAN DE TRUFRACERS.

Op de plaatsen een en twee  van het ASUZ kampioenschap 2010 vinden we 2 Turfracers aan de top.

Nr. 624 Jan Verhees uit Liessel voert de lijst aan en is echt te sterk voor de concurrentie. In Heusden werd hij slechts van de overwinning af gehouden door een defecte computer in de finale. Tweede staat nr 629 Willem Jakobs uit Asten- Heusden die in Heusden met een 3e plaats over all finishte en daardoor toch nog uit moet kijken dat hij zijn fraaie 2e plek in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2010 niet op het nippertje gaat verspelen aan de winnaar in Heusden nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald.

TURFRACERS SPREKEN WOORDJE MEE IN BALKENKLASSE.

Nr. 826 Ralf Seikens uit Liessel  won beide groepsmanches en kon slechts door een salto in de finale, terwijl op kop lag, van de dagzege worden afgehouden. Ook nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel deed het opvallend goed met 2 tweede plaatsen in de 2e manche en de finale. Nr. 865 Johan van den Einde uit Liessel werd 2e in de eerste manche en 11e in het dagklassement. De uitdaging ligt natuurlijk a.s. weekend als de thuiscross wordt verreden. Het is de laatste ASUZ cross van het seizoen 2010 en de meeste beslissingen voor de kampioenschappen 2010 moeten daar nog vallen. Dat wordt enorm genieten voor de echte cross liefhebbers want alles zal uit de kast gehaald moeten worden in alle klassen. Daar wil je toch zeker bij zijn. Vanaf hier wensen wij onze Turfracers veel succes in hum gevecht om podiumplaatsen. Tot de 17e oktober allemaal, samen de schouders eronder voor een fantastische seizoen afsluiting 2010 georganiseerd door De Turfracers.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

BROUWHUIS 19 SEPTEMBER 2010

TURFRACERS BLINKEN UIT IN VERSCHILLENDE KLASSEN.

Ze hadden het mooi geregeld a.c.c. “De Turfracers” uit Liessel samen met carnavalsvereniging  “De Zandhazen” uit Brouwhuis afdeling jeugd en senioren. Een baan van redelijke lengte met krappe, scherpe bochten. “Zandhazen” dat zegt het al, een ondergrond van zand dus. Eigenlijk weet je dan al dat het er stevig aan toe zal gaan want de klippen in de bochten werden diep en dat kostte veel crossers hun gevoel voor oriëntatie waardoor ze vaak op hun kop belandden of rond hun as draaiden, of salto’s over de lengte en breedte as maakten. Hierbij kwamen ze soms zelfs weer op 4 wielen terecht om hun rit te vervolgen. Het talrijke publiek kwam ogen en oren tekort, wat een heksenketel in Brouwhuis. 

TURFRACERS OP EEN, TWEE EN DRIE BIJ DE TOERWAGENS.

Er staat echt geen maat in dit startveld op nr. 624 Jan Verhees uit Liessel. Hij start als een donderslag en niemand ziet hem meer terug. Achter hem ontspant zich dan een spannend gevecht om de 2e en 3e plek. Het was nr. 629 Willem Jacobs uit Asten Heusden die clubmakker nr. 626 Piet Jan Janssen uit Meijel nog net voor wist te blijven. Drie big smiles van Turfracers op het erepodium dus.

WILLEM JACOBS WINT OOK SUPERFINALE  KLASSE KEVER, TOER EN STANDAARD.

Hiervoor moest hij weer het gevecht aan gaan met Piet Jan Janssen die uiteindelijk zeer sterk de 2e plaats pakte.

PIET JAN JANSSEN VERSPEELT DOOR SALTO OVERWINNING IN STANDAARDKLASSE.

Alles moest uit de kast gehaald worden om deze zware omstandigheden te overleven. Concentratieverlies  leidde onherroepelijk tot teleurstellingen. Dat overkwam ook nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel bij de Standaardklasse in de eerste manche waar hij op een knappe 2e plaats liggend in de laatste bocht op zijn kop kwam te liggen. Weg goede klassering en dubbel pijnlijk omdat hij de 2e manche wel won en in de finale ook nog de tweede plaats pakte.  Hij werd door het malheur in de eerste manche “slechts” vierde in de eindrangschikking. Toch heeft hij lekker gecrost deze zondag in Brouwhuis. Hij weet dat er veel mogelijk is in de resterende crossen van dit seizoen 2010 dat langzaam op zijn einde loopt.

 FELLE STRIJD BIJ DE SPRINTERS.

Alles reden ze uit de kast met als gevolg dat ze de greppels in vlogen, er weer uit kwamen, salto’s maakten en verbeten elkaar geen haar breed toegaven. Genieten voor het publiek van de strijd in de klasse tot 2 ltr. tussen nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg en nr. 127 René Veldhuyzen uit Grashoek. Hans was zeer blij met de fel bevochte dagzege en René was niet blij met de 2e plek. Diezelfde plek bezette hij in de klasse boven 2 ltr. achter de erg snelle nr. 007 Andreas Klein Hamayer uit Schapen Dtsl.

CROSS KARTS DENDERDEN ONVERSCHROKKEN DOOR HET RULLE ZAND.

Toch was het vandaag niet de dag van nr. 77 Rens v.d. Haas uit Deurne. Rens won wel zeer sterk de 2e manche waarmee hij zijn klasse maar weer eens onderstreepte, maar zijn dag werd het niet. Temeer omdat nr. 37 Tiny v.d. Heyden uit Geffen als grootste concurrent voor het ASUZ kampioenschap met de dagzege aan de haal ging en daarmee veel op Rens, die niet verder kwam dan de 9e plaats, uit kon lopen. Nr. 75 Jan v.d. Haas uit Deurne eindigde na mechanische pech op een teleurstellende 13e plaats.

Bij de Kevers kwam nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn weer niet uit de verf. Lei kan zijn draai dit jaar maar niet vinden en dat is jammer want hij heeft ons toch in het verleden vaak laten genieten van zijn groot talent in de Keverklasse.

JEUGDKLASSE HAD HANDEN VOL AAN TRICKY BAAN.

Veel salto’s en gebrek aan controle resulteerden in verschillende herstarts waarbij zelfs een crosser zodanig letsel opliep dat er medische verzorging nodig was. Het was een hard gelag voor nr. 76 Coen Mennen uit Helmond toen hij in de finale in kansrijke positie voor de dagzege verzeild raakte in een fikse en ingewikkelde botsing. Weg dagzege,balen als een stekker natuurlijk want een 4e plaats telt dan eigenlijk niet meer. Jammer voor Coen maar er rest alleen maar de sportieve revanche op de volgende cross. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn begint zich steeds beter thuis te voelen op de baan. Hij croste sterk en bereikte de 11e plaats, direct gevolgd door het nieuwe gezicht van de Trufracers in deze groep, nr 1 Chantal v.d. Putten uit Deurne. Vooral in de tweede manche manifesteerde Chantal zich met de 3e plaats erg sterk.

Nr. 14 Willem Jansen uit Ysselsteyn rijdt zich ook steeds vaker in de kijker en nr. 78 Evy Mennen uit Helmond kan op dit moment haar ijzersterke seizoenstart geen passend vervolg geven. Toch heeft zij al verschillende keren laten zien dat zij wel degelijk over veel talent beschikt.

BALKENKLASSERS VAN DE TURFRACERS DOEN NADRUKKELIJK MEE IN DE TOP.

Vooral nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel zat er vandaag met zijn 3e plaats dicht bij. Hij werd direct gevolgd door nr. 836 Jan van den Einden uit Liessel die de dagzege ontglipte door een nipte valse start in de eerste manche.  Ook nr. 826 Ralf Seikens uit Liessel reed zich voor eigen publiek in de kijker met zijn 6e plaats in dit groot startveld.

 

Het was sensationeel in Brouwhuis en c.v. de Zandhazen en Turfracers  hebben al  besloten om ook in 2011 de handen ineen te slaan want dit cross evenement hoort er na 2 afleveringen al helemaal bij in Brouwhuis.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

CROSS WEEKEND VAN DE ZILVEREN VOGELS UIT SIEBENGEWALD OP 4 EN 5 SEPTEMBER WAS PURE RECLAME VOOR DE AUTOCROSS SPORT.

 

Het begon op zaterdag 4 september al met nacht van Siebengewald. Een fenomeen dat tot uit de verre omgeving veel publiek trekt. Na een aantrekkelijk voorprogramma startten 58 wagens aan de 2 uurs nachtcross met na het eerste uur een onderbreking van 30 min. Duizenden mensen genieten van dit spektakel en de erop volgende After Party. De Nachtcross werd gewonnen door Bart Laumen uit Kessel. Uiteindelijk reden er slechts 15 crossers de volle 2 uren uit.

Dat zegt ook iets over de zwaarte van de baan zoals de crossers de volgende dag, zondag 5 september aan d’n lijve ondervonden. Het was zwaar met diepe klippen maar toch ging het erg hard en de Turfracers waren in goeden doen.

 Piet Jan Janssen steelt de show bij de Standaardklasse.

De Standaardklasse telt een groep die erg aan elkaar gewaagd is. De afloop is bijna niet te voorspellen en iedere cross zie je weer andere namen boven komen drijven. In Siebengewald was Turfracer nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel ineen in een bloedvorm. Hij nam alle maar denkbare risico’s, tergde zijn wagen tot op het bot en won spectaculair deze prachtige cross. Daarmee klopte hij zeer verrassen de gedoodverfde favoriet nr. 946 Maurice Theeuwen uit Kessel-Eik. Fans van Piet Jan gingen terecht uit hun dak

 Nr. 624 Jan Verhees sterk aan kop bij de Toerwagens.

Zijn winst vandaag was zeker ook een gevolg van de nieuwe wagen, ja Jan is uiteindelijk toch in een Kever beland en dat bevalt goed. Temeer omdat hij in Siebengewald ook nog het superkampioenschap Toer-Kever en Standaardklasse veroverde. Met een sterke 3e   plaats meldde zich nr. 629,oud kampioen Willem Jacobs uit Asten-Heusden tot ons groot plezier weer terug op het podium waar hij met zijn niet geringe kwaliteiten toch uiteindelijk ook thuis hoort.

 Coen Mennen uit Helmond oppermachtig in de Jeugdklasse.

Drie volle groepen Jeugdklasse crossers vochten een fel gevecht uit om die finale maar te kunnen halen waar slechts 16 deelnemers zijn toegestaan. Nr. 76 Coen Mennen uit Helmond won alle manches inclusief de finale en was daarmee veel te sterk voor de rest. Komt hier weer een nieuwe kampioen bij de Turfracers in beeld? Nr. 78 Evy Mennen uit Helmond deed het met de 7e plaats ook weer goed in dit grote veld. Nr. 6 Jens van de Vossenberg uit Ysselsteyn miste met zijn elfde plek op een haar na de top tien, maar de progressie is er duidelijk. Zo zal ook nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn erover denken, vandaag werd hij 20e maar er zit nog veel meer in.

 Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn kan zijn draai nog steeds niet vinden bij de Kevers.

 In Siebengewald eindigde hij achterin. Toch zou het mooi zijn als hij er in Brouwhuis weer eens in slaagt om van zich te doen spreken.

 Weinig Sprinters leverden toch een  boeiend gevecht.

Bij de klasse tot 2 ltr. miste nr. 116 Sjaak Wismans uit Castenray de eerste manche wegens mechanische pech en daarvan hebben de concurrerende Turfracers optimaal geprofiteerd. Ze grepen deze kans op de zege door alles uit de kast te rijden en dat leverde nr. 127 René Veldhuyzen uit Grashoek de winst op gevolgd door nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg.

De sprintklasse boven 2 ltr. werd een prooi voor Andreas Klein-Haarmayer uit Schapen (Dtsl) ondanks een volledig verkeerd afgestelde wagen in de eerste manche waar hij geen schijn van kans maakte tegen de latere 2e nr. 027 René Veldhuyzen zette hij na de nodige technische aanpassingen weer orde op zaken vanaf de 2e manche.

 Nr. 77 Rens van de Haas uit Deurne grandioos winnaar bij de Cross Karts.

Je houdt je hart echt vast als je Rens erin ziet vliegen tegen ijzersterke opponenten. Ademloos gade geslagen door duizenden toeschouwers maakten de cross karters er drie fantastische manches van. Klasbak als Rens inmiddels is blijft hij goed sturen, kijken en slaat toe op plaatsen waar dat ook kan. Het is puur genieten en de Turfracers zijn blij dat Rens eentje van hen is. Hij zou zo maar ASUZ kampioen 2010 kunnen worden, al denkt de concurrentie daar natuurlijk helemaal anders over.

 

Op zondag 19 september staan we allemaal weer om 12:30uur aan de start bij de cross in Brouwhuis. De Turfracers zijn zijdelings betrokken bij de organisatie en rekenen op ieders aanwezigheid en inzet zodat het ook in Brouwhuis net als vorig jaar een prachtige spannende cross kan worden

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 


CROSS WEEKEND KESSEL 7/8 AUGUSTUS 2010

 

Duizenden en duizenden enthousiaste mensen omzomen de lange crossbaan aan de Keizersbaan. Het is een groot crossfeest voor alle leeftijden dat een soort cultstatus heeft verworven in de hele regio. De Nacht van Kessel moet je eigenlijk minstens een keer meegemaakt hebben inclusief de after party die uitgroeit tot een groot volksfeest tot in de kleine uurtjes. De regenbuien die  dan af en toe over de baan heen gaan deren niemand, er komen wat paraplu’s tevoorschijn en iedereen blijft op z’n post. Van de 117 aangemelde deelnemers moesten er via kwalificatiemanches eerst nog 17 afvallen waardoor er uiteindelijk 90 konden starten in de dertigste editie van de een uur nachtcross van Kessel. Van de uiteindelijk kleine 30 gefinishte wagens was het team van nr. 40 Jan Beeks uit Kessel en John Gielens uit Neer de snelste. Dat wil zeggen: zij scheurden de meeste rondjes bij elkaar.  Een happening die pure reclame is voor de autocross.

TURFRACERS VET IN DE KIJKER TIJDENS ASUZ CROSS OP ZONDAG.

Allereerst is daar de Jeugdklasse, traditioneel een onderdeel waar de Turfracers sterk vertegenwoordigd zijn. Dit seizoen leek dat wat minder te gaan maar daar is verandering in aan het komen want nr. 78 Evy Mennen uit Helmond presteerde in Kessel ijzersterk. Zij is bezig een grote stap te zetten en de concurrenten moeten ernstig rekening met haar gaan houden. Twee tweede plaatsen in de manches en een derde plaats in de finale bracht haar op de tweede plaats in het dagklassement. Met 28 concurrenten een prima prestatie en we kunnen nog veel van heer verwachten dit seizoen. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn eindigde als 12e en ook bij de nrs. 14 en 7 Willem Janssen uit Ysselsteyn en Rian Mennen uit Liessel is progressie te zien.

 NR. 629 WILLEM JACOBS UIT ASTEN-HEUSDEN ZORGT VOOR SENSATIE BIJ TOERWAGENS.

Niet zozeer het feit dat hij als 3e weer eens het podium haalde was het meest opvallend, maar vooral de heroïsche wijze waarop hij in de finale de gedoodverfde en onklopbaar geachte grote favoriet nr. 615 Pieter Hanssen uit Kessel de loef afstak blijft in ieders geheugen hangen. Natuurlijk de spekgladde, kletsnatte modderbaan van dat moment was in het voordeel van Willem, maar dan moet je het toch nog maar even doen. En Willem deed het in Kessel, we zagen weer die oerkracht, die hem in het verleden tot ASUZ kampioen bracht, terug. Hij maakte van deze dag, er helemaal een met een gouden randje, door ook nog de superfinale van de Toer – Kever en Standaardklasse te winnen.

Voor nr. 624 Jan Verhees uit Liessel was er de nodige tegenwind maar werd in een veld van meer dan 30 deelnemers toch nog mooi 13e.

 

NR. 229 LEI JANSSEN UIT YSSELSTEYN KAN DRAAI NOG STEEDS NIET VINDEN.

We wachten  met z’n allen op het moment dat Lei zich weer meldt aan het front van de Keverklasse, zoals hij zo vaak heeft gedaan. Toch wil dat maar niet lukken. Waar het aan ligt is niet duidelijk maar het feit dat de concurrentie hard en jong  is zal ongetwijfeld meetellen.

CROSS KART NR. 77 RENS V.D. HAAS UIT DEURNE GROTE SCHRIK VOOR DE CONCURRENTIE.

Rens steekt in een bloedvorm. Nr. 37 Tiny v.d. Heiden uit Geffen doet er alles aan om hem van overwinningen af te houden. Af en toe lukt dat, maar steeds vaker is Rens de sterkste. Deze baan stelde bijzondere eisen, alleen al om de kart op de baan te houden is een kunst. Vooral de manier waarop Rens een mislukte herstart via een schitterende inhaalrace op Tiny bekroonde met toch nog de eindoverwinning in de finale was indrukwekkend. Zeker mogen we ook niet vergeten om hier de derde plaats van nr. 75 Jan v.d. Haas uit Deurne te vermelden. Daarmee drukken de Turfracers ook in deze klasse een serieus stempel op het verloop van deze klasse op weg naar het ASUZ kampioenschap 2010.

SPRINTERS NIET IN DE PRIJZEN.

Dat is overigens geen schande want er waren veel sterke crossers op komen dagen. Toch was het jammer dat nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg een ijzersterke start in de 2e manche niet kon bekronen met een manche overwinning door een kapotte stuurinrichting. Hierdoor moest hij in de eindrangschikking genoegen nemen met de 5e plaats.

Nr. 127 René Veldhuyzen uit Grashoek kon zowel in de klasse tot en boven 2 ltr. geen vrede sluiten met de zware, modderige en gladde baan. Daardoor lukte het hem niet om in Kessel te excelleren. Hij finishte als 7e en 5e.

 

Op 4 en 5 september 2010 is er weer zo’n cross weekend in Siebengewald met op 4 september een 2 uurs nachtcross en op 5 september mogen de Funklassers zelfs weer eens aantreden. Een heel andere baan en heel andere omstandigheden. Dus weer nieuwe ronde, nieuwe prijzen. De Turfracers willen er daar maar al te graag een paar van pakken.

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

AUTOCROSS IN HORST OP ZONDAG 18 juli 2010

RENÉ VELDHUYZEN UIT GRASHOEK UITHANGBORD VOOR DE TURFRACERS.

Daar kan geen twijfel over mogelijk zijn na de cross op zondag 18 juli 2010 aan het Peeldijkje in Horst. Het veld van de sprinters was klein, maar dat wil niet zeggen dat het saai was. Nee, het is een groot plezier om de felle strijd te bekijken zoals die is geleverd. Als dat is met een tegenstander in de klasse boven 2 ltr. als nr. 007 Andreas Klein Harmayer uit Schapen (Dtsl), dan moet je wel van uitzonderlijke klasse zijn om die internationaal gelauwerde crosser te verslaan. René kon vandaag alles en dat leverde hem de eind overwinning op. Ook in de klasse tot 2 ltr. pakte hij de winst door nr. 172 Marcel Vervoort uit Baarlo en clubmakker nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg in een felle wedstrijd te verslaan.

De kroon op zijn werk zette Marcel door ook de Superfinale Sprint op zijn naam te schrijven. Daarvoor moest hij wel in een ronden lang gevecht clubmakker Hans Janssen uit Kronenberg voorbij, wat hem pas in de allerlaatste ronde lukte.

 

Turfracer nr. 77 Rens van de Haas uit Deurne spreekt hartig woordje mee bij de Cross Karts.

Het zat Rens vandaag niet altijd mee. Hij haakte in de finale vast in het achterwiel van een voorganger waardoor hij geen kant meer op kon. Dankzij zijn 2e en 3e plaats in de voorgaande manches wist hij toch nog de 3e plaats in de eindrangschikking te veroveren en daar kan hij gezien de omstandigheden best blij mee zijn.

Nr. 75 Jan van de Haas uit Deurne had vandaag veel meer moeite waardoor hij niet verder kwam dan de 10e plaats over all.

 

Turfracers niet voorin bij de Jeugdklasse.

Dat valt op want normaal doen ze altijd mee om de overwinning. Met de 4e plaats greep nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn echter net naast het podium. Toch begon hij aan de finale met een 3e en 2e plaats in de manches. Helaas zat het in diezelfde finale echt tegen waardoor die 4e plaats toch niet verkeerd is want het ziet ernaar uit dat Willem het nog ver kan gaan schoppen dit seizoen. Talent heeft hij zeker. Nr. 6  Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn leert iedere cross ijverig bij en dat bracht hem vandaag tot de 19e plek van de 27 deelnemers. Dan is een finale plek niet meer zo erg ver weg.

Jan Verhees uit Liessel strandt na goede manche in de greppel bij de Toerwagens.

Dat was de reden dat Jan niet op het erepodium terecht kwam want hij was echt goed bezig, maar deze tegenvaller gooide roet in het eten. Toch is het mooi om Jan met al zijn cross ervaring bezig te zien waardoor de naam Verhees toch nog steeds verbonden blijft met autocross. En zo hoort dat ook.

Off day voor Lei Janssen bij de Kevers en Piet Jan Janssen bij de Standaardklasse.

Wij hopen allemaal dat Lei steeds dichter bij het moment komt dat het tij keert en dat hij weer doet waar hij normaal zo goed in is. Crossen voor de winst zoals dat bij hem past. Een 11e plaats is toch beneden zijn stand ofschoon hij stevig betrokken raakte bij een flinke opeenhoping van blik. Misschien valt de 10e plaats in de Standaardklasse van Piet Jan Janssen uit Meijel ook wel een beetje in deze categorie. Piet Jan heeft veel meer in zijn mars en we hopen dat we daar in de nabije toekomst wat vaker van kunnen genieten.

Wie weet is na het crossweekend van 7 en 8 augustus in Kessel weer alles anders. Daar gaan we dan maar voor.

FOTO'S

Klik voor foto weergave


MODDERGEVECHT BIJ AUTOCROSS IN VEULEN OP ZONDAG 2 MEI 2010

Prachtig lag de baan erbij, niet te lang 40m. breed, ideaal. De omgeving straalde alles uit wat een mooie cross moet hebben. Sfeer, veel deelnemers, de geur van frites, hamburgers en frikadellen. Allen die lucht die hing deze zondag de 2e mei 2010 dreigend aan de hemel, niet van zins om de Lente te helpen met de weldadige warmte van de zon. Nee het miezerde vanaf het eerste ochtendgloren. Dat had de perfecte organisatie van A.C.C. “Et Veulen” niet verdiend. Toch maar starten, wie weet trekt het wel snel over en kunnen we verder genieten net zoals een dag eerder toen veel regen was voorspeld maar die toen uitbleef. Hoop doet leven. Gassen met die handel.

Precies om 11:30uur de eerste start, de jeugd spuit weg. De Turfracers hebben het niet gemakkelijk. Nr. 78 Evy Mennen uit Helmond presteert nog het beste met haar 13e plaats. Nr. 6 Jens v.d. Vossenberg uit Ysselsteyn blijft nog enigszins in haar spoor. Nr. 76 Coen Mennen uit Brouwhuis haalt ook ongeschonden de finish. Vlug door naar de Sprinters, die moeten toch geen moeite hebben met de steeds natter wordende baan. Inderdaad, de modder vliegt het publiek om de oren en in de jurybus hebben de juryleden moeite om de besmeurde nummers te lezen. Toch doen de Turfracers het niet slecht. Bij de klasse tot 2 ltr. wordt nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg eerste en nr. 127 René Veldhuizen uit Grashoek tweede. Ook in de klasse boven 2 ltr. weet René als derde te finishen. Geen slecht begin van deze cross. En Hans Janssen is natuurlijk in zijn element want hoe zwaarder de omstandigheden, hoe beter Hans uit de verf komt.

Bij de Cross karts glibbert nr 77 Rens v.d. Haas uit Deurne naar de 3e  en nr. 75 Jan v.d. Haas uit Deurne naar de 6e plaats. Gezien de zware omstandigheden een veelbelovend begin van deze cross voor beiden.

Bij de Kevers kwam nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn “slechts” tot de 9e plaats. En ook bij de Standaardklasse moest nr. 926 Piet-Jan Janssen uit Meijel genoegen nemen met een plaats in de achterhoede.

Uitstekend op dreef was nr. 624 Jan Verhees uit Liessel bij de Toerwagens. Hij won de eerste manche en toonde daarmee aan dat hij regen en wind trotseert op weg naar misschien wel een ASUZ kampioenschap Toerwagens 2010. Oud kampioen nr. 629 Willem Jacobs uit Asten- Heusden leverde een schitterende strijd om die eerste plaats, maar kwam in de voorlaatste ronde stil te staan. Balen natuurlijk.

Ook nog resultaat in de Balkenklasse.

Nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel stoomde onstuitbaar op naar de overwinning, op de derde plaats gevolgd door clubmakker nr. 826 Ralf Seikens uit Liessel.

Toen waren alle klassen een keer aan de beurt geweest. Pluvius trok alle stuwen helemaal open en het water stroomde van alle kanten het terrein op. Er was geen doorkomen meer aan en de organisatie kon niet anders dan de cross aflassen. Jammer, maar terecht. Iedere gestarte deelnemer krijgt 15 punten. Jammer vooral voor a.c.c. “Et Veulen” die vereniging zit natuurlijk met een flinke strop zoals hen ook enkele jaren geleden overkwam om dezelfde reden. We staan op zondag 18 juli 2010 weer aan de start in Horst waar zo’n 15 echte BANGERS aanwezig zijn voor enkele live demonstratie   manches.

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

AUTOCROSS OVERLOON OP ZONDAG 11 APRIL 2010

BRACHT PLUSSEN EN MINNEN VOOR DE TURFRACERS.

De baan in Overloon lag er prachtig bij. Lange rechte stukken en brede bochten met een zanderige ondergrond. Een baan waar de derde versnelling haalbaar was en soms zelfs de vierde. Maar door de verraderlijke ondergrond eiste ze ook erg veel van de stuurmanskunst van de crossers.

Nr. 77 Rens van de Haas uit Deurne triomfeert magistraal bij de Cross karts.

Alles haalde Rens uit de kast om vandaag de winst op te eisen en dat deed hij met succes. Hij bleef gefocust en daardoor greep hij de dagzege. Immers concurrent nr. 37 Tiny van der Heyden uit Geffen werd door een valse start terug gezet van de eerste naar de laatste plaats in de eerste manche, waardoor Rens een serieuze concurrent minder had. Rens is een kandidaat voor het kampioenschap 2010. Nr. 35 Mari Slegers uit Vlierden deed in Overloon ook weer eens mee en ontdekte dat de snelheid sinds zijn laatste deelname weer enorm is toegenomen. Hij zal nog even moeten wennen om weer wat plaatsjes op te schuiven in dit snelle veld.

Nr. 624 Jan Verhees uit Liessel laat iedereen de hakken zien, behalve…….

Eerlijk is eerlijk tegen nr. 621 Richard Kools uit Alphen is geen gras gewassen. Richard kwam puur om zijn materiaal te testen voor de NK’s en Europokals. Dat was trouwens  wel erg genieten voor de liefhebber, geweldig om mee te maken. Jan was wel de enige die nog in dezelfde ronde kon blijven en daarmee deed hij de beste zaken met het oog op het ASUZ kampioenschap. Nr. 629 Willem Jakobs uit Asten-Heusden heeft het lek nog steeds niet boven. Zeer tegen zijn gewoonte in had hij zelfs de herkansing nodig om de finale van deze Toerwagenklasse te halen. Uiteindelijk werd hij toch nog 14e maar dat moet toch veel beter kunnen.

Wat is er aan de hand met nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn  bij de Kevers.

Lei komt maar niet los uit dat middenveld, terwijl de jochies die net uit de Jeugdklasse komen bovenin de dienst uit maken. Misschien is het maar goed dat we enkele weken hebben tot de volgende cross in Veulen. Kan Lei samen met zijn monteurs op zoek naar de ontbrekende PK’s in zijn normaal toch zo succesvolle Kever.

Piet Jan Janssen uit Meijel nr. 926 nog steeds te wisselvallig.

Piet heeft altijd een grote schare sympathieke fans langs de kant staan die hem hartstochtelijk aanmoedigen. Soms laat hem die extra ondersteuning tot grote hoogte stijgen maar net als in Overloon kwam het er toch niet helemaal uit. Misschien helpen een paar extra spandoeken, want dat Piet Jan het in zich heeft staat als een paal boven water.

Bij de Jeugd kruipt nr. 78 Evy Mennen uit Helmond uit haar schulp.

Evy nadert haar broer Coen met rasse schreden. Vandaag  croste ze ijzersterk en met die ervaring zullen we haar snel zelfvertrouwen zien winnen waardoor ze nog sterker wordt. Coen werd vandaag 6e en Evy scoorde een fraaie 10e plaats. Complimenten ook voor nr. 14 Willem Janssen uit Sevenum die meteen instapte met een prima 15e  plek van de dertig deelnemers en dat is toch een erg sterke start.

Sprinters zoeken naar  vorm en extra snelheid.

Je ziet het aan nr. 127/027 René Veldhuyzen uit Grashoek. Hij is niet tevreden met zoals het nu gaat, na zijn ijzersterke crossen in het seizoen 2009. Een beetje frustrerend voor hem als hij zich niet in de strijd om de eerste 3 plaatsen kan mengen. Dat lukte niet vandaag. Bij de klasse tot 2 ltr. werd hij 6e en boven de 2 ltr. vierde. Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg kende weer veel motorische problemen, hij scoorde een 11e plaats bij de klasse tot 2 ltr. Ook voor Hans komen de 2 crossloze zondagen als geroepen. Er kan gesleuteld worden.

Op zondag 2 mei 2010 staan we weer in Veulen aan de start om weer stevig te gaan

Gassen met die handel!

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 


 

AUTOCROSS KESSEL op zondag 04 april

A.C.C. “DE TURFRACERS”  VOLOP AAN DE BAK IN KESSEL.

 

Het is eerste Paasdag 4 april 2010 en dan is het sinds jaar en dag raak in Kessel. Weer of geen weer er wordt dan daar gecrost, dat vereist de traditie. Het was dit jaar meer, geen weer maar dat is uiteindelijk voor iedereen hetzelfde. Des te fantastischer was het dat er toch nog veel publiek op deze 2e ASUZ cross van het seizoen 2010 af was gekomen. Vooral nadat de complete doorweekte bovenlaag van de baan was geschoven kon het er toch nog flink hard aan toe gaan. De resultaten van de Turfracers waren wisselend.

Zo had nr. 229 Lei Janssen uit Kronenberg bij de Kevers een complete off day. Nat als een week eerder in Horst is de combinatie Lei en modder geen gelukkige. Het is wachten op betere tijden en wie weet is dat a.s. zondag 11 april wel in Overloon.

 

Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel grijpt net naast het podium bij de Standaardklasse.

Toch presteerde Piet Jan naar behoren. Hij staat helemaal op scherp en grijpt zijn kansen waar die zich aandienen. Bij een baan die van minuut tot minuut verandert moet je dan wel een beetje geluk hebben. Toch kun je met zo’n vierde plaats over all vooruit kijken.

 

Nr. 624 Jan Verhees blijft sterk presteren bij de Toerwagens.

Jan spreekt een aardig woordje mee. Hij behaalde een 2e plaats in de eerste manche en de finale sloot hij als derde af. Genoeg voor een prima derde plaats in de eindrangschikking. Nr. 629 Willem Jacobs uit Asten-Heusden had ook op dat podium kunnen staan als hij in de finale niet was uitgevallen. Met winst in de eerste en een vierde plek in de 2e manche waren zijn papieren uitstekend. Helaas finishte hij niet in de finale waardoor hij uiteindelijk 6e werd in het dagklassement.

 

Jeugd houdt niet van moddergevechten.

Dat moet welhaast de conclusie zijn van het matige presteren van de jeugdcrossers van de Turfracers. Een 13e plaats is te laag voor een klasbak als nr. 76 Coen Mennen uit Helmond. Nr. 78 Evy Mennen uit Helmond zat er vlak achter als 14e en heeft nog altijd als excuus dat zij in de finale niet kon herstarten wegens pech en met een tractor van de baan moest worden gesleept. Met een 19e plaats mag het debuut van nr. 14 Willem Janssen uit Ysselsteyn daarentegen wel geslaagd genoemd worden.

 

Nr 77 Rens v.d.Haas uit Deurne doet volop mee bij de Crosskarts.

Rens wist dankzij sterk rijden in de eerste 2 manches een 2e plaats in het dagklassement veilig te stellen. Hij staat er nog steeds erg goed voor in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2010. Nr. 75Jan v.d. Haas uit Deurne viel vooral op door zijn sterke rijden in de finale waar hij na een prachtig gevecht met nr 5 Niek v.d. Steeg uit Ermelo zelf tweede werd. Over all scoorde hij de 9e plaats.

 

Nr. 127/027 René Veldhuyzen uit Grashoek komt eraan bij de sprinters.

René lijkt nog een beetje op zoek naar de juiste afstelling om de concurrentie onder druk te kunnen zetten. In Kessel scoorde hij een 4e plek bij de klasse tot 2 ltr. en een 3e   bij de klasse boven 2 ltr.  Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg had het vandaag in tegenstelling tot de cross een week eerder in Horst niet helemaal waardoor hij zeer tegen zijn zin genoegen moest nemen met de 7e plaats in de eindrangschikking Sprinters tot 2 ltr.

 

Het ziet er naar uit dat we a.s. zondag 11 april beter weer zullen treffen in de cross in Overloon die om 11:30uur begint. Dan kan het er allemaal weer heel anders uit zien. De Turfracers zijn er helemaal klaar voor en hebben de neus voorlopig wel snotvol van alle modder die ze hebben moeten vreten de afgelopen twee weken.  Tot in Overloon.

 

 

FOTO'S

Klik voor foto weergave

 

 

 


OPENING ASUZ SEIZOEN 2010 OP 28 MAART IN HORST VERREGEND.

Vol verwachting gingen we een week eerder (21 maart) al naar de baan aan het Peeldijkje in Horst om vervolgens daar te horen dat de cross was afgelast wegens de abominabel slechte weersomstandigheden. De week erna zag het er beter uit. Mooie, maar zware baan want doorweekt. Een voorjaarszonnetje  en meer dan 200 inschrijvingen, wat kan er dan mis gaan. De eerste start was een feit en alle deelnemers raasden 2 volle manches over de baan. Door het grote deelnemersveld waren dat al erg veel manches en de baan werd steeds zwaarder. In één bocht was er op een gegeven moment geen doorkomen meer aan. Het begon ook weer een beetje te miezeren en het leek erop dat dit alleen maar erger zou worden. Met man en macht begonnen de organiserende Paradijsracers uit Melderslo de moerasbocht te verleggen, waardoor ook de laatste groepen de 2e manches af konden maken, maar daarna was er geen houden meer aan. In goed overleg werd besloten om de finales niet meer te vercrossen. Zelfs de loaders konden er niet meer door en ook het tijdstip van tegen 17:00 uur gaf aan dat er nog veel te lang gecrost moest worden om het hele programma af te kunnen werken. In de klassen waar een groep aan de bak kwam werd de einduitslag bepaald na 2 manches. In de klassen met meerdere groepen wordt door de ASUZ nog bepaald hoe daar met de uitslag wordt om gegaan.

DE CROSS VANUIT TURFRACERS PERSPECTIEF.

Nr 624 Jan Verhees uit Liessel viert comeback met een 3e en 1e  plaats in de 2 manches, dat laat maar weer eens zien dat crosskwaliteiten zich niet verloochenen.  Jan zou wel eens belangrijk mee kunnen gaan spelen in de bovenste regionen van de Toerwagenklasse 2010. Of dat nr. 629 Willem Jacobs uit Asten Heusden ook gaat lukken is nog even afwachten, maar hij liet toch een glimp zien van zijn topvorm in het topjaar 2008 en dat is erg hoopvol.

In de Standaardklasse viel het goede crossen van nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel op. Het triomfgebaar na zijn overwinning in de eerste manche was dan ook geheel terecht. De 2e manche verliep wat minder, maar zijn 4e plaats in de eindrangschikking is een goede seizoenstart.

Bij de Kevers was het enorm aanpoten voor nr. 229 Lei Janssen Ysselsteyn. Lei kon maar geen vriendschap sluiten met de baan waardoor hij teleurgesteld was in zijn seizoenstart.

Bij de Jeugd ging het er erg turbulent aan toe op de moeilijke baan. Nr. 76 Coen Mennen uit Helmond en nr. 78 Evy Mennen uit Helmond hadden het niet gemakkelijk. Ze speelden in Horst geen rol van betekenis maar dat zal in de loop van het seizoen zeker verander want het behoort toch tot de traditie van de Turfracers dat de jeugd een belangrijke rol speelt in de strijd om het ASUZ kampioenschap.

CROSSKARTS GEWONNEN DOOR TURFRACER NR. 77 RENS V.D. HAAS UIT DEURNE.

De eerste klap is een daalder waard zullen we maar zeggen. Na 2 manches ging Rens er met een 2e en 1e plaats vandoor en dat leverde hem de dagzege op. Een prima uitgangspunt voor de rest van het seizoen. Ook nr. 75 Jan v.d. Haas uit Deurne deed het met zijn 5e plek naar behoren. De Turfracers hebben met deze twee kanjers enkele sterke ijzers in het vuur.

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG SCHITTERT BIJ DE SPRINTERS TOT 2 LTR.

Hans meesterde deze bijna onmogelijke baan meesterlijk en dat leverde hem de verdiende dagzege op waaruit maar weer eens blijkt dat het voor Hans niet moeilijk genoeg kan zijn. Dat hij het dan ook nog waar maakt verdient veel extra applaus. Zo kunnen we ook ons petje afnemen voor nr. 027/127 René Veldhuyzen uit Grashoek. In de klasse tot 2ltr. pakte hij de 4e plaats en in de klasse boven 2ltr. deed hij er met een prachtige 2e plaats nog eens een schepje bovenop. 

NR. 840 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL DOMINEERT BALKENKLASSE.

Twan zal het jammer gevonden hebben dat de finale niet door ging want hij won met overmacht beide manches van de A groep. Datzelfde deed nr. 877 in de B groep en daarom zou de finale extra spannend zijn geweest. Ook nr 826 Ralf Seijkens uit Liessel speelde voorin mee wat bleek uit zijn 2 tweede plaatsen in groep A. Turfracers boppe dus bij de Balkenklasse.

 

Een nat maar veelbelovend begin van het ASUZ cross seizoen voor de Turfracers. In Kessel gaat het weer om een nieuwe ronde en dus nieuwe prijzen. Wij houden jullie op de hoogte.

FOTO'S

Klik voor foto weergave