GROOTSE HULDIGING DER KAMPIOENEN IN YSSELSTEYN

TURFRACER RENÉ VELDHUYSEN UIT GRASHOEK GROTE KAMPIOEN BIJ DE ASUZ  SPRINTERS.

René werd tijdens de huldiging der kampioenen in The Pilot in Ysselsteyn op zaterdag 31 oktober ’09 flink in de bloemetjes gezet omdat hij na een heftige strijd over 11 crossen gedurende het seizoen 2009 de kampioenstitel veroverde in de Sprintklasse boven 2 ltr. waarbij hij de nationaal en internationaal bekende crosser nr. 007 Andreas Klein-Harmayer uit Schapen Duitsland naar de 2e plaats wist te verwijzen met een verschil van 18 punten. Nog meer glans krijgt het seizoen 2009 voor René omdat hij in de klasse Sprint tot 2 ltr. de 2e plaats bemachtigde met slechts 14 punten achterstand op nr. 172 Marcel Vervoort uit Baarlo. Het bleef in deze klasse spannend tot de laatste cross in Neerkant aan toe. De ontlading tijdens de huldiging was dan ook groot.

NIELS VAN DE WARRENBURG NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN BIJ DE ASUZ.

Het zat er al langer aan te komen, maar 2009 mag nu ook officieel het doorbraakseizoen van Niels genoemd worden. Op zeer sterke wijze wist hij de titel te veroveren. Constant goed crossen, koppie erbij houden en recht op het doel af waren zijn drijfveren die hem deze fraaie titel hebben opgeleverd. Jammer dat hij door omstandigheden de grote kampioensbokaal niet zelf op kon halen. Dat deed wel nr. 76 Coen Mennen uit Helmond die met zijn derde plaats in de eindrangschikking vol trots op het podium stond te glimmen en te dansen op de spannende kampioenstune. Evy Mennen uit Helmond heeft het seizoen afgesloten op een 23e plaats en het beste is wel dat zij een schat aan ervaring heeft opgedaan

TURFRACERS NET BUITEN HET PODIUM BIJ DE STANDAARDKLASSE.

Ze bezetten de 3e en 4e plek in de eindrangschikking Piet-Jan Janssen uit Meijel en Willem Jacobs uit Asten-Heusden. Kampioen werd nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald. Het was in deze klasse iedere cross weer alles of niets en uiteindelijk was het net te weinig en kwam de sterke eindsprint van Piet-Jan een fractie te laat om alsnog het podium te halen. Bram Jacobs werd 13e, Mariska Verhees 16e en Miranda Verhees 19e. Waarbij moet worden aangetekend dat die laatste drie slechts enkele van de 11 crossen hebben meegestreden.

LEI JANSSEN UIT YSSELSTEYN VICE MEISTER BIJ DE KEVERS.

Lei heeft een geweldig eindschot gehad bij de Kevers. Hij leek helemaal ontketend tijdens de laatste crossen. Uiteindelijk kwam hij slechts 12 punten te kort voor het ASUZ kampioenschap 2009. Dat ging nu naar nr. 275 Tjeerd van Helden uit Hegelsom. Als Lei in de huidige vorm aan het seizoen 2010 begint kan dat wel eens erg mooi worden.

De Turfracers kunnen terugzien op een goed seizoen 2009 met 2 door hen (mede)georganiseerde prima crossen in Deurne en Brouwhuis.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd en nu op naar de diverse ASUZ kampioensrecepties.

De volgende start is op zondag 21 maart 2010 in Horst om 11:30uur precies.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 


zondag 18 oktober  2009

Autocross in Neerkant

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

 

zondag 11 oktober  2009

HET REGENDE VLAAIEN BIJ DE TRUFRACERS IN YSSELSTEYN!

A.C.C. “Et Veulen” was de organisator op zondag 11 oktober 2009 en de plaatselijke bakkerij van Gassel had voor iedere winnaar van de finalemanches een vlaai gebakken. Liefst 8 daarvan verdwenen in Turfracers handen. Dat is toch een prestatie van jewelste en ofschoon het Limburgse vlaaien zijn, gaan ze er bij Brabanders echt wel met veel smaak in.

 

HOE KON HET ZO GEBEUREN?

Bij de Standaardklasse had nr. 929 Willem Jacobs uit Asten-Heusden een snipperdag genomen waardoor het podium voor Willem uit het zicht verdwenen is. Toch werden de Turfracers prima vertegenwoordigd door nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel. Hij werd 2e in de einduitslag maar won wel de finale. Vlaai nr.1. In de Superfinale was Piet  Jan ook nog in supervorm en dat leverde hem het super kampioenschap en vlaai nr.2 op.

 

NIELS VAN DE WARRENBURG STEVENT REGELRECHT OP NK JEUGD 2009 AF.

Hij croste ijzersterk vandaag en won alles, ook de finale. Vlaai nr. 3. De vlag staat gegarandeerd klaar in huize van de Warrenburg want het kampioenschap is zo goed als binnen. Nr. 76 Coen Mennen uit Helmond ondervond nog steeds last van zijn salto afgelopen week in Budel. Toch finishte hij nog als 11e over all. Sterk was ook het rijden van nr. 52 Rob van Lierop uit Deurne. Hij veroverde de 2e plaats en haalt zo goed als zeker het podium bij het NK jeugd.

 

SPRINTERS DEDEN GOEDE (VLAAI)ZAKEN.

Nr. 110 Bart van Deursen uit Ysselsteyn won sterk de klasse tot 2 ltr. maar moest met lede ogen toezien hoe nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg wel de finale won. Vlaai nr. 4 Hans werd uiteindelijke 2e in het dagklassement en bleef daarmee verrassend voor nr. 127 René Veldhuyzen uit Grashoek die 4e werd. Bij de klasse boven de 2 ltr. was nr. 090 Harrie v.d. Putten uit Deurne veruit de sterkste. Dat was ook wel te verwachten. Hij won ook zijn finale. Vlaai nr. 5 René werd 2e in deze klasse en liep verder uit op zijn grote concurrent voor het kampioenschap nr. 007 Andreas Klein Harmayer uit Schapen Dtl.

Harrie won niet het Superkampioenschap doordat hij in leidende positie op volle snelheid een voorwiel verloor. Daarvan profiteerde nr. 127 de jarige René Veldhuyzen meteen door dat superkampioenschap wel te winnen. Vlaai nr. 6 een perfect verjaardagscadeautje.

 

LEI JANSSEN UIT YSSELSTEYN SUPERIEUR BIJ DE KEVERS.

Lei heeft zijn zwakke optreden een week eerder in Budel volledig weg gewist. Hij reed in Ysselsteyn ijzersterk. Won zijn manches met overmacht door prima stuurmanskunst. Hij won dus ook zijn finale. Vlaai nr. 7

Door winst in de finale van de Balkenklasse won nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel niet alleen die klasse, maar ook, je raadt het al: Vlaai nr. 8

 

De complimenten gaan zeker uit naar A.C.C. “Et Veulen” voor de prima organisatie en natuurlijk voor de vlaaien. Ze zijn in dankbaarheid aanvaard en inmiddels hebben velen ervan genoten. A.s. zondag 18 oktober is de laatste cross van het ASUZ seizoen 2009 in Neerkant. Daar vallen alle beslissingen en het blijft spannend tot de laatste meters. Wij wensen de Turfracers veel succes en kijken al vooruit naar de Huldiging der Kampioenen op zaterdag 31 oktober 2009  in The Pilot in Ysselsteyn. De feestavond voor alle crossers als afsluiting van een mooi seizoen. Entreekaartjes zijn te koop via de club of rechtstreeks via Peter Otten.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 


 

zondag 4 oktober 2009

TURFRACERS IN DE PROBLEMEN IN BUDEL.

 Het is een ieder jaar terug kerend ritueel tegen het einde van het seizoen. De zenuwen raken wat meer gespannen. De puntjes worden nog belangrijker en daarbij passen de nodige discussies. In Budel op zondag 4 oktober was dat niet anders. Het was de derde cross voor het einde van het seizoen  ditmaal stond M.A.C. De Kempenrijders uit Budel weer garant voor een goede organisatie. De baan was lang, erg lang en zeer breed. Dat lijkt mooier dan het was, want de baan was ook loeizwaar (rul zand) en dan lijkt er af en toe geen einde aan te komen.

 

René Veldhuyzen reed zich helemaal leeg.

Het duidelijkst werd de zwaarte van de baan nog geďllustreerd door René Veldhuyzen uit Grashoek die in de klassen sprint tot en sprint boven 2 ltr. aan de start kwam. Hij vond het welletjes na 6 manches, geen superfinale meer voor hem, het was op. Hij won overigens wel de klasse tot 2 ltr. En werd in de klasse boven 2 ltr 2e, vlak achter de sterke winnaar nr. 007 Andreas KleinHarmaier uit Dtsl. Tweede. Prachtig was zijn overwinning op Andreas in de eerste manche die hij in de allerlaatste meters veilig stelde. Adembenemend.

Hans Janssen uit Kronenberg nr. 107 belandde in de eerste manche in de klasse Sprint tot 2 ltr. buiten de baan en in de overige manches kon hij die achterstand niet meer goed maken.

 

Piet Jan Janssen uit Meijel reed sterke cross.

Hij won de finale van de Standaardklasse en dat bracht hem als beloning de 3e plaats in de eindrangschikking. Piet Jan wordt steeds meer een eenheid met zijn wagen. Niet voor niets werd hij 2e in de Superfinale Toer-Standaard en Keverklasse.  Nr. 929 Willem Jacobs uit Asten Heusden schitterde in de eerste manche van de Standaardklasse met een prachtige overwinning. De rest van deze cross leek echter een beetje aan hem voorbij te gaan. De scherpte was weg en daardoor eindigde hij uiteindelijk als vijfde over all. Toch lijkt het erop dat Willem de wagen steeds beter in de vingers krijgt. Een overstap van een 8 klepper naar een 16 klepper is dan ook geen sinecure.

 

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn had off day bij de Kevers.

Normaal gaat Lei er vol voor, maar in Budel wilde dat maar niet lukken. Dat kan ook wel weer aan die baan gelegen hebben waardoor keuzes vaak verkeerd uitpakten. Een 5e plaats in de eindrangschikking vraagt om sportieve revanche a.s. zondag 11 okt. In Ysselsteyn.

 

Favorieten NK jeugd ASUZ 2009 laten punten liggen.

Duidelijke problemen met de baan zaten nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne dwars. Hij had de verkeerde bandenkeuze gemaakt, maar toonde toch nog zijn klasse door de finale te winnen. Nr. 76 Coen Mennen uit Helmond moest na een ongelukkige salto geblesseerd de wedstrijd verlaten. Geprofiteerd werd er volop vooral door nr. 52 Rob van Lierop uit Deurne die een prachtige overwinning boekte gevolgd door nr. 88 Wouter Nabuurs uit Overloon en nr. 11 Jip Staaks uit Maasbree.

 

Zondag 11 oktober de volgende cross en daar zal weer gescoord moeten. De baan is lang en in het voorjaar gebruikt voor een officieel NK waarvan we op RTL7 volop hebben kunnen genieten. Er zit snelheid in die baan dus: TURFRACERS, GASSEN MET DIE HANDEL! Veel succes, nog 2 crossen te gaan in het seizoen 2009.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

 


 

zondag 20 september 2009

GASTVRIJ ONTHAAL TURFRACERS MET ASUZ CROSS IN BROUWHUIS.

 

Met een stralende herfstzon een prachtbaan en ruim rennerskwartier was het een zeer aangename kennismaking met Brouwhuis onder de rook van Helmond. Stg. Jeugdcarnaval de Brouwhaasjes stond in nauwe samenwerking met a.c.c. "De Turfracers" uit Liessel op zondag 20 september 2009 garant voor een prima organisatie. Ook de grote opkomst van het publiek smaakte bij de organisatie beslist naar meer.

 

Onverwacht verloop Jeugdklasse.

Niet de gedoodverfde favorieten, de Turfracers nr. 76 Coen Mennen uit Helmond en nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne maakten op deze echte zandbaan de dienst uit. Nee het was nr. 11 Jip Staaks uit Maasbree die de winst naar zich toe trok al even verrassend gevolgd door de jongeman op de 2e plaats nr. 88 Wouter Nabuurs uit Overloon en doordat nr. 52 Rob van Lierop uit Deurne de 3e plaats veroverde resteerde er voor Coen en Niels slechts de 4e en 7e positie. Hierbij moet wel gezegd dat Coen  in de laatste ronde van de 2e manche met een defecte motor stil kwam te staan wat natuurlijk de nodige punten kost. Het kan wat lijden bij ze maar toch moeten ze op blijven passen met het oog op het klassement van het ASUZ – NK Jeugd 2009. Ook voor nr. 78 Evy Mennen uit Helmond was het geen goede dag, ook zij viel stil in de 2e manche en kwam mede daardoor niet verder dan de 28e plaats.

 

Nr. 687 Patrick Lichteveld uit Siebengewald blijft de baas bij de Toerwagens.

Hij won vandaag na enkele fantastische gevechten met nr. 629 Willem Jacobs uit Asten-Heusden. Ongelooflijk zoals hier gevochten werd om de punten, het publiek hield af en toe de adem in. Nr. 688 Mike Welles uit Siebengewald werd op respectabele afstand derde.

 

Bloedstollende race bij Standaardklasse door fantastische nr. 929 Willem Jacobs uit Asten Heusden.

De grote favoriet nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald moest met een oude motor aan de bak en kon daardoor niet mee in de strijd om het podium. Directe concurrent voor het ASUZ kampioenschap 2009 nr. 975 Frank Backes uit Haelen profiteerde optimaal met zijn dagzege gevolgd door de weer sterk crossende nr. 929 Willem Jacobs uit Asten-Heusden. Met name in de eerste manche stond het publiek enthousiast de adem in te houden door de enorme strijd tussen Willem en Frank. Zelden was het zo spannend en beiden hebben er zelf gegarandeerd ook van genoten. Met ieder een overwinning en een tweede plaats gingen ze de finale in met het boven vermelde resultaat.

 

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn liet weer eens van zich horen bij de Kevers.

Lei vloog er stevig in vandaag. Helaas maakte hij een valse start in de finale waardoor hij na de winst in deze finale naar de laatste plaats in de uitslag werd terug gezet. Uitermate jammer want zijn enorme vechtlust en grote stuurmanskunst hadden vandaag veel beter verdiend. Nu moest hij genoegen nemen met de 2e plaats over all achter de "mazzelende" nr. 275 Tjeerd van Helden uit Hegelsom die daarmee zijn koppositie op weg naar het ASUZ kampioenschap 2009 verstevigde

 

Balkenklasse prooi voor Turfracer nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel.

Hebben we hier een potentiële Toer of Standaardklasse crosser aan het werk gezien, wie weet. Ook knap was de 6e plaats voor nr. 826 Ralf Seijkens uit Liessel.

 

 Nr. 127 René Veldhuizen uit Grashoek opnieuw in de prijzen.

René won de klasse Sprint tot 2 ltr. en werd 2e in de klasse boven 2 ltr. Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg gaat in de winter speciaal in trainingskamp om de start te oefenen. Hij is altijd razendsnel weg, maar met de nieuwe valse start regeling vaak iets te snel en dat hoort hij dan na afloop waardoor hij telkens als laatste geklasseerd wordt.  Hij maakte zijn laatste plaats bij de klasse tot 2ltr. overigens wel weer een beetje goed door zijn 2e plaats in de superfinale, maar ja daar wordt dan ook niet met het stoplicht maar met de vlag gestart.

Nog 3 crossen zijn er te gaan bij de ASUZ in het seizoen 2009 en langzaam maar zeker komen de a.s. kampioenen boven drijven. Nergens is de beslissing al gevallen en dat maakt het extra spannend. De Brouwhaasjes hebben samen met de Turfracers genoten van deze dag en zeer terecht het glas geheven op het goede verloop. Volgend jaar weer!

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

 


 


 

AUTOCROSS SIEBENGEWALD OP 5 EN 6 AUGUSTUS 2009

GEEN TOPDAG VOOR TURFRACERS IN SIEBENGEWALD.

Toch nodigde de baan uit voor goed crosswerk. Zij was wel moeilijk met scherpe bochten een verraderlijke ondergrond en verrassende chicane. Of het daaraan gelegen heeft dat de Turfracers niet helemaal top uit de verf kwamen. Wie zal het weten. Aan het weer kan het ook niet gelegen hebben want dat was prima.

Jeugdcrosser Niels van de Warrenburg uit Deurne uitzondering op de regel.

Niels laat zich door niets en niemand van de wijs brengen. Zijn doel is winnen en het liefst zoveel mogelijk. Daar is hij helemaal op gefocust en dat zet hij iedere wedstrijd om in ijzersterke stuurmanskunst en glansrijke overwinningen die hem rechtstreeks naar het ASUZ kampioenschap 2009 zullen leiden. Zijn grootste concurrent komt uit eigen gelederen en dat is nr. 76 Coen Mennen uit Helmond. Maar Coen kon in Siebengewald geen potten breken ofschoon hij uitstekend reageerde toen hij zwaar werd getoucheerd in de 2e manche. Waar menigeen van de baan afgeschoven zou zijn toonde hij zijn grote kwaliteit door zijn wagen knap in de wedstrijd te houden zonder plaats verlies. De dader kreeg na afloop een ernstige waarschuwing van de wedstrijdleiding. Coen moest vandaag genoegen nemen met de 6e plaats en daarmee wordt zijn achterstand op Niels een stuk groter. Nr. 78 Evy Mennen uit Helmond werd 20e in een veld van 37 deelnemers. Zij leert iedere wedstrijd veel bij.

Nr 929 Willem Jacobs uit Asten loopt averij op in de Standaardklasse.

Willem kon in Siebengewald geen potten breken. Meer dan de 5e plaats in de eindrangschikking zat er voor hem niet in. Daar zal hijzelf zeker niet blij mee zijn maar er komen uiteraard nog enkele kansen dit seizoen om als voldoende te scoren voor het kampioenspodium. Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel  kan met een veel beter gevoel terugkijken. Hij begint langzaam grip te krijgen op zijn wagen nu er een 1600 motor in ligt en dat resulteerde al meteen in de 3e plaats overall bij de Standaardklasse. Piet Jan komt eraan!

René Veldhuizen uit Grashoek wint Sprint boven 2 ltr.

Natuurlijk is dat prachtig, maar René weet ook wel dat Andreas Klein- Haarmayer hem voor was gebleven als die niet een enorm gat in zijn carter had gekregen met een brandje tot gevolg. Het is nog maar de vraag of Andreas er in Brouwhuis bij is en dat opent wel weer perspectieven voor René. Die zal zeker niet tevreden zijn met zijn 3e plaats in de sprintklasse tot 2 ltr. Op de een of andere manier was de baan toch zijn grootste tegenstander in Siebengewald.

Nr. 929 Lei Janssen uit Ysselsteyn gehavend uit de strijd.

Een grote salto in de eerste manche maakt  een einde aan zijn aspiraties om in Siebengewald te schitteren. Dat kan natuurlijk gebeuren en is ook geen ramp, maar balen is het wel. Lei moest genoegen nemen met de voorlaatste, negende, plaats en dat is een lelijke streep door de rekening.

Er staat een nieuwe cross voor de deur op zondag 20 september in Brouwhuis en dat is niet de eerste de beste want  a.c.c. De Turfracers  Liessel organiseert deze cross i.s.m. de Jeugdcarnavalsvereniging uit Brouwhuis. Dat wil zeggen “Alle hens aan dek” om er weer een groot succes van te maken. De club rekent weer op jullie allemaal!

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

 


AUTOCROSS KESSEL OP ZONDAG 9 AUGUSTUS 2009

TURFRACERS IJZERSTERK IN KESSEL .

Een cross die alles bood wat de crossliefhebber graag ziet. Prachtige inhaalmanoeuvres, spanning tot op de laatste meters. Enkele flinke salto’s. Deze baan staat er ook om bekend dat de snelheden hoog liggen . De 4e versnelling wordt dan ook vaak gebruikt.

 

Superkampioen nr.929 Willem Jacobs uit Asten glorieert ook bij de standaardklasse.

Willem versloeg in Kessel de grote favoriet nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald door zeer geconcentreerd te crossen en maximaal te profiteren van het malheur van Mike die  in de 1e manche een kapotte rechtervoorband kreeg. Mede daardoor kwam Mike niet verder dan de 3e plaats overall omdat   nr. 975 Frank Backus uit Haelen de 2e plek wist te veroveren. Helemaal goed werd de dag voor Willem Jacobs toen hij ook nog de Superfinale op zijn naam wist te schrijven.

Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel vindt met de 5e plaats de weg naar boven terug. Het is nog steeds zoeken naar de juiste manier om het grote vermogen van zijn motor goed op de baan te krijgen. Terugkeer van nr. 925 Mariska Verhees uit Liessel was indrukwekkend.

Vooral de eerste manche in de Standaardklasse waarin zij brutaal de kop nam en slechts in de laatste meters het hoofd boog voor de winnaar en clubmakker Willen Jacobs. Daar zag iedereen weer het grote cross talent waarover Mariska beschikt.

 

Nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne weer een stapje dichter bij Nederlands Jeugdkampioenschap.

Met zijn zwaar bevochten zege in Kessel wordt steeds duidelijker dat deze Turfracer de sterkste is, want hij kreeg het beslist niet cadeau. Vooral in de 1e manche zat het hem niet mee en kwam hij niet verder dan de 3e plaats, wat overigens wel erg sterk was want hij kwam uit kansloze laatste positie. In de beide volgende manches zette hij dat helemaal recht door die allebei te winnen. Vlak achter hem werd een enorme strijd geleverd door nr. 31 Koen Pennings uit Siebengewald en nr. 76 Coen Mennen uit Helmond. De nrs. 2 en 3 in Kessel. Coen Mennen is nog steeds groot kanshebber voor een podiumplaats aan het einde van het seizoen waar de prijzen voor het Nederlands kampioenschap 2009 worden verdeeld.

 

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn heeft moeite in Kessel.

Lei had het vandaag niet, hij deed er van alles aan maar de concurrentie was te sterk. Het kan natuurlijk aan de lengte van de baan gelegen hebben waar topsnelheid het vaak wint van stuurmanskunst. Ongetwijfeld zal  Lei nadenken over de manier waarop hij de aansluiting bij de top kan behouden.

 

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg verbijt de pijn.

Hans reed in Kessel weer voor het eerst mee na een enkelbreuk en hij heeft het volgehouden. Hij startte weer ijzersterk en op het randje. Met zijn 4e plaats bij de sprinters tot 2 ltr. was hij zeker niet ontevreden. Goed dat deze Turfracer weer volop mee gaat doen.

 

Een prachtig cross weekend  met stralend weer leverde de organiserende vereniging A.C.C. “The Blue Birds” uit Kessel veel waardering op voor de perfecte, professionele organisatie in alle opzichten.

Op naar Siebengewald in het weekend van 5 en 6 september. Met op 5 september de bekende 2 uurs nachtcross van Siebengewald met in het voorprogramma o.a. de Balkenklasse en de Jeugdklasse. Op zondag weer de reguliere  ASUZ Kampioenscross.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

 


 


AUTOCROSS DEURNE OP ZONDAG 26 juli 2009

LIESSELSE TURFRACERS VEROVEREN DEURNE

Op zondag 26 juli 2009 was het flink raak aan de Deurnese Kuilkensweg waar de familie Nooyen grond beschikbaar stelde aan A.C.C.”De Turfracers” uit Liessel en de Gemeente Deurne spontaan zorgde voor de benodigde vergunningen. Wegens de zeer overvloedige regenval in de voorafgaande week moest de baan wat worden aangepast omdat een gedeelte uit moeras bestond. Toch hadden ze het goed voor elkaar. Een knik in het rechte stuk voor de jurywagen zorgde voor bijzondere momenten. En doordat de baan steeds meer opdroogde in de loop van de middag keek het zeer talrijke publiek de ogen uit, zoveel gebeurde er overal.

NIEUWE VALSE START REGEL PAKT POSITIEF UIT VOOR SNEL VERLOOP VAN DE CROSS.

Het is de regel die zegt dat de crosser die vals start, gewoon kan door crossen en achteraf naar de laatste plaats van de gefinishten terug gezet wordt.   Dat scheelt zoals deze middag meteen bleek zeker 10 herstarts.  De crossers zullen er snel aan gewend zijn want vals starten kan ze echt duur komen te staan. De Turfracers hadden deze middag de primeur van deze nieuwe regel die bij de KNAF overigens sinds dit jaar standaard is.

NR.52 ROB VAN LIEROP UIT DEURNE SCHITTERT VOOR EIGEN PUBLIEK BIJ DE JEUGDKLASSE.

Hij won zijn eerste wedstrijd op deze zware baan waar de favorieten het zwaar hadden. Rob versloeg ze allemaal en alleen nr. 76 Koen Mennen uit Helmond kon met een tweede plek volgen dankzij uitermate veel vechtlust van Koen die zich vaak vanuit het achterveld ijzersterk naar voren knokte. De leider in de tussenstand van het NK nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne worstelde de hele middag met de zware omstandigheden en mechanisch ongemak waardoor hij met de 6e plaats niet eens ontevreden kon zijn. Mooi was ook de 14e plaats voor nr. 78 Evy Mennen uit Helmond uit een veld van 26 deelnemers.

 KEVERS EN STANDAARDKLASSE ECHTE ASUZ TOPPERS.

Altijd is het spannend als deze groepen aan de start verschijnen. Geen manche is voorspelbaar en vooral op zo’n zware baan als in Deurne was er van alles aan de hand. Bij de Standaardklasse wist nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald zich wel vooraan te handhaven. Hij liet het publiek weer genieten van bloedstollende manches waarin hij lef combineert met stuurmanskunst en doorzettingsvermogen. Nr. 929 Willem Jacobs uit Asten Heusden kon in zijn thuiscross niet met de snelsten mee, Ofschoon een 3e plaats natuurlijk ook niet slecht is. Tel daarbij op zijn overwinning in de superfinale dan was er toch nog een  reden voor een feestje. Met de 5e plek zal nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel niet tevreden zijn. Over 14 dagen in Kessel treft hij een baan die beter bij hem past. Bij de Kevers  kon nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteijn het podium net niet halen. Met een 4 plaats greep hij er net naast.

TURFRACER NR.127 RENÉ VELDHUIZEN UIT GRASHOEK EXCELLEERDE IN DE SPRINTKLASSEN.

René won zowel de klasse tot als die boven de 2 ltr. Daarmee was het zijn dag in Deurne. Fantastisch als je zo’n crosser binnen je gelederen hebt. Hij deed vandaag alles goed en natuurlijk ontbrak bij de klasse boven 2 ltr. de kampioen nr. 007 Andreas Kleinhamaier maar des te knapper is het als je daar zoals René deed maximaal van profiteert.

BALKENKLASSE WAS WEER PLEZIER VOOR IEDEREEN.

Lekker betaalbaar en er toch echt voor gaan. Als je dan als Turfracers met een 4e en 9e plaats aan de haal gaat heb je het goed gedaan. Daarvoor tekenden nr. 826 Ralf Seykens uit Liessel en nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel.  Als je zin hebt om kennis te maken met de autocross sport is dit een ideale instapklasse. Kijk maar eens op de website: www.asuzcross.nl en je kunt precies zien aan welke eisen je moet voldoen. Dat geldt trouwens ook voor jeugdige crossers want vanaf 12 jaar mag je al meecrossen. 

Een bedankje naar alle leden en vrijwilligers die deze cross zo goed lieten slagen en voor de geweldige inzet van iedereen is hier zeker op zijn plaats evenals een extra woord van dank aan de grondeigenaar de familie Nooyen en de Gemeente Deurne.

Op 8 en 9 augustus gaan we weer naar Kessel om met volle teugen te genieten van de traditionele zaterdag Nacht van Kessel, op zondag gevolgd door een nieuwe ASUZ kampioenscross 2009.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

 


VERSLAG VAN AUTOCROSS IN HORST OP ZONDAG 12 JULI 2009

 


TURFRACERS UIT LIESSEL DELEN DE LAKENS UIT BIJ DE JEUGDKLASSE.

Dat bleek duidelijk tijdens de cross in Horst van zondag 12 juli '09.

Fel groen zijn ze de 2 crosswagens van nr. 79 Niels v.d. Warrenburg uit Deurne en nr. 76 Coen Mennen uit Helmond. Je kunt ze niet missen want in welke groep ze ook rijden, ze zijn altijd voorin te vinden. Niels beschikt over steeds meer routine, wellicht ook door het feit dat hij regelmatig in Valkenswaard mee crost. Vandaag voegde hij weer het maximale aantal punten aan zijn totaal toe en hij lijkt regelrecht op het ASUZ kampioenschap 2009 af te crossen. De enige die hem daarin nog dwars kan zitten lijkt Coen te zijn. Vandaag werd hij 2e en clubmakker of niet, hij wil graag meer.

Of nr. 78 Evy Mennen uit Helmond zich ooit in zo'n gevecht kan mengen zal de toekomst uit moeten wijzen. Evy is pas net begonnen en leert iedere cross enorm veel bij. We zullen haar blijven volgen.

Toerwagens niet langer prooi voor Turfracers.

Jarenlang was Turfracer  Peter Otten hier dominant, maar sinds hij gestopt is trekken anderen aan de touwtjes. Nu is de hoop gevestigd op nr. 699 Richard Sonnemans uit Beringen die dat in de toekomst eventueel kan gaan doen. In Horst finishte hij als 13e in het dagklassement, waarbij vermeld moet worden dat het er gruwelijk hard aan toe ging in deze spannende klasse.

Nr. 262 Gijs Willems bedreigt Turfracer Lei Janssen bij de Kevers.

Dat deed hij nadrukkelijk door de dagzege voor zich op te eisen. De gedoodverfde favoriet nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteijn kwam niet verder dan de 3e plek want ook nr. 275 Tjeerd van Helden uit Hegelsom bleef hem voor en dat zorgt ervoor dat het voorlopig nog flink spannend blijft in deze prachtige klasse.

Turfracers spreken hartig woordje mee in de Standaardklasse.

Vooral de zwaarbevochten overwinning in de 2e manche door Piet Jan Janssen uit Meijel mocht er zijn. Hij werd aan alle kanten bedreigd maar hield tot grote vreugde van zijn schare fans stand. Dat deed hij niet in de 3e manche want daar maakte hij na een veelbelovende start een enorme salto waardoor hij in de eindrangschikking genoegen moest nemen met de 6e plaats. Vlak achter hem finishte vandaag nr. 928 Bram Jacobs uit Bakel. Maar de beste van de Turfracers was vandaag toch weer nr. 929 Willem Jacobs uit Asten Heusden. Hij sleepte de 4e plaats uit het vuur en dat is gezien de zware concurrentie in deze klasse een prima resultaat.

Nr 027 René Veldhuizen uit Grashoek hield eer van de Turfracers hoog bij de Sprinters.

Dat deed hij door een prachtige overwinning in de finale manche op de absolute favoriet nr. 007 Andreas Klein Haarmayer uit Duitsland. Dit is zonder meer spectaculair en die mag René op zijn CV bijschrijven. Bovendien leverde het hem de 2e plaats op in het dagklassement achter.... juist ja, je raadt het al Andreas Klein Haarmayer.

Turfracers genieten van de Balkenklasse.

Lekker betaalbaar, deze klasse. En als je dan ook nog vooraan mee kunt doen is dat mooi mee genomen. Zo behaalde nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel de 3e plaats in het dagklassement en nr. 826 Ralf Seijkens uit Liessel veroverde de 7e plaats. Ook nog bij de eerste 10 finishte nr. 865 Johan van den Eijnden uit Liessel.

 

Een goede zondag voor de Turfracers was het in Horst en vooral een goede opmaat voor de eigen cross op zondag 26 juli '09 in Deurne waar de Turfracers zullen laten zien dat er een ijzersterke organisatie staat door een goede samenwerking. Samen de schouders eronder!

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

 


Tot onze grote teleurstelling  heeft de rechter vandaag, 3 april, in een gerechtelijke procedure de autocross op zondag 5 april a.s. te Deurne verboden.

Dit is nu een knoflookpad !

 Hierdoor zijn wij genoodzaakt deze niet door te laten gaan.

Bekijk hier of download de uitzending in Hart van Nederland vanaf 4:30 min.

Klik hier voor artikel in het Eindhovens Dagblad.

 


TURFRACERS STARTEN SEIZOEN 2009 IN HORST VEELBELOVEND.

Heerlijk, de kop is eraf! We hebben weer genoten van de geur van raceolie. We hebben weer zand gevreten en raakten weer gefascineerd door spannende en ongelooflijk spectaculaire momenten. Het cross seizoen 2009 is gestart op zondag 22 maart ’09 in Horst op een bijna ronde baan. Die was lekker breed en daardoor konden hoge snelheden worden bereikt. Dat leidde weer tot extreme salto’s en uitgesproken hachelijke momenten.

De Turfracers lieten flink van zich horen.

Zo scoorde de kampioen 2008 bij de Sprinters tot 2 ltr. Hans Janssen uit Kronenberg een schitterende 2e plaats achter de ook nationaal ijzersterke nr. 116 Sjaak Wismans uit Castenray . Vooral de sterke start in de finale van Hans was indrukwekkend, hij was ze allemaal te snel af op die eerste meters.  Ook de 2e plaats bij de sprinters boven 2 ltr. van nr. 027 René Veldhuizen uit Grashoek mocht er zijn. Slechts de sterke Duitse nr. 007 Andreas Klein-Harmaier kon hem voorblijven.

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn in de race voor de titel bij de Kevers in 2009.

Dat onderstreepte hij in Horst met een fraaie 2e plaats die veel perspectief biedt op meer. We kennen Lei inmiddels goed genoeg om te weten dat hij alleen maar voor het allerhoogste gaat en waar kan hij daar beter mee beginnen dan op zondag 5 april in Deurne op  de thuis cross van de Turfracers.

Wordt de Standaardklasse het domein van de Turfracers.

Drie troeven spelen mee dit seizoen . Nr. 928 Bram Jacobs uit Bakel die vandaag meteen maar 2e overall werd, nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel die als 5e scoorde en nr. 929 Willem Jacobs uit Asten Heusden die als oud kampioen in deze klasse niet tevreden zal zijn geweest met zijn 12e plaats. Maar er komen nog genoeg kansen! Eerst maar eens die dekselse nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald van de troon zien te stoten en dat valt nog lang niet mee, want die werd in 2008 niet voor niets kampioen. Toch zal dat het enige doel zijn voor de 3 Turfracers in deze Standaardklasse.

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn wil de titel bij de Kevers veroveren.

Dat en niets minder zal Lei in zijn hoofd hebben en het hoeft niet te verbazen als hij dat waar maakt want met een 2e plaats in Horst is een goed begin gemaakt.

Jarige tweeling Coen en Evy Mennen uit Helmond vieren eigen feestje.

Zestien jaar werden ze deze zondag en dan eindigen op een 10e en 26e plek is niet verkeerd. Voor Evy was het haar debuut en Coen werd achtervolgd door pech, anders was hij nog hoger gefinisht. Deze tweeling uit Helmond komen we dit seizoen nog wel tegen.

Nr. 79 Niels v.d. Warrenburg uit Deurne “rules” in de Jeugdklasse.

Wat croste Niels sterk in Horst, hij was niet te kloppen. Zelfs een erg unfaire aanval door nr. 504 Jimmy de Rond uit Hoogerheide in de finale (leverde Jimmy schorsing op) kon hem niet gek maken. Niels bleef rustig en reageerde adequaat waardoor hij de finale alsnog won evenals de beide manches van zijn groep. Wordt 2009 het “NIELS”jaar….

Turfracers nu ook in de Balkenklasse actief.

Bij de Balkenklasse scoorde nr. 840 Twan van Gaal uit Liessel een fraaie 2e plaats en werd clubmakker nr. 826 Ralf Seijkens uit Liessel knap 7e . In deze klasse is ruimte voor beginnende crossers, het is betaalbaar en toch zijn de wedstrijden erg heftig. Kijk maar eens op de site van de ASUZ, daar staat alle informatie www.asuzcross.nl

 

Wie weet ben je er dan op zondag 4 april wel bij in Deurne aan de St.Josefstraat waar “De Turfracers” weer in eendrachtige onderlinge samenwerking de jaarlijkse thuiscross organiseert. Samen de schouders eronder, dan moet dat weer een grandioos spektakel worden met top autocross sport en veel  genieten voor deelnemers en publiek. We starten om 11:30u. precies.

 

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven