TWEE TURFRACERS ASUZ KAMPIOEN 2008 

Weer worden er twee trotse kampioenen toegevoegd aan de rijke historie van A.C.C. “De Turfracers” uit Liessel. In het afgelopen seizoen 2008 was nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg met afstand de beste in de Sprinterklasse tot 2000cc. Hans reed een erg constant seizoen met fraaie overwinningen en ook als er grote jongens uit de NK’s meededen wist hij zich redelijk staande te houden. Vandaar een goed ASUZ kampioen die straalde toen hij de grote kampioensbeker in ontvangst mocht nemen tijdens de grote huldiging der kampioenen in The Pilot in Ysselsteyn op zaterdag 8 november 2008.

Ook Rieky Verhees stond met een big smile te pronken met haar prachtige kampioensbeker als beste van de ASUZ damesklasse. Zij verpletterde de concurrentie die overigens niet altijd even groot was omdat deze klasse wat lijdt aan bloedarmoede. Ongetwijfeld zal daar tijdens de “cross winterslaap” nog wel eens over gepraat gaan worden. Wie weet zien we Rieky weer eens terug in een reguliere Standaard of Toerwagenklasse. Wie weet….

SPANNEND SEIZOEN IN DE STANDAARDKLASSE LEVERT TURFRACERS PLAATS 2 EN 3 OP.

Het was spannend tot de laatste cross. Toen werd duidelijk dat nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald de langste adem had en het kampioenschap definitief naar zich toe wist te trekken. Turfracer nr. 929 Willem Jacobs uit Asten-Heusden heeft zijn huid duur verkocht maar legde zich uiteindelijk neer bij de winst van Mike. Hij was de enige die Willem dit jaar de baas bleef en daardoor de terechte kampioen. De vraag zal altijd blijven wat er was gebeurd als nr.926 Piet Jan Janssen uit Meijel zijn bloedvorm van de laatste crossen het hele seizoen had gehad. Nu werd hij uiteindelijk zeer verdienstelijk 3e in de eindrangschikking. Maar in 2009 zou dat nog wel eens heel interessant kunnen worden.

NR. 229 LEI JANSSEN UIT YSSELSTEYN GRIJPT NET NAAST TITEL BIJ DE KEVERS.

Oud kampioen nr. 274 Marcel Linders uit Grubbenvorst was te sterk en verdiende terecht de titel “Keverkampioen 2008” Toch was het schitterend om de gevechten te zien die hij vaak met Lei moest leveren. Vice kampioen in deze sterke klasse is natuurlijk ook helemaal goed.

 TURFRACERS OP DE PLAATSEN 2 EN 3 BIJ DE NK JEUGD.

Ze heeft er alles aan gedaan maar het is haar niet gelukt om haar NK titel van 2007 te prolongeren. We hebben het over nr. 34 Miranda Verhees uit Liessel. Miranda heeft een zeer wisselvallig seizoen achter de rug met behoorlijk wat tegenslag. Ondanks dat veroverde zij toch nog de tweede plek. Dat doet niets af aan de titel van nr. 62 Koen van Well uit Overloon. Koen is een uitstekend kampioen waar we nog vaak van gaan horen. Datzelfde is ook het geval met nr. 79 Niels v.d. Warrenburg uit Deurne hij werd met slechts 4 punten achterstand op Miranda knap 3e overall. Ook nr. 76 Koen Mennen uit Helmond komt eraan met zijn 7e plaats in dit seizoen kan hij met een goed gevoel starten in 2009.

Een goed seizoen voor de Turfracers en de plannen voor 2009 worden alweer gesmeed!

FOTO'S HULDIGING:

Klik voor weergave van foto's


 

AUTOCROSS ASTEN  ZONDAG 19 OKTOBER 2008.

STANDAARDKLASSE GEDOMINEERD DOOR TURFRACERS!

Nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel behaalde een fraaie overwinning en clubmakker nr. 929 Willem Jacobs uit Asten-Heusden veroverde de 2e plaats. Willem verwees daarmee de kampioen 2009 naar de 3e plaats en dat is voor hem een pleister op de wonde van het verlies van de Kampioenstitel die hij vorig jaar zo knap veroverde.

Bij Piet Jan loopt alles de laatste tijd op rolletjes en je kunt je dan ook afvragen wat er zou zijn gebeurd als Piet Jan geen duidelijk mindere periode gekend had in het midden van dit seizoen.

OFF DAY VOOR DE JEUGD VAN DE TURFRACERS.

Nr. 34 Miranda Verhees uit Liessel die zo lang gevochten heeft om haar ASUZ titel NK Jeugd van 2007 in 2008 te prolongeren haalde alleen in de finalemanche de finish. Maar goed voor haar dat de beslissing om het kampioenschap vorige week in Ysselsteyn al gevallen was in het voordeel van nr. 62 Koen van Well uit Overloon. Want stel dat die titel in Asten de inzet was geweest. Niet dat Koen van Well het veel beter deed, want ook hij haalde slechts in de 2e manche de finish. Topper bij de Turfracers was nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne. Niels viel in de eerste manche uit, maar hij won wel de 2e en een redelijke finale bracht  hem uiteindelijk toch op de 8e plek in de eindrangschikking. Wel nog erg ver van de winnaar in Asten, nr. 11  Jip Staaks uit Maasbree.

NR. 107 HANS JANSSEN UIT KRONENBERG STERKE KAMPIOEN BIJ DE SPRINTERS TOT 2 LTR.

Hans maakt een steeds grotere indruk met zijn supersnelle starts. Vandaag hoefde hij alleen maar nr. 130 Alex van Rijt uit Neerkant voor zich te dulden. Door zijn constante rijden in het seizoen 2008 is hij de zeer terechte kampioen.

NR. 229 LEI JANSSEN UIT YSSELSTEYN VIERDE BIJ DE KEVERS.

Lei had vandaag niets meer te winnen of te verliezen. Hoogstens de dagzege, maar dat lukte vandaag niet, die was voor de man die de 3e plaats in het ASUZ kampioenschap 2009 opeist nr. 232 Luuk Pennings uit Siebengewald.  Ook was het ASUZ kampioenschap 2008 vorige week al beslist in het voordeel van nr. 274 Marcel Linders uit Grubbenvorst. Lei  is reserve kampioen en daar mag hij ook best trots op zijn.

Op naar de Huldiging der Kampioenen 2008 op 8 november in The Pilot in Ysselsteyn.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 


AUTOCROSS Ysselsteyn ZONDAG 12 Oktober 2008

TURFRACERS VINDEN WATERLOO IN YSSELSTEYN.

Misschien is deze kop wat extreem, maar toch dekt hij de lading wel. Immers voor aanvang van deze cross op 12 oktober 2008 in Ysselsteyn waren er nog zeer reële kampioenskansen voor de Turfracers bij de Standaardklasse en de NK Jeugdklasse. In beide gevallen ging het mis.

MIRANDA VERHEES UIT LIESSEL GRIJPT NET NAAST DE TITEL.

Dat kwam doordat nr. 62 Koen van Well uit Ysselsteyn erg goed croste en de dagzege voor zich opeiste. Je kunt ook met evenveel recht zeggen dat het kwam door botte pech. Immers nadat Miranda haar eerste manche gewonnen had ging het in de 2e manche helemaal mis. Zij verloor haar linkervoorband en was op slag kansloos. Op karakter wist zij wel weer de finale te winnen maar ze kwam niet verder dan een 4e plaats in de einduitslag. Mede door het goede rijden van haar clubmakker nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne die met een 3e en twee 2e plaatsen uiteindelijk eindigde als 2e overall. Daarmee stelde hij de 3e plaats in het NK jeugd van de ASUZ definitief veilig. Ook nr. 11 Jip Staaks uit Maasbree bleef Miranda nog voor in de einduitslag. Zo zie je maar weer dat het bij een mechanische sport van ieder detail afhangt of je wint of verliest. Want ofschoon een 2e plaats bij een NK Jeugd erg goed is zal Miranda als ex-kampioen er niet echt blij mee zijn. Daarvoor is ze teveel een winnaar.

Knap was ook het feit dat nr. 76 Coen Mennen uit Helmond zich via de herkansing nog wist te plaatsen voor de finale waardoor hij aan een mindere zondag toch nog een goed gevoel over kon houden.

WILLEM JACOBS UIT ASTEN HEUSDEN MOET KAMPIOENS ASPIRATIES LATEN VAREN.

Het tekende zich vorige week in Budel al af. Nr. 929 Willem Jacobs kon zijn grote rivaal nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald niet meer bij houden. Dat kan aan het materiaal liggen, maar ook berusting zou een onderdeel kunnen zijn. Ofschoon dat laatste twijfelachtig is. Feit is dat het in Ysselsteyn van geen kanten liep. Met twee 5e en een 4e plaats word je nu eenmaal in deze fase van het seizoen geen kampioen. Willem wordt reserve kampioen en dat is ook niet mis. Bovendien heeft hij ons dit seizoen van fraai crosswerk laten genieten en was de spanning vaak groot. Buitengewoon sterk vandaag reed Piet Jan Janssen uit Meyel wat hem een 3e plaats in de eindrangschikking opleverde net achter nr. 946 Maurice Theeuwen uit Kessel Eik. Piet Jan stelde daarmee ook zijn 3e plaats in de eindrangschikking van het ASUZ kampioenschap 2008 veilig.

Bij de dames was het weer een tweegevecht tussen moeder Rieky en dochter Mariska Verhees uit Liessel. Mam  won zoals het hoort voor een echte kampioen.

Ook Peter Otten stond weer eens aan de start bij de Toerwagens en hij leverde meteen een enorm gevecht met oud jeugdkampioen nr. 633 Ruud Merkx uit Horst. In gewonnen positie begaf zijn motor het helaas al in de eerste manche waardoor hij de rest van de middag slechts kon toekijken. Zondag 19 oktober is de laatste cross van het seizoen georganiseerd door de Peelracers uit Neerkant (aan de Koestraat in Asten). Nog een keer sfeer proeven en nagenieten van een mooi ASUZ seizoen 2008.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 


AUTOCROSS BUDEL ZONDAG 5 Oktober 2008

TURFRACERS TROTSEREN REGEN IN BUDEL.

Op zondag 5 oktober 2008 kregen we alle zegen van boven, maar voor echte crossers is dat geen beletsel om er opnieuw enorm in te vliegen. Zelfs toen het in de loop van de middag even ophield met zachtjes regenen. Er stond dan ook heel wat op het spel.

Verliezen de Turfracers de NK Jeugd titel in 2008?

Daar heeft het alle schijn van want in Budel was de grootste concurrent van de regerend Nederlands kampioen nr. 34 Miranda Verhees uit Liessel in bloedvorm. Het betreft hier nr. 62 Koen van Well uit Overloon. Ze zaten in de manches niet in dezelfde groep en kwamen met ieder een 1e en een 2e plaats in de finale. Nr. 11 Jip Staaks uit Maasbree en nr. 31 Koen Pennings uit Siebengewald presteerden hetzelfde. Alle 4 op de eerste startrij in de Finale. Kan het spannender. Wie heeft de zenuwen het beste in bedwang, wie behoudt het overzicht. Een goede start is cruciaal want inhalen op deze baan is erg moeilijk. Dan doven de rode lampen en stormt het pak uit de startblokken. Koen van Well pakt de leiding, stuurt loeihard de eerste bocht in, komt er op 2 wielen uit maar weet een salto net  te voorkomen.  Achter hem kan nr. 34 Miranda niet verhinderen dat nr. 11 Jip Staaks de 2e plaats pakt. Ze doet er alles aan om een plaatsje goed te maken maar zonder succes. Koen van Well loopt steeds verder uit en eist de dagzege voor zich op, gevolgd door nr. 11 Jip Staaks en Miranda raakt verder achter in de strijd om het ASUZ kampioenschap dan de  4 punten bij het  begin van deze cross. Dat doet pijn. Nog 2 kansen om het tij  te keren,zondag 12 okt in Veulen en zondag 19 okt. in Neerkant. Nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne had zijn dag niet. Hij zal knokken voor behoud van zijn fraaie 3e plaats in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2008. Nr 76 Coen Mennen uit Helmond veroverde een 3e plaats in de eerste manche en dat is een goed opsteker voor hem.

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg kan Kampioenschap 2008 niet meer ontgaan.

Hans maakte er in Budel een prachtige show van. Hij knoopte een fel gevecht aan met nr. 954 Sander Cuenen uit Horst en wist dat te winnen. Hiermee veroverde hij de ontbrekende kampioenspunten. Dat kampioenschap zal hij zeker niet meer aan laten branden. Dus daarvoor kan de eerste vlag bij de Turfracers al uit.

Alsof de duvel ermee speelt bij de Standaardklasse.

Er mag helemaal niets fout gaan in de spannende strijd om het ASUZ kampioenschap 2008 bij de Standaardklasse. Met precies evenveel punten delen nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald en nr. 929 Willem Jacobs uit Asten de eerste plaats. Dat zijn er 203, na aftrek van het slechtste resultaat. Dan is de druk erg groot. In Budel wellicht te groot want Willem reed zich in de eerste manche vast en verloor kostbare plaatsen. Datzelfde overkwam nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel in de 2e manche, waarmee ok hij schade opliep temeer daar hij in gewonnen positie lag toen het hem overkwam. Zenuwen? Piet Jan staat 3e in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2008. Twee crossers profiteerden van dit malheur. Natuurlijk nr. 988 Mike Welles die met een 2e plaats overall uitliep op Willem en de dagwinnaar nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel-Eik. Willem werd slechts 4e en Piet Jan werd 5e.

ALLES UIT DE KAST IN YSSELSTEYN EN NEERKANT DAN KAN HET NOG GOED KOMEN.

Rieky Verhees uit Liesel heeft het kampioenschap bij de Dames binnen en daarvoor kan de 2e vlag uit!


 

 

AUTOCROSS SIEBENGEWALD ZONDAG 7 September 2008

TURFRACERS STERK IN SIEBENGEWALD.

Op zondag 7 september '08 was het even schrikken van de nieuwe baan in Siebengewald. Normaal ligt daar een lange baan met planty ruimte eromheen voor rennerskwartier en overig vertier. Maar de Zilveren Vogels uit Siebengewald konden niet langer meer terecht op hun oude vertrouwde plek en vonden gelukkig net op tijd dit alternatief. Een veel kortere baan, waar snelheid minder belangrijk was dan stuurmanskunst. En dat kun je wel aan de Turfracers overlaten zo is gebleken.

 

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn wint Keverklasse.

Het lukte Lei om de hele concurrentie, inclusief titelfavoriet nr. 274 Marcel Linders uit Grubbenvorst te verslaan. Bijzonder hiervan is ook dat zijn crossauto de avond tevoren door broer Hans Janssen uit Kronenberg behoorlijk aan gort gereden was tijdens de 2 uurs Nachtcross in de "Nacht van Siebengewald". Dat leverde Hans een 3e plaats op en dat is bijzonder goed als je bedenkt dat er 56 crossers startten. Tijd om feest te vieren was er niet want er is met man en macht gedurende de hele nacht doorgesleuteld om de wagen weer op tijd klaar te hebben voor de ASUZ cross op zondag. En dan smaakt zo'n overwinning bij de Kevers natuurlijk extra zoet.   

 

Nr. 929 Willem Jacobs terug aan de top in Standaardklasse.

Willem croste de sterren van de hemel en dat bracht hem weer terug aan de top van het klassement om het ASUZ kampioenschap 2008. Hij won magistraal en door de prachtige tweede plaats van clubmakker nr. 926 Piet-Jan Janssen uit Meijel was de triomf compleet.

Nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald is met zijn 4e plaats voor even van de troon gestoten, maar die is vast van plan om daar in de eerstvolgende cross op 5 oktober in Budel weer verandering in te brengen. Aan rust hoeft Willem derhalve voorlopig niet te denken. Hij maakte de klus overigens helemaal af door ook de Winnaarsrace op zijn naam te schrijven.

 

Nr. 79 Niels v.d. Warrenburg uit Deurne weer dichter bij de top van NK Jeugdkampioenschap.

Door de nrs. 62 Koen van Well uit Overloon en 34 Miranda Verhees uit Liessel voor te blijven in de einduitslag komen de leiders in dit kampioenschap nog dichter bij elkaar te liggen. Miranda kwam niet verder dan de 5e plaats en dat is toch een tegenvaller na haar sterke crossen in de laatste 2 wedstrijden. Het kan niks lijden zo blijkt maar weer. Nr. 76 Koen Mennen uit Helmond reed zich weer eens sterk met een 7e plaats de top tien binnen.

Een ding blijft zeker, de kampioensstrijd blijft spannend en het is natuurlijk pure klasse dat daar 2 Turfracers, Niels en Miranda, zo nauw bij betrokken zijn.

 

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg winnaar bij sprinters tot 2 ltr.

Er waren niet veel deelnemers en dan is juist de klasse van Hans dat hij daar optimaal van kan profiteren. Met de Nachtcross en de sleutelnacht nog in zijn lijf sloeg hij genadeloos toe.

 

Nr. 38 Rieky Verhees kan Dameskampioenschap 2008 niet meer ontgaan.

Bij haar winst in Siebengewald werd opnieuw duidelijk dat niemand tegen haar is opgewassen dit seizoen, behalve dochter Mariska, maar die deed niet mee omdat ze met het Panorama Lady's Rally Team elders aan de bak moest.

 

De cross agenda ziet er verder als volgt uit: zondag 5 oktober Budel, 12 oktober Veulen, 19 oktober Neerkant.


AUTOCROSS HORST ZONDAG 31 AUGUSTUS 2008

KEIHARDE SPORT ONDER STRALENDE ZON.

 

Op zondag 31 augustus was het weer goed raak in Horst. De Paradijsracers uit Melderslo tekenden voor de organisatie en hadden er een prachtbaan neergelegd. De Turfracers lieten zich weer zeer nadrukkelijk gelden in de diverse klassen.

 

Zinderende spanning in Standaardklasse.

Inzet is het ASUZ kampioenschap 2008. De crossers zitten zo dicht bij elkaar dat ieder foutje genadeloos wordt afgestraft en je keihard terug werpt in de race naar dat kampioenschap. We hebben genoten van nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald die als een bezeten tekeer ging vandaag. We hielden vaak ons hart vast, dat kon niet goed gaan. Mede omdat nr. 929 Willem Jacobs uit Asten (kampioen 2007) met zijn hele ziel en zaligheid meeging in die strijd. Mike won en Willem werd tweede. Dat nr. 946 Maurice Teeuwen uit Kessel-Eik de derde plaats bezette kwam vooral doordat nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel in de finale grof onderuit werd geschoffeld door nr. 908 die direct werd geschorst, maar daar had Piet Jan uiteraard geen bootschap aan.

 

Jarige nr. 79 Niels v.d. Warrenburg uit Deurne verliest winst in finale Jeugdklasse.

Hij was in topvorm waardoor hij beide manches in zijn A groep won, maar in de finale ging het mis. De fut was plotseling uit zijn auto en dan kun je doen wat je wilt, daar helpt niks aan. Nr. 34 Miranda Verhees uit Liessel beperkte de schade nog enigszins door overall tweede te worden. Toch ontwikkelt Niels zich enorm dit jaar. Er zit veel jong talent bij de Turfracers. Eentje daarvan  ook nr. 76 Coen Mennen uit Helmond. In Horst reed hij weer enkele keren in de picture en het was door pech dat hij `slechts` 15e werd.

 

Tweede plaats Hans Janssen was maximaal haalbare.

Deze nr. 107 uit Kronenberg kon doen wat hij wilde, maar tegen een ontketende nr. 116 Sjaak Wismans uit Castenray is hij kansloos. Toch pakte hij met zijn tweede plaats weer kostbare puntjes voor het ASUZ kampioenschap 2008 mee.

 

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn mist aansluiting bij de top van de Keverklasse.

Met zijn 4e plaats in Horst zit hij er wel dichtbij, maar Lei moet op zoek naar wat extra PK´s wil hij weer mee kunnen strijden voor het ASUZ kampioenschap.

 

Turfracers domineren Damesklasse.

Niets nieuws onder de zon dit jaar. Als nr. 946 Mariska Verhees mee doet heeft nr. 38 moeder Rieky het niet gemakkelijk. Zo werd ze in Horst eigenlijk kansloos verslagen door haar dochter. Its all in the family zullen we zeggen.

 

In het weekend van 6 en 7 september wordt de strijd voortgezet in Siebengewald.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven


CROSS KESSEL ZONDAG 10 AUGUSTUS 2008

 We zijn ongeveer halverwege het ASUZ cross seizoen 2008 en de spanning neemt toe. Vooral voor de Turfracers die in 2007 een topseizoen beleefden. We weten dat Peter Otten dit seizoen zijn titel in de Toerwagenklasse niet verdedigt. Peter stapt nog af en toe in en doet dan overigens nog steeds mee voor de overwinning. Vandaag beperkte hij zich tot toekijken en genieten van de heftige strijd in de diverse klassen waarin zijn clubgenoten enorm strijd leveren.

Standaardklasse helemaal open. 

Iedere cross is een thriller in deze klasse want de kampioen 2007 nr. 929 Willem Jacobs uit Asten komt handen en voeten tekort om de concurrentie van zich af te houden en daarmee een kans te maken om zijn titel te prolongeren. In de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2008 stond hij voor deze cross nog bovenaan met 3 punten voorsprong op de tweede nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald. Maar daar is in Kessel verandering in gekomen omdat Mike een schitterende overwinning boekte en ook nr. 926 Piet Jan Janssen uit Meijel weer helemaal terug is, wat hem een tweede plaats opleverde. Willem kwam niet verder dan de derde plaats en daarmee is zijn koppositie in de tussenstand verdampt. Wat een geweldige uitdaging ligt hier voor hem maar ook voor clubmakker Piet Jan.

Lei Janssen uit Ysselsteyn verliest terrein bij de Kevers.

Voor deze cross stond hij in de tussenstand van het ASUZ kampioenschap 2008 nog op een tweede plaats met slechts 3 punten achterstand op leider Marcel Linders uit Grubbenvorst. Die achterstand is met zijn 4e plek in Kessel groter geworden. Misschien valt de totaalschade nog wel mee want ook Marcel Linders kwam niet verder dan de tweede plaats. Toch is het oppassen geblazen voor Lei.

Miranda Verhees doet weer volop mee.

Bij de Jeugdklasse lagen in de tussenstand tot deze cross de nrs. 1 t/m 5 slechts 7 punten uit elkaar. Dus erg close en iedere manche erg spannend.

Nr. 34 Miranda Verhees is net op tijd haar dip van de laatste 2 crossen te boven. Met haar winst van vandaag verstevigt zij haar toppositie maar ze moet scherp blijven, want de nrs. 62 Koen van Well uit Overloon en 79 Niels v.d. Warrenburg uit Deurne blijven haar op de hielen zitten. Coen Mennen uit Helmond had vandaag een mindere dag, maar dat kan zo weer omslaan.

Hans Janssen net buiten het podium.

Deze snelle nr. 107 uit Kronenberg kon zich ondanks enkele goede starts niet bemoeien met de strijd voorin. Hij werd vandaag vierde.

Rieky Verhees op eenzame hoogte in de Damesklasse.

Geen twijfel mogelijk, met kop en schouders steekt Rieky boven de concurrentes uit. Dat steekt de concurrentes natuurlijk, maar ja, moeten ze maar meer gas geven. Zo simpel is dat.

 

Op zondag 31 augustus ´08 gaat de strijd voort in Horst en een week later staat het crossweekend, met 2 uurs nachtcross, in Siebengewald op het programma. Daarna kan alles weer helemaal anders zijn.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 


AUTOCROSS HORST 22 JUNI 2008

TURFRACERS DOMINEREN DE DAMESKLASSE.

Een prachtig gezicht was het om te zien hoe Rieky Verhees uit Liessel haar dochter Mariska wist te verslaan in een rechtstreeks gevecht. Voor Rieky een stapje dichter bij het ASUZ kampioenschap 2008 en voor Mariska een welkome afwisseling. Carla Reintjes uit Veulen vond het maar niks, want ze waande zich in de laatste ronde al 2e, maar daar maakte Mariska resoluut een einde aan door haar net voor de meet te passeren en dat vergrootte Rieky’s voorsprong weer met enkel puntjes.

 

Pech in de eerste manche kostte nr. 698 Peter Otten uit Deurne de dagzege bij de Toerwagens.

Bij een mechanische sport reist het pechduiveltje altijd met je mee. Toch zette Peter deze negatieve ervaring om in positieve energie en dat leverde hem toch nog de 2e plaats totaal op, achter nr. 666 Hans Hegger uit Melderslo. Peter kijkt alvast vooruit naar de cross op zondag 10 augustus in Kessel, waar hij zich opnieuw kan meten met Europokal winnaar Pieter Hanssen.

 

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn zette de wereld op zijn kop.

Of was de wereld de schuldige. Het zal wel een raadsel blijven, maar Lei maakte een fraaie salto, waardoor hij in de einduitslag bij de Kevers naar beneden kukelde (5e) maar waarmee hij het publiek wel extra wist te vermaken.

 

Nr. 929 Willem Jacobs uit Asten-Heusden  beweegt Hemel en Aarde om zijn ASUZ Standaardklasse titel 2007 te verdedigen.

Toch zal het hem niet meevallen. Hij moet op zoek naar wat extra PK,s want de concurrentie is zo sterk. Met een 3e plaats bereikte hij wel nog net het ere podium. Maar hij vindt het treetje nog te laag. Overigens schopte nr. 926 Piet-Jan Janssen uit Meijel het niet verder dan de 6e plek. Dat valt toch wat tegen, vooral als je bedenkt hoe sterk hij aan dit ASUZ seizoen 2008 is begonnen.

 

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg wijt mislukte start aan een fout bij de starters.

Jammer natuurlijk want Hans was heel wat van plan in Horst. Hij voelde zich door een in zin ogen valse, maar niet bestrafte, start zodanig benadeeld dat hij tijdens de eerste manche uit pure frustratie de baan verliet. Het lukte hem niet om die schade in de volgende 2 manches te repareren, waardoor hij de zege moest laten aan nr. 172 Marcel Vervoort uit Baarlo. Deze was in de rechtstreekse confrontatie overigens ook de snelste. Toch pakte Hans met zijn uiteindelijke 2e plaats nog voldoende puntjes om mee te blijven doen om het kampioenschap 2008 bij de sprinters tot 2 liter.

 

Op 9 en 10 augustus zijn we weer present in Kessel waar de zondagse ASUZ cross wordt vooraf gegaan door de beruchte nacht van Kessel. Hier barst rond de nachtcross een tentfeest los met steevast rond de 5000 feestvierders. Daar moet je bij zijn.

 

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 


AUTOCROSS 08-06-08 IN KESSEL

BART VAN DEURSEN SCHITTERT OP ASUZ CROSS IN KESSEL.

Zondag 8 juni. Veel crossen in Nederland zijn afgelast vanwege wateroverlast. In Kessel lag de baan er perfect bij in een stralende zon en als gevolg van die afgelastingen met veel deelnemers uit het hele land.

Dit is natuurlijk een entourage waarin Bart van Deursen graag wil schitteren en dat deed hij dan ook. Deze Europokal 2007 winnaar versloeg de concurrentie in beide Sprintklassen. Die tot 2 ltr. en die boven 2 ltr. Dat is erg sterk gezien het feit dat zijn grootste concurrent vandaag niemand minder was dan Peter Versluis uit Werkendam. Die kreeg ook nog hoog bezoek uit Monaco van ex formule I coureur CHRISJAN ALBERS omdat het bedrijf van Peter een van Chrisjans sponsors is. Dan telt zo'n dubbele overwinning van Bart natuurlijk extra aan.

Peter Otten schittert bij come back.

Hij heeft zijn toerwagen nr. 698 toch weer van stal gehaald. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij zou dit seizoen echt niet crossen maar toch, even testen, even poetsen, even anti roest behandeling, even de accu naar voren verplaatsen en nog wat extra liters water voorin en ziedaar hij levert een titanengevecht met meervoudig Europakal winnaar Pieter Hanssen uit Kessel. Iedereen genoot ervan en dat hij uiteindelijk net naast een podiumplaats greep was puur te wijten aan motorische pech in de finalemanche dat hem tot uitvallen noopte.

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteyn moest zijn meerder erkennen.

Wat Lei ook probeerde, hij kon vandaag nr. 274 Marcel Linders uit Grubbenvorst niet verslaan. Een 2e plaats was echt het hoogst haalbare.

Niels van de Warrenburg uit Deurne in bloedvorm bij de Jeugdklasse.

Niels liet in Kessel zien dat hij duidelijk een talent is. Concentreren en koppie gebruiken leidde vandaag tot een prachtige overwinning in de Jeugdklasse. Daarmee nam hij de fakkel over van clubgenote Miranda Verhees uit Liessel die in Kessel een tamelijke off day had. Alles zat vandaag tegen en dat leverde dan ook niet meer dan een 11e plaats op. Daartussenin nestelde zich nog nr. 76 Coen Mennen uit Helmond met een 7e plaats.

Nr. 929 Willem Jacobs uit Asten afgetroefd bij de Standaardklasse.

Hiervoor was verantwoordelijk nr. 988 Mike Welles uit Siebengewald. Wat de ASUZ kampioen 2007 ook probeerde hij kon Mike in Kessel niet kloppen. Vermeldenswaardig is overigens ook nog de 4e plaats van nr. 926 Piet-Jan Janssen uit Meijel, waarmee Piet-Jan zelf overigens niet zo tevreden was.

Nr. 38 Rikie Verhees uit Liessel voor het eerst in dit seizoen geklopt.

Dat winnen niet vanzelfsprekend is bleek weer eens toen nr. 604 Nadele Pauwels uit Ramsel met groot gemak weg reed van Riekie die kon doen wat ze wilde maar echt niet verder kon komen dan de 2e plaats.

Op zondag 22 juni volgt weer een nieuwe ronde met natuurlijk nieuwe prijzen in Horst op het Ruiterterrein, waar A.C.C. "De Paradijsracers" tekent voor de organisatie.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 


AUTOCROSS 20-04-08 IN DEURNE

"EIGEN" CROSS IN DEURNE WERD GROOT SUCCES.

Door een goede onderlinge samenwerking lukte het de Turfracers om een prima cross te organiseren op een fraaie baan in Deurne aan de St. Jozefstraat. Er was zoveel ruimte dat er zelfs een noviteit gerealiseerd kon worden. Er werd afgeweken van de traditionele ovale baanvorm door er een complete "Z-vorm" in te leggen. Daar moesten de crossers echt even aan wennen. Maar voor het publiek was het prachtig om naar te kijken. De "eigen" crossers presteerden ook weer goed naar vermogen.

 

"Turfracers boppe" bij de NK Jeugd.

De dagzege werd opgeëist door de kampioen 2007 nr. 34 Miranda Verhees uit Liessel en haar clubmakker nr. 76 Coen Mennen uit Helmond werd tweede. Nr. 11 Jip Staaks uit Maasbree veroverde de 3e plaats en lijkt vooralsnog de grootste bedreiging voor Miranda en Coen. Nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne veroverde ook nog zeer verdienstelijk de 10e plaats. Miranda lijkt regelrecht op weg naar voortzetting van haar NK titel 2007. Zij is natuurlijk extra gemotiveerd door de successen van haar zus Mariska Verhees die vele triomfen vierde bij de ASUZ en met dat visitekaartje zag men haar graag als nieuwe coureur komen bij het PANORAMA LADY'S RALLY TEAM. Waarvoor wij Mariska natuurlijk alle succes wensen.

 

Nr. 929 Willem Jacobs uit Asten-Heusden niet te stuiten in de Standaardklasse.

In Deurne was hij weer te sterk voor de concurrentie waaronder nog 2 Turfracers nr. 926 Piet-Jan Janssen uit Meijel die 2e werd en nr. 924 Jan Verhees uit liessel die 6e werd.

 

Riekie Verhees heeft te weinig concurrentie in de Damesklasse en wint alles met groot gemak. Zij zou meer uitdaging (deelneemsters) enorm toejuichen!

 

Salto Mortale van crosskart nr. 35 Mari Slegers uit Vlierden

Als een raket werd hij gelanceerd op de achterwielen van crosskart nr. 25 Han Koolen uit Asten-Heusden. Er was geen redding meer mogelijk en het kostte Mari uit eindelijk een hoge klassering in de A groep. Toch werd hij nog knap 4e.

 

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg derde bij de sprinters tot 2 ltr.

Hij doet dus nog wel degelijk mee en vocht in Deurne fantastische gevechten uit. We gaan Hans nog zien dit seizoen. Hij is niet voor niets de regerend kampioen 2007.

 

Nr. 229 Lei Janssen uit Ysselsteijn geklopt bij de Kevers.

Dat zal Lei niet lekker zitten en ook nog uitgerekend door de ex kampioen nr. 274 Marcel Linders uit Grubbenvorst. Hij krijgt tot de cross van 8 juni in Kessel de tijd om een nieuw aanvalsplan te smeden.

ACC "De Turfracers" kijkt terug op een geslaagde cross en dankt nogmaals iedereen die daar zo geweldig aan mee heeft gewerkt.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven


 TURFRACERS BELEEFDEN STERKE SEIZOENSTART 2008 IN OVERLOON.

Erepodium bij de Standaardklasse volledig bezet door Turfracers !!.

Nr. 929 Willem Jacobs uit Asten-Heusden stond op de hoogste trede, daarnaast stond nr. 924 Jan Verhees uit Liessel en op de 3e plaats stond nr.926 Piet-Jan Janssen uit Meijel.

Daarmee laat Willem zien dat hij  zijn titel "kampioen 2007" ook graag in dit nieuwe seizoen wil verdedigen. Maar ook Jan Verhees zit weer in het kuipje en daar zal Willem nog behoorlijk wat last van ondervinden. Prachtig natuurlijk dat Piet-Jan er ook zo dichtbij zit. Dat wordt weer erg spannend a.s. zondag 20 april in Deurne.

Nederlands kampioen Jeugdcross 2007 begint opnieuw met overwinning.

Met een goede koppeling van snelheid (goed materiaal) en inzicht maakte nr. 34 Miranda Verhees uit Liessel meteen haar bedoelingen voor 2008 duidelijk. Prolongatie van haar nationale titel en niets anders. Nr. 11 Jip Staaks uit Maasbree kwam nog het dichts bij haar in de buurt met de 2e plaats en nr. 79 Niels van de Warrenburg uit Deurne crosste buitengewoon sterk naar de 3e plaats in de eindrangschikking. Ook nr. 76 Coen Mennen uit Helmond begint opvallend met een 10e plaats van de 24 deelnemers.

Turfracer Lei Janssen uit Ysselsteyn pakt dagzege bij de Kevers.

Lei was ze allemaal te snel af, zelfs veelvuldig oud kampioen Marcel Linders uit Grubbenvorst kon hem in Overloon niet verschalken.

Makkie voor Riekie Verhees uit Liessel bij de Damesrace.

Riekie pakte met grote overmacht de overwinning. Ongetwijfeld zal Riekie hopen op veel meer en sterkere concurrentie want met slechts 3 deelneemsters is de lol er gauw af voor deelneemsters en publiek.

Nr. 107 Hans Janssen uit Kronenberg kon nog geen potten breken in de klasse tot 2 ltr.

Hij moest genoegen nemen met de 7e plaats, waarmee weer eens duidelijk is dat een kampioensschap 2007 geen garantie biedt voor de toekomst. Je begint het nieuwe seizoen gewoon weer op nul.

 

Een betere start van het ASUZ seizoen 2008 was voor de Turfracers toch nauwelijks denkbaar. Dat belooft veel voor de komende crossen waarvan die van a.s. zondag 20 april in Deurne de eerstvolgende is.

Daar zal de club moeten laten zien dat ze ook op organisatorisch gebied top kan zijn door volle inzet van alle leden.

FOTO'S

Klik om foto's weer te geven

 

Seizoen 2008

En dan kan het grote sleutelen en bouwen weer beginnen om er in het nieuwe seizoen 2008 weer te staan want hoe heet het zo mooi?

Adel verplicht!

Veel succes alvast allemaal.